2022-04-16 06:30:00

DS-klub er flyvende: Har et Juventus-udtryk

DS-klubben Holbæk har fået en flyvende start på foråret med tre sejre, og sportschef Morten Rutkjær siger til bold.dk, at holdet har et udtryk som Juventus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

6-0, 4-1 og 3-0. 

Det er cifrene fra Holbæks tre første turneringskampe i 2022 med Jan Faber i spidsen. 

Det betyder, at Holbæk lige nu indtager tredjepladsen i Danmarksserien Pulje 2, og den gode start er noget, der får Holbæk-sportschef Morten Rutkjær til at juble. 

Morten Rutkjær siger til bold.dk, at han har været meget tilfreds med holdets spil, og han synes, at der kan drages paralleller til den italienske storklub Juventus.

- Det har været ud over al forventning, og den her start har taget os fuldstændig med storm. Det gør, at der er et godt udtryk, og drengene kæmper for hinanden. Som jeg siger, har de et Juventus-udtryk. Hver gang, der sker noget, så klapper de i hænderne, og de er der for hinanden. 

- Derudover er vi et hold, der tør at stå højt og have bolden og presse modstanderen godt i bund. Det gør, at vi har været forholdsvis dominerende i størstedelen af kampene, så der har været et klart og tydeligt udtryk, som vi gerne vil have, at Holbæk skal stå for, siger Morten Rutkjær til bold.dk. 

Sportschefen mener, at det gode spil på banen er blevet grundlagt af nogle gode beslutninger, der er blevet taget i vinterpausen.

- Jeg synes jo, at de valg, som vi har taget op til foråret, beviser over for os, at vi har taget de rigtige beslutninger. Der er kommet et nyt sportsligt setup, der er inde omkring førsteholdet. Klubben står godt nu. At vi også har hentet Jannik (Jannik Skov Hansen, red.), Anders (Anders Nielsen, red.) og et stærkt trænerteam ind gør bare, at vi står hamrende stærkt, siger Morten Rutkjær og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det helt nye er, at de to (Jan Faber og Trold Ellegård, red.) i trænerteamet har formået at skabe så meget sammenhold og har været gode til at favne alle, så der er nogle helt nye energier i klubben, som er megapositivt. Det giver bare nogle mekanismer, og det smitter også af på vores trup, at der er en positivitet, og at vi står sammen og kæmper for hinanden. Resultaterne siger alt, så jeg er megastolt over det. 

Trænerteam favner

Rutkjær mener, at det nye trænerteam med Jan Faber og Trold Ellegård har gjort det blændende. Lige nu har Jan Faber en aftale, der gælder til sommer, men sportschefen ser gerne, at den nuværende cheftræner bliver i Danmarksserie-klubben i mange år.

- Jeg prioriterede, at vi fik en førsteholdstræner, der skulle favne, og som kunne favne en trup og samle folk omkring sig og give positive energier, og der vidste jeg, at Jan (Jan Faber, red.) har noget x-faktor i det, så det er 100 procent noget med Jan og Trolds (Jan Faber og Trold Ellegård, red.) måde at gribe tingene an på i Holbæk. 

- Det har skullet være lidt anderledes, men det vigtigste var at favne, og at man har noget positivitet udadtil, så det er meget anderledes, end det som har været der før. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så du kan godt se, at Jan Faber også skal være permanent cheftræner fra næste sæson?

- Ja, det kan jeg sagtens. Det handler ikke om at præstere. Det handler om hans menneskelige egenskaber, og der har han fanget os. Jeg vil meget gerne have, at Jan er i Holbæk i mange år, men det finder vi ud af i de kommende uger i forhold til, hvor vi og Jan er henne. Lige nu er vi sindssygt glade for hinanden, og vi har det sjovt i hverdagen, så jeg håber virkelig, at Jan er der i mange år endnu. 

Holbæk-sportschef fortæller, at klubben har stor respekt for nedrykningsstregen på trods af tredjepladsen, og Rutkjær erkender også, at der er for langt op til topholdet AB Tårnby. Lige nu er der 13 point mellem de to hold, og lørdag klokken 14 venter der et opgør mellem netop AB Tårnby og Holbæk i Tårnby. 

- Vi vil forsøge at drille topholdet. Vi har alt at vinde, og nu er det et tophold, og hvor vi måske har en lidt anden rolle end i de seneste to kampe, så for os bliver det en megafed kamp, hvor vi også kan måle os med måske rækkens bedste hold, så vi glæder os til at se kampen an, og så ser vi, hvor langt det rækker. Vi har alt at vinde, siger Morten Rutkjær til bold.dk. 

Holbæk har 28 point efter 17 kampe, og mandskabet er 11 point foran Køge Nord FC på den forkerte side af den ene streg.

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0