2022-11-29 13:02:42

CNN: Iran-spillernes familier truet med fængsel og tortur

Iran-spillernes familier er blevet truet med fængsel og tortur af landets revolutionsgarde, efter spillerne ikke sang med på nationalmelodien mod England, skriver CNN.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

IRA

0 - 1

USA

De iranske landsholdsspillere sang ikke med på nationalmelodien i VM-åbningskampen mod England, hvilket vakte stor opsigt verden over.

Til den efterfølgende kamp mod Wales sang spillerne med, og det er der formentlig en god grund til.

CNN melder således tirsdag, at spillerne blev indkaldt til møde med medlemmer af Iranian Revolutionary Guard Corps (IRGC) - den iranske revolutionsgarde - efter England-kampen. 

Her blev landsholdsspillernes familier angiveligt truet med fængsel og tortur, hvis spillerne ikke 'opførte sig ordentligt' forud for de næste kampe.

Det gælder ifølge CNN alle former for politiske protester mod regimet - også at undlade at synge med på nationalmelodien.

CNN's kilde siger videre, at adskillige IRGC-officerer er blevet indkaldt til at overvåge de iranske spillere, som ikke må mødes med folk uden for truppen.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -CNN: Iran-spillernes familier truet med fængsel og tortur
Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix

- Der er et stort antal iranske sikkerhedsofficerer i Qatar, der indsamler information og overvåger spillerne, siger kilden til CNN.

Irans landstræner, Carlos Queiroz, mødtes angiveligt med IRGC-officerer efter truslerne, men det vides ikke, hvad der blev talt om. Queiroz har tidligere sagt, at spillerne kan protestere ved VM, så længe det er inden for FIFA's regler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CNN's kilde siger videre, at regimet havde lovet spillerne 'gaver og biler' forud for England-kampen, men ordlyden skiftede til trusler, efter spillerne ikke sang med på nationalmelodien.

Regimet har desuden fløjet 'falske fans' ind til Irans kampe, siger kilden.

- I den seneste kamp mod Wales sendte regimet hundredvis af 'skuespilsfans' for at skabe en falsk følelse af støtte og gejst blandt fansene. Til næste kamp mod USA planlægger regimet at øge antallet af skuespillere markant til flere tusinde, lyder det.

Iran og USA mødes tirsdag klokken 20.00.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

IRA

0 - 1

USA

26 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0