2022-11-27 11:31:39

Iransk landstræner og Jurgen Klinsmann i ordkrig: Gå af!

Carlos Queiroz kræver Jurgen Klinsmanns afgang fra rollen som medlem af FIFA’s tekniske udviklingsgruppe, efter han har fornærmet Iran og den iranske landstræner. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

IRA

0 - 1

USA

Forholdet mellem Carlos Queiroz og Jurgen Klinsmann er meget betændt i disse dage. 

Det hele udspringer af, at Klinsmann til BBC har udtalt sig nedsættende om den iranske landstræner og det iranske landshold, efter sejren over Wales.

- Carlos passer rigtig godt til landsholdet og deres kultur, han fejlede i Sydamerika med Colombia og formåede så ikke at kvalificere sig med Egypten, og han kom ind lige før VM med Iran.

- De forsøgte at påvirke dommeren, linjedommerne og fjerdedommeren - de var konstant i ørene på dem. Der var en masse episoder, som man ikke så. Det er deres kultur, de forsøger at påvirke dig, udtale Klinsmann ifølge BBC.  

Ovenstående faldt Queiroz for brystet, derfor gik han til tasterne på Twitter, hvor han rettede skarp kritik af Klinsmann. 

- Uanset hvor meget jeg kan respektere, hvad du gjorde inde på banen, er disse bemærkninger om Irans kultur, Irans landshold og mine spillere en skændsel for fodbold.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Iransk landstræner og Jurgen Klinsmann i ordkrig: Gå af!
Foto: Fadel Senna/AFP/Ritzau Scanpix

Queiroz inviterede efterfølgende Klinsmann til en tur forbi det iranske landshold, så kan kunne blive klogere på den iranske kultur. Men først skulle han fratræde sin stilling hos FIFA, hvor han sidder i en teknisk udviklingsgruppe ved VM i Qatar.

- Vi vil med fuld opmærksomhed følge, hvad der vil være FIFA’s beslutning vedrørende din stilling som medlem af Qatar 2022 Technical Study Group. For vi forventer naturligvis, at du træder tilbage, før du besøger vores lejr, lød det ifølge BBC blandt andet fra den iranske landstræner. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den hårde reaktion fra Queiroz har nu fået Klinsmann til at reagere med noget, som ligner en undskyldning. Han mener, hans ord er taget ud af sammenhæng.

- Der blev taget en masse ud af kontekst. Jeg vil forsøge at give ham et kald, så vi kan få ro på tingene. 

- Jeg har aldrig kritiseret Carlos eller den iransk bænk. 

- Alt, hvad jeg beskrev, var deres emotionelle måde at gøre tingene på - og det er faktisk beundringsværdigt på nogle områder. Hele bænken lever sig ind i kampen, udtaler Klinsmann nu om situationen ifølge BBC. 

Det sidste ord er formentlig ikke sagt mellem de to parter.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

IRA

0 - 1

USA

23 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0