Jahn Regensburg er færdige i 2. Bundesliga efter seks sæsoner i den næstebedste tyske række.
Det stod klart sidste weekend efter en vanvittig fodboldkamp, der endte 3-2 til Heidenheim efter et sejrsmål i 99. minut, som sendte dem op i Bundesligaen.
I den ene ende af stadion var der jubel, og i den anden ende triste ansigter, og det var en lettere bizar oplevelse for danske Andreas Albers.
- Det er ufatteligt sørgeligt. Det har været længe undervejs, så på en måde har man taget sorgen og spist den i små bidder, siger Albers til bold.dk.
- Det var en fuldstændig vanvittig kamp. På den ene side af midterlinjen sprang de champagnepropperne, og på den anden side stod vi og var rykket ned med sørgelige miner. Det var helt vildt.
- Det er rigtig hårdt at slutte på denne måde, for jeg har haft en fantastisk tid i Regensburg, både i klubben og i byen.
Artiklen fortsætter efter billedet

Kulturen er gået tabt
Albers forlader Regensburg denne sommer efter fire sæsoner, og han mener, at uro på de indre linjer i klubben er skyld i nedrykningen.
- Det har været en hård sæson, og det har været udfordrende både på og uden for banen.
- Vi har taget den dårlige stime fra sidste sæson med ind i denne, og i år har det kostet os. Derudover er der blevet skiftet ud på nogle nøglepositioner på ledelsesgangene, og der har ikke været den rette dynamik i truppen.
- Nu har klubben nærmest sagt farvel til 20 mand, og det har været de samme, der har skullet trække læsset. Der har i min optik manglet noget dynamik og nye impulser for at vi kunne være kommet ud af den dårlige resultatmæssige stime, vi var i.
Regensburg har haft fire sportschefer på to år, og klubben har udviklet sig i en negativ retning, siden Albers kom dertil, mener han.
- Tingene har ændret sig rigtig meget, siden jeg kom herned for fire år siden. Jeg kom ned til en klub, der havde fuldstændig styr på tingene med en rutineret Christian Keller, som var ansvarlig for det sportslige og marketing. Han havde været her i et årti og var meget vellidt.
- Klubben valgte forkert, da de fandt hans afløser, og så begyndte dominobrikkerne at vælte. Der er gået noget kultur tabt, og man er nok blevet overrasket over, at det har afhang så meget på en enkelt mand.
Gnisten på holdet har manglet
De mange rokader på de indre linjer har haft indflydelse på spillet på banen, både for Albers og holdet.
- Især i foråret har uroen også gjort mine egne præstationer lidt tvivlsomme og gjort, at jeg ikke har scoret de mål, jeg skulle. Det er faldet lidt fra hinanden.
- Den gnist til at gå den ekstra meter for klubben og holdet har manglet, når man har følt, at man ikke bliver lyttet til. Det, man har fået opbygget med sportschefen, ryger ud af vinduet, når der kommer ren ny sportschef, som så også bliver sat fri.
- Nogle spillere har villet have forlænget, andre har villet prøve noget nyt, men de føler ikke, de er blevet hørt, fordi der har været så stor udskiftning. Det kan ramme motivationen. Man kan ikke undgå at tabe nogen på vejen.
Regensburg, der har et af de mindste budgetter i 2. Bundesliga, har dog på mange måder spillet over evne, mener Albers.
- Man skal stadig huske på, at Regensburg er en meget lille klub i 2. Bundesligaen, og alt skal være perfekt på og uden for banen, hvis klubben skal overleve i den række.
- Det har vi gjort i fem-seks år nu, men i denne sæson har tingene været lidt mere kaotiske. Men forhåbentlig er det ikke sidste gang, vi ser Regensburg i 2. Bundesliga, siger Albers.
33-årige Albers nåede 38 mål og 15 oplæg i 142 kampe for Regensburg.