2022-12-02 11:05:22

Dansk back ophæver i Norge: Superligaen er førsteprioritet

Mathias Haarup fortæller til bold.dk, at han har fået ophævet sin kontrakt i norske Jerv, og at han nu sigter efter et skifte til 3F Superligaen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter flere år som profil i Hobro rykkede Mathias Haarup tilbage i marts til Norge.

Den alsidige back skrev egentlig kontrakt til december 2023, men Jerv endte med at rykke ud af Eliteserien, så nu er parterne blevet enige om at ophæve samarbejdet før tid.

Det fortæller 26-årige Haarup til bold.dk.

- Jeg vil helst spille i den bedste liga, for jeg har haft min tid i 1. division. Jeg føler, at jeg skal bevise mig i Superligaen, og det synes jeg også, at jeg er god nok til, så ophævelsen er udelukkende for at komme i den bedste liga.

- Superligaen er førsteprioritet, men jeg vil da ikke udelukke noget fra Sverige eller Norge, hvis det er fra den bedste liga, siger Mathias Haarup.

Planen var dog at rykke videre denne vinter, lige meget hvordan det var gået Jerv i sæsonen.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Dansk back ophæver i Norge: Superligaen er førsteprioritet
Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

- Uanset om vi blev oppe eller rykkede ned, var det planen, at jeg gerne ville videre efter første sæson. Jeg skrev også kun kontrakt til december 2023, så det var både min og klubbens plan, at jeg skulle videre nu, men nu blev det så med en ophævelse.

Skal træne med i Hobro
Mathias Haarup er allerede rejst til Danmark, og han skal i næste uge træne med i Hobro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg holder mig i gang i denne uge, og så har jeg fået lov at træne med min tidligere klub Hobro i næste uge. Jeg skal bare holde mig i form, være tålmodig og vente på, at der kommer et godt tilbud.

Er det aktuelt at skrive kontrakt med Hobro?

- Ikke som det ser ud lige nu, siger Haarup, der sigter efter at komme til en klub, hvor det ikke handler om ren og skær overlevelse.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at spille på et hold, hvor vi skal vinde en masse kampe. Indtil nu har jeg spillet på hold, der har ligget med røven i vandskorpen og altid har kæmpet for overlevelse.

- Men hvis jeg skal tage en tørn mere, hvor det handler om overlevelse, gør jeg også gerne det, men jeg vil da helst til en klub, der kæmper med lidt højere oppe.

Afklaring til januar
Haarup vil gerne finde sig en ny klub hurtigt, men er også realistisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg håber da på en afklaring hurtigst muligt, men jeg forventer ikke, at jeg har en klub før slutningen af januar. Jeg prøver at lade være med at sætte mine forventninger for højt op i forhold til det.

Mathias Haarup står noteret for 30 kampe, et mål og fire assists for Jerv, og selv om det endte med nedrykning, er han glad for sin udvikling i Norge.

- Man lærer bare meget, når man tager til et andet land og spiller fodbold. De spiller meget på kunstgræs i Norge, så alle hold spiller med bolden, og det er jo ikke alle hold i Superligaen, der gør det.

- Personligt udvikler man sig også af at være væk fra familie og venner, så det har været meget lærerigt, siger Haarup til bold.dk.

Mathias Haarup nåede 127 kampe i Hobro-trøjen med tre scoringer og 18 oplæg til følge.

3 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0