2021-06-30 15:30:00

Serie 1-hold leverede lille pokalsensation

Serie 1-mandskabet Boldklubben Viktoria tog fusen på Danmarksserie-holdet KFUM, da Serie 1-holdet vandt med 3-2 tirsdag aften i Sydbank Pokalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Serie 1-holdet Boldklubben Viktoria krydsede klinger med Danmarksserie-mandskabet KFUM tirsdag aften i den fjerde og sidste kvalifikationsrunde af Sydbank Pokalen 2021/2022.

Her skulle Boldklubben Viktoria forsøge at levere en mindre sensation ved at sende favoritten ud, og det lykkedes. Boldklubben Viktoria sejrede nemlig med 3-2 over KFUM efter at have været foran med 3-0.

Boldklubben Viktoria-cheftræner Allan Timm siger til LigaBold.dk, at han ikke havde spået sit hold mange chancer i opgøret, men alligevel endte Serie 1-holdet som sejrherre. I tredje kvalifikationsrunde sendte Boldklubben Viktoria Københavnsserie-holdet FC Udfordringen til tælling med en sejr på 4-3.

- Der er en forhistorie til de her sidste kamp, og det er, at vi har haft et hårdt forår, da mange seriehold har været udsat for corona, og vi har ikke rigtig kunne få lov til at få en ordentlig opstart, hvor vi ikke fik lov til at spille træningskampe og trænede i små grupper. 

- I starten kunne vi kun løbe for os selv, så har vi haft brug for alle spillere, og det havde vi også i kampen mod KFUM. Da jeg talte i omklædningsrummet, så havde 9 ud af de 14 spillere været skadet inden for den seneste måned, og nogle er på vej tilbage fra langtidsskader og knæoperationer.

- Jeg stod i omklædningsrummet og tænkte, at vi klarede Udfordringen (Københavnsserie-holdet FC Udfordringen, red.) i den seneste runde, og det var et niveau over os, og nu skulle vi så møde et hold, der var to niveauer over os (KFUM, red.). 

Artiklen fortsætter efter billedet

Sydbank Pokalen -Serie 1-hold leverede lille pokalsensation
Foto: Boldklubben Viktoria

- Inde i mig selv, der havde jeg svært ved at se, hvordan det skulle lykkes, men hvis man vil være cheftræner, så bliver man nødt til at finde noget frem både i én selv, fordi hvis man sælger varm luft, så bliver man gennemskuet, så man bliver nødt til at finde noget frem, så det på en eller anden mærkelig måde lykkes alligevel, siger Allan Timm til LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allan Timm. Foto: Boldklubben Viktoria

Fandt de sidste ressourcer

Allan Timm siger, at Boldklubben Viktoria så kampen som en 'bonuskamp', men Serie 1-mandskabet endte med at få en fremragende start på opgøret, der gav holdet tro på tingene.

- Vi ville lige se, om vi kunne finde de sidste ressourcer frem og give den et skud, og så måtte det briste eller bære, og der var ikke nogen, der ville få skældud for, at det ikke blev i opgøret (vi vandt, red.), da vi var tømt for ressourcer. Vi gik nogenlunde ud, som vi plejer, og vi spillede 3-5-2 og friskt derudaf, og så kom vi foran 2-0 på to bolde i dybden, hvor Søren Seier, som har scoret rigtig mål for os, kom alene igennem med en forsvarsspiller og en målmand.

- Det var to meget ens mål. Det var afslutninger lige inde i feltet til venstre for målmanden, og han satte den over i det lange hjørne. Vi gik og ventede på, hvornår det her KFUM-pres ville komme, men vores målmand havde nærmest ingen redninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kom på 3-0 i anden halvleg, og så tænkte jeg, at der måske var en overraskelse på vej her. Så begyndte jeg at tænke på, om spillerne begyndte at se trætte ud, eller om vi skulle begynde at pakke os, eller skulle vi blive ved med at spille med lange bolde. Det blev spændende.

Cheftræneren er imponeret

Boldklubben Viktoria-cheftræneren mener, at det var en fuldt fortjent sejr, men han vidste samtidigt godt, at KFUM nok ville spare nogle spillere til opgøret.

- Jeg ved så ikke, hvad KFUM stillede op med, da de har en Danmarksserie-kamp i dag (onsdag, red.), men KFUM er en solid klub. Deres andet- og tredjehold er lige rykket op, og de har et rigtig godt førstehold. Der var nogle førsteholdsspillere, men jeg er godt klar over, at det ikke var A-kæden, som de stillede med, men derfor skal de alligevel kunne slå et Serie 1-hold, tænker jeg.

Allan Timm er imponeret over, at Boldklubben Viktoria-spillerne fightede i hele opgøret, og han kunne godt mærke, at spillerne gav den ekstra gas.

- Jeg er helt vild overrasket og stolt over, at de fandt de her ressourcer frem til sidst, fordi jeg ved godt, at de kan spille fodbold, men det er åbenbart den her slags opgaver, som de skal have, hvor det gør nas, og det tror jeg, at det gjorde på nogle af dem. 

- Også med tanke på, at det var den sidste kamp, og nu får vi tre ugers ferie, og hvis man fik en skade, så gik det nok. Hvorimod, at hvis de havde noget, der trak i baglåret (tidligere, red.), så ville man skiftes ud. I opgøret optrådte de som mænd i en finale. selvom jeg ikke har været i en finale, men det var den oplevelse, som jeg havde.

Vil gerne have en oplevelse

Boldklubben Viktoria har et fast ritual efter hver kamp, at kampens spiller får holdets maskot 'Flagskibs-Viktor', der er en nisse, med hjem, hvor vedkommende skal fortælle om nissens hverdag på den interne Facebook-gruppe. I pokalopgøret blev forsvarsspilleren Mads Oddershede kampens spiller, og Allan Timm mener også, at han var kampafgørende.

Nu er Boldklubben Viktoria med i bowlen til første runde af hovedturneringen af Sydbank Pokalen 2021/2022. For to år siden mødte Boldklubben Viktoria SønderjyskE i Fælledparken i pokalen, og det endte med en 5-0-sejr til SønderjyskE.

Allan Timm håber, at Boldklubben Viktoria kommer til at møde et overskueligt hold i første runde.

- Nu ligger første runde i starten af august, og der har vi kun været i gang i 14 dage, så der håber jeg på, at det i citationstegn bliver en nem modstander. Som jeg husker det, så kommer Superliga-holdene ind i anden runde, men derfor kan vi godt få andre stærke modstandere. 

- Der er andre serieklub, der er gået videre. Så det skal være et opgør, hvor vi skal have en chance, og så håber vi at kunne klare den. Jeg håber ikke at møde et hold, som vi kender fra vores hverdag.

- Der er jo tre hold fra Fælledparken, der er gået videre, Østerbro IF, Boldklubben Skjold og os, så jeg håber ikke at møde ét af dem, da der bliver for internt. Lad os få en oplevelse og et hold, hvor vi sætter os op på dagen og gør, hvad vi kan, så vi måske kan få en rigtig god start på efteråret, siger Allan Timm til LigaBold.dk.

Første runde af Sydbank Pokalen bliver spillet mellem 3. og 5. august. Boldklubben Viktoria endte som nummer tre i Serie 1 Pulje 2, mens KFUM er placeret i Danmarksserien Nedrykningsspil Pulje 1.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0