2022-04-05 15:59:00

DS-klub snupper ukrainsk prof: Voldsomt god

Kjellerup IF har hentet ukrainske Andriy Novikov, der senest har spillet i den bedste række i hjemlandet. Morten Rasmussen siger til bold.dk, at han er voldsomt god. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke hver dag, at en professionel ukrainsk fodboldspiller sætter sine ben i en Danmarksserie-klub, men det er nu tilfældet for Kjellerup IF. 

Klubben er nemlig blevet forstærket af 22-årige Andriy Novikov, der senest har spillet for FK Oleksandriya i den bedste ukrainske række. 

Angriberen skiftede i vinterpausen til LNZ Cherkasy, men ukraineren har valgt at få ophævet sin kontrakt grundet krigen i Ukraine, oplyser Kjellerup-cheftræneren.

Nu står den ukrainske spids i Kjellerup, og her skal han hjælpe Danmarksserie-klubben i foråret. Kjellerup-cheftræner Morten Rasmussen siger til bold.dk, at han er kommet til Danmark via sin agent.

- Det er kommet på plads via hans agent, der bor i Silkeborg, og han har nogle lokale relationer. Han har nemt adgang til Silkeborg-klubber, og han havde fået Andriy (Andriy Novikov, red.) herop. Andriy havde været på træningslejr med sin ukrainske klub i Polen, da krigen brød ud. 

- Så kom han til Danmark og trænede med i en Serie 1-klub. Der kunne han godt se, at holdet ikke var godt nok til ham. For at holde ham så skarp som muligt ville agenten gerne have ham så højt op i rækkerne som muligt, og så ringede han til os, og vi så ham an. 

- Det er på trods af sprogbarriere, kulturforskelle og problemer med at komme til træning, da han ikke taler noget som helst andet end ukrainsk, og det er vi ikke ret gode. 

- På trods af alt hvad der foregår i hans hjemland, så har han præsteret rigtig godt. Det er åbenlyst, når vi får en spiller, som kommer fra den øverste hylde i Ukraine. Det er bare godt, og der er noget kvalitet, som vi ikke har til daglig, siger Morten Rasmussen til bold.dk. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Morten Rasmussen er begejstret for den nye Kjellerup-spiller. Der er dog nogle sproglige udfordringer, der gør det vanskeligt. Der er dog ingen tvivl om ukrainerens fodboldmæssige kvaliteter. 

- Det er et betinget scoop, fordi der er alle de andre udfordringer. Alt foregår via Google Translate. Heldigvis er han en typisk nier, så han er vant til at spille alene på toppen, og det vil vi gerne i øjeblikket. Rent spillemæssigt er der ikke så store udfordringer. Det er måske mere alt det andet ved at få ham frem og tilbage. 

- Han spillede på vores andethold i fredags for at få ham ind. Han scorede et mål og på trods af alle de her ting var han bare pissegod. Han har jo ikke noget bagland eller engelske kundskaber, og så har han et land, der er splittet til atomer. Med alle de faktorer in mente er det klart et scoop.

- Udfordringen kan være, at Kjellerup nok ikke hans slutdestination. Det ville være synd og skam, hvis en spiller, der er så dygtig, skal blive i Kjellerup, medmindre vi rykker en to-tre rækker op over sommerferien, og det er nok ikke sandsynligt. Det, som han kan, skal udnyttes på et højere niveau. 

- Vi kunne godt spille med ham hver gang, men vil de andre så være der efter sommerferien, så der er nogle trænerafvejninger, som der lige skal gøres med hensyn til resultatfodbold, kontra vi ikke skal splitte klubben ad. Vi tager ham jo ikke ind, fordi han skal styrke vores træningsmiljø, så selvfølgelig skal han også spille. Han er voldsomt god. 

Spillerne fik store øje

Kjellerup-træneren fortæller, at Novikov er privat indkvarteret i Silkeborg, og til den første træning havde Novikov en anden ukrainer med til træning. Da Novikov viste sin kunnen på træningsbanen, måbede Kjellerup-spillerne nærmest. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var ret sjovt at se de andre spilleres reaktion, da han kom. Vi havde ikke gjort noget nummer ud af det. Han kom bare med i træningen sammen med en anden, ung ukrainer, som vist har spillet lidt ungdomsfodbold i SIF. 

- Han var med som tolk. Når der kommer nye spillere, skal de lige ses an. De kunne bare se, at han var teknisk langt over, hvad de havde været vant til, så de fik store øjne. Det var ret sjovt. Han greb tingene meget professionelt an. 

Rasmussen beskriver ukraineren som en boldsikker angriber, der ikke er så fysisk stor, men han er mere en moderne angriber, der går med i spillet og sætter de andre op. 

Hvor længe Kjellerup får glæde af Novikov, må tiden vise. 

- Man kan håbe, at han måske skal tilbage til Ukraine på et tidspunkt, og så kan han se en idé i at blive hos os i efteråret, hvis det kommer dertil. Det kunne jeg godt tænke mig, fordi jo længere tid han er her, jo mere får vi ud af ham. Hvis man kommer som en fuldtidsspiller, og man er dygtig nok til at spille fuldtidsfodbold i Danmark, skal man også gøre det og ikke spille som amatør i Kjellerup. 

- Det er ikke en spiller, som vi forventer spiller længere end til sommerferien, men det kunne da være sjovt. Vi kan jo ikke matche den løn, som han kan få i Superligaen eller i 1. division, og jeg kan ikke vurdere, om han er Superliga-materiale. 

- Ud fra det kendskab, som jeg har til 1. division, så tror jeg dog, at han vil pynte på mange hold, siger Morten Rasmussen til bold.dk og pointerer, at det ikke er sikkert, at Novikov skal tilbage til Ukraine til sommer. 

Novikov kan få debut for Kjellerup IF i Danmarksserien Pulje 4, når mandskabet møder ASA, Aarhus på lørdag. Den 22-årige ukrainer er noteret for 12 kampe og et mål i den bedste ukrainske række.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
0