2023-04-01 13:00:41

Ung Lecce-dansker har succes: Morten Hjulmand er en inspiration

18-årige Patrick Dorgu jagter et gennembrud hos Lecce. bold.dk har talt med det danske talent, som her sætter ord på starten i Italien og forholdet til Morten Hjulmand.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Serie A - 28. runde

FT

EMP

1 - 0

LEC

Tilbage i sommer sagde 18-årige Patrick Dorgu farvel til FC Nordsjælland, da han i stedet indledte et italiensk eventyr.

Dorgu skrev nemlig under på en kontrakt med Serie A-klubben Lecces, hvor han frister en tilværelse på Primavera-mandskabet.

Her har den danske back fået en god start med masser af spilletid og flere scoringer, og Dorgu fortæller da også til bold.dk, at han har været tilfreds med skiftet.

- Min første tid i Italien har været superfed. Det har selvfølgelig været udfordrende med nyt sprog og kultur, men det er gået godt, da de har taget godt imod mig, mens det også ser godt ud i ligaen.

- Der skal stadig arbejdes på det italienske, men det går bedre og bedre. Vi har undervisning, så det går fremad.

- Det hele har været super god rent spillemæssigt. Ligaen har været som forventet, da det er hårdt og meget direkte. Så jeg skulle vænne mig til tempoet, men jeg har nydt det.

Artiklen fortsætter efter billedet

Serie A -Ung Lecce-dansker har succes: Morten Hjulmand er en inspiration
Foto: Jero Morales/EPA/Ritzau Scanpix

Morten Hjulmand er en inspiration

Patrick Dorgu er dog ikke den eneste dansker i den italienske klub, da han til daglig spiller sammen med Jeppe Corfitzen og Marco Bruhn på Lecces ungdomsmandskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden er en af klubbens største stjerner Morten Hjulmand, som er anfører for Serie A-mandskabet, og det er da også en, som Dorgu er i kontakt med.

- Jeg har været med nogle gange på førsteholdet, hvor han har taget virkelig godt imod mig. Så vi har talt rigtig fint sammen, han er super, super flink.

- Han er jo 100 procent en inspiration. Det er jo fedt, at man har en anden dansker på førsteholdet, som man kan blive guidet af. Han kan fortælle, hvordan det er på førsteholdet, så det er superfedt. 

- Det er meget adskilt i Lecce mellem første- og ungdomsholdet, men jeg har jo hans nummer, og han har flere gange sagt, at jeg bare skulle ringe, hvis jeg havde nogle spørgsmål, siger Patrick Dorgu.

Drømmer om Serie A-debut

Morten Hjulmand står i alt noteret for 25 kampe i Serie A.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan Patrick Dorgu dog ikke prale af, men det danske stortalent håber på, at drømmen om Serie A kommer til at gå i opfyldelse.

- Det er selvfølgelig et stort mål og noget, jeg håber på. Jeg føler, jeg har kvaliteterne, så jeg skal bare vise mig frem så meget som muligt. Nu er det jo også trænerens beslutning, så vi må se, hvad der kommer til at ske.

- Det ville være fedt, det er jo et stort mål for mig at få debut. 

Hvad har du fået af vide af klubben om fremtiden på førsteholdet?

- Jeg har ikke fået det store at vide, så jeg skal bare fortsætte med mit spil i denne sæson, og så kan det være, at jeg kommer op i næste sæson, udtaler Patrick Dorgu til bold.dk.

Patrick Dorgu har kontrakt med Lecce frem til sommeren 2027.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Serie A - 28. runde

FT

EMP

1 - 0

LEC

1 kommentar

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce