2023-01-28 07:00:02

Journalist: VK bliver førstevalg i kriseramte Leicester

Victor Kristiansen bliver kastet for løverne fra start i Leicester, og han får en nøglerolle i jagten på overlevelse i Premier League, spår BBC-journalist Owynn Palmer-Atkin.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Fa Cup - 4. runde

FT

WAL

0 - 1

LEI

Victor Kristiansen er blevet solgt fra FC København til Leicester for et rekordbeløb, og den 20-årige venstreback kan få sin debut lørdag.

bold.dk har allieret sig med BBC-journalisten  Owynn Palmer-Atkin, der dækker Leicester tæt, for at høre, hvad der venter Victor Kristiansen og hvilke forventninger, der er til ham.

Owynn Palmer-Atkin fortæller, at glæden over danskerens skifte er stor, især fordi Leicester er alvorligt udfordret på venstreback.

- Både eksperter og fans er begejstrede for, at Leicester har været i stand til at få aftalen med Victor Kristiansen i hus, siger Owynn Palmer-Atkin.

- Ikke kun fordi klubben har desperat brug for forstærkninger, men også fordi venstreback var en af de vigtigste positioner, de skulle forstærke sig på.

- Med James Justin, Ricardo og Ryan Bertrand skadede har det sendt Timothy Castagne til højre back og tvunget unge Luke Thomas til at spille hver eneste kamp. Thomas er stadig meget ung og har ikke det samme niveau af erfaring eller spilletid – så ekstra gardering er bestemt nødvendig.

- Victor er også Leicesters første permanente januar-tilgang siden 2018, hvilket altid er en grund til at blive begejstret for fans.

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -Journalist: VK bliver førstevalg i kriseramte Leicester
Foto: Leicester FC

Får spilletid fra start
Hvad er forventningerne til Victor Kristiansen - skal han spille med det samme, eller er han mere en mand for fremtiden?

- Begge dele. Han vil helt sikkert komme ind og spille som førstevalg på venstrebacken, tror jeg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Luke Thomas er en god spiller, og han vil blive endnu bedre, men han mangler erfaringen og nogle gange kvaliteten også. Det ser ud til, at han har brug for at blive udlejet til en Championship-klub - hvorimod Kristiansen har den erfaring på topniveau og gennem alt, hvad jeg har hørt, vil passe lige ind i Leicester.

- Men han vil også være en mand for fremtiden. Klubben har skrevet kontrakt med ham frem til 2028, og i den tid vil han få plads til at udvikle sig til sit fulde potentiale.

- Leicester ser ud til at bevæge sig tilbage til en rekrutteringsmetode med at købe unge spillere med stort potentiale, som med en god træner kan få forløst det.

Leicester flirter med nedrykning
Victor Kristiansen er kommet til en klub, der er i stor krise i Premier League, og hvor der frem til sommer er ét mål: De skal overleve.

- Leicester er ikke et godt sted. De har en trup, hvoraf næsten halvdelen har kontraktudløb enten denne eller næste sommer, og de har desperat brug for nye spillere.

- Mens resten af klubberne i Premier League forstærkede sig sidste sommer, gjorde Leicester det ikke trods af salget af Wesley Fofana for over £70 mio. Det har betydet, at de har stået stille og er blevet overhalet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette er en af de største grunde til, hvor klubben er i Premier League lige nu: I en farlig flirt med nedrykningsstregen.

- Manager Brendan Rodgers har dog heller ikke været i stand til at få det bedste ud af truppen i denne sæson.

- Fans er blevet frustrerede over hans udskiftninger og vedholdenhed med fire mand i bagkæden. Men han har heller ikke haft det nemt i forhold til skader, hvor Leicester har haft utroligt mange spillere ude.

Pres på - men får tid til at tilpasse sig
Hvad bliver den største udfordring for Victor Kristiansen?

- Den første udfordring bliver at hjælpe med at holde Leicester i Premier League. Men derudover vil han være en del af en trup, der er ansvarlig for at forsøge at forstyrre hierarkiet i Premier League endnu en gang.

- Leicester ønsker at være en klub, der er i stand til konsekvent at slutte i top 6 gennem god rekruttering og god træning, som de har gjort de seneste år.

- Men denne trup har brug for en overhaling for at gøre det, og Victor Kristiansen er den første brik i det puslespil til at tage Leicester tilbage mod toppen af Premier League.

Owynn Palmer-Atkin fortæller, at der selvfølgelig er pres på Victor Kristiansen, men at han nok skal få tid til at tilpasse sig.

- Alle spillere, der kommer til Leicester, får tid til at tilpasse sig. En ting, der efterspørges af tilhængere, er hårdt arbejde, beslutsomhed og passion. Men spillerne får tid til at udvikle sig.

- Presset fra Premier League er dog en anden udfordring. Leicester har brug for point for at blive i ligaen, og for at gøre det skal de stoppe med at indkassere så mange mål og begynde at score meget mere.

- Backsene er nøglen til den måde, Leicester både forsvarer og angriber på, så Kristiansen vil spille en stor rolle i begge, siger Owynn Palmer-Atkin.

Leicester spiller lørdag klokken 13.30 mod Wallsall fra League 2 i FA Cup'en.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Fa Cup - 4. runde

FT

WAL

0 - 1

LEI

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0