2023-01-01 10:00:01

Tidl. Superliga-spiller har ophævet i Tyskland: Ikke det bedste match

Tobias Damsgaard skrev en toårig kontrakt med tyske Phönix Lübeck i sommer, men efter et halvt år er forsvareren tilbage i Danmark. Damsgaard siger til bold.dk, at han havde håbet på mere succes.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den danske forsvarer Tobias Damsgaard rejste på et fodboldeventyr til den tyske Regionalliga-klub Phönix Lübeck i sommer, men opholdet er allerede forbi.  

Danskeren har nemlig fået ophævet kontrakten med den tyske klub, som han ellers skrev to år med. Nu skal han spille for Thisted FC i 2. division.  

24-årige Damsgaard siger til bold.dk, at mange ting foregik anderledes i Tyskland, og det var svært.  

- Man fik prøvet noget nyt, og det var en megafed by, men der blev spillet en anden slags fodbold, end hvad jeg var vant til. Der var bare ikke lige det bedste match.  

- Jeg var dog glad for, at jeg tog turen derned og kan krydse det af. Jeg har fundet ud af, at Danmark er et fedt sted at spille fodbold og et godt sted at være, siger Tobias Damsgaard til bold.dk.  

Den tidligere Superliga-spiller fortæller, at han havde håbet på et bedre ophold i Tyskland med stor succes. Det tyske mandskab spillede dog på en speciel måde, der ikke passede ham.

Artiklen fortsætter efter billedet

Regionalliga -Tidl. Superliga-spiller har ophævet i Tyskland: Ikke det bedste match
Foto: Thisted

- Faciliteterne i Phönix Lübeck var ikke de bedste. Der var en ret stor forskel, og det var en lille overraskelse. Man spiller også meget power-fodbold.  

- Det var lidt en anden hverdag, end jeg havde været vant til i 1. division og Superligaen. Der var man flere timer oppe i klubben, og der var møder.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Tyskland skulle man bare møde ind og træne, og så havde man tidligt fri, siger Damsgaard og tilføjer, at den tyske klub godt kunne mærke, at danskeren ikke følte sig tilpas. Derfor gik klubben med til at imødegå hans ønske om en kontraktophævelse.  

Danske holdkammerater skabte glæde
Forsvareren blev en del af et fuldtidssetup i den tyske klub, og Damsgaard var holdkammerater med to andre danskere Sebastian Pingel og Morten Knudsen. De danske holdkammerater hjalp ham meget.  

- Det gjorde hele oplevelsen meget bedre. At komme til et omklædningsrum, hvor det hele foregår på tysk, er bare helt anderledes. Mit tyske er ikke verdens bedste. Jeg kendte Morten meget godt fra Vendsyssel af. Vi tilbragte meget tid, hvor vi drak kaffe og var henne at spise ved hinanden.  

Nu har Damsgaard fokus på den nye tilværelse i Thisted, men han er ikke afvisende for at prøve et andet udlandseventyr på et senere tidspunkt.  

- Jeg prøver at tage en dag ad gangen og klø på, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Nu har jeg valgt at skære lidt ned på fodbolden. Nu prøver jeg at se, hvordan det er. Om et par år må man se, hvad der er af muligheder, og hvor godt man har gjort det, siger Tobias Damsgaard til bold.dk.  

Damsgaard kan skrive 25 Superliga-kampe på CV’et for Randers FC. Han blev noteret for to kampe for Phönix Lübeck.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0