2022-03-09 13:59:15

Fosgaard hylder Rømer: Viser kæmpe karakter

Lyngbys Lasse Fosgaard er dybt berørt af Marcel Rømers kones dødsfald og hylder Rømer for det format, han har vist siden tragedien.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 21. runde

FT

LYN

1 - 2

NFC

I sidste uge blev Marcel Rømer og Lyngby ramt af en tragedie, da anførerens kone Cecilie pludseligt afgik ved døden.

Dødsfaldet har efterfølgende taget hårdt på Lyngby-truppen, som har haft hjælp udefra i bearbejdelsen af tragedien.

Det fortæller en af holdets viceanførere Lasse Fosgaard, der, lige som de øvrige spillere og ansatte i Lyngby Boldklub, har været gennem en hård tid.

- Jeg har aldrig nogensinde grædt så meget, som jeg gjorde i dagene efter det. Jeg føler så meget med Marcel, og jeg bliver så trist bare af at tænke på det, siger Fosgaard til bold.dk.

Lasse Fosgaard og Marcel Rømer er værelseskammerater, når klubben er på udebaneture og træningslejre.

De er derfor meget tætte, men Fosgaard tror ikke, at tragedien har ramt ham hårdere, end den har ramt andre i Lyngby - alle er dybt berørte. 

- Selvfølgelig er vi tætte, men jeg tror ikke, det har været anderledes for mig end for alle andre i truppen.

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -Fosgaard hylder Rømer: Viser kæmpe karakter
Foto: Per Kjærbye / fodboldbilleder.dk

- Marcel er en ekstremt vellidt holdkammerat og fodboldspiller. Han er typen, som har sat sit aftryk i sin karriere og har skabt sig en masse venner og bekendtskaber alle steder, han kommer. 

- Han er typen, hvor alle ønsker ham det bedste, og når sådan noget som det her sker, er det bare hjerteskærende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Marcel, hans familie og Silles familie har virket ekstremt sammentømrede, og det har hjulpet alle og har skabt håb omkring, at han kommer igennem det her.

- Han er i forvejen en af de stærkeste personer, jeg kender, og når han så samtidig er omgivet af så stærk en familie og personer omkring sig, så bliver jeg tryg ved, at han kommer igennem det.

Alle var helt knuste

Lyngby-truppen fik nyheden om dødsfaldet dagen efter, det var sket, og den tragiske nyhed rystede 1. divisions-truppen.

Det har krævet professionel hjælp udefra at kunne håndtere følelserne og få fokus tilbage på træningsbanen. 

- Alle var bare fuldstændig knuste på hans vegne over, hvad der var sket, og hvor forfærdeligt det er. Det er jo især, når det skete på denne måde, hvor det bare kom ud af den blå luft, så folk var bare knuste og i chok.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde en psykolog ude, så vi kunne tale om de følelser, vi havde, og hvordan vi skulle håndtere dem. At det er helt normalt, at man som menneske og holdkammerat reagerer på forskellige måder.

- Det var specielt at skulle tale om, hvordan man følte med det hele, når det er Marcel, som står med den store smerte, men det hjalp, at vi var åbne om det i stedet for at gemme det væk

- I denne situation har Marcel i øvrigt igen vist, hvem han er som person, og hvad han står for. Han kom ud i klubben få dage efter og sikrede sig, at hans holdkammerater havde det okay. 

- Selv i en situation som denne, tænker han meget på, hvordan andre har det, og kom forbi og gav folk et kram og talte med os.

- Det viser lidt om, hvilken karakter han er. At han selv i en situation som denne har overskud til at tænke på andre. Det er forbilledligt.

Vandt på Amager for Marcel

Lyngby-spillerne måtte hurtigt forsøge at rejse sig, da der allerede fredag aften ventede en vigtig udekamp mod Fremad Amager.

Lasse Fosgaard erkender, at fodbold for en stund virkede underordnet, men roser truppen og klubben for hurtigt at komme ovenpå.

- Det var et par dage, hvor fodbold virkede fuldstændig ligegyldigt, men med Marcels hjælp fik vi hurtigt rettet fokus mod, at vi skulle spille en kamp, som vi havde forberedt os på længe og arbejdet så hårdt på at blive klar til, hvor Marcel i øvrigt har været vores leder på banen som anfører.

- Vi blev enige om, at vi ikke måtte smide de gode ting på gulvet, for det ville der ikke komme noget godt ud af, men at vi måtte bruge alle de forskellige følelser på en god måde ved at vinde vores kampe, som jo også alle dage er, hvad Marcel ønsker.

Lyngby vandt kampen i Sundby Idrætspark med 3-0, og Fosgaard føler, at tragedien og håbet om at gøre noget for Rømer løftede hele holdet.

- Vi giver altid vores bedste, men på en måde giver man bare ti procent ekstra, når ens anfører går igennem sådan noget her. Alle var klar til at give absolut alt i kampen mod Fremad, så vi kunne vinde for Marcel og familien, som var ude at se den.

- Det var jo første gang for os allesammen at gå ind til en kamp på denne måde, så det var spændende at se, hvordan folk ville reagere. Heldigvis kom alt det, man havde indeni ud på en positiv måde, og vi viste et helt vildt sammenhold på banen.

- Det var fantastisk, at han var på stadion til kampen, at vi kunne se ham, tale med ham, give ham et kram og have ham med i cirklen efter kampen og fejre sejren med ham.

- Jeg kan ikke sige det nok gange, men han har bare en stor betydning for alle på det her hold. Vi holder alle af hinanden, men holder specielt meget af ham, og det var fantastisk at kunne dele den euforiske glæde efter en sejr med ham så få dage efter, det var sket. Det er en dag, jeg aldrig glemmer.

- I det hele taget må jeg bare rose alle involverede for at have håndteret det her virkelig godt. Jeg er dybt imponeret af Marcels familie, Silles familie, klubben, trænere, ledere og alle andre, siger 35-årige Fosgaard.

Lyngby spiller igen fredag aften,  hvor Nykøbing FC kommer på besøg.

Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 21. runde

FT

LYN

1 - 2

NFC

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0