2022-05-16 16:27:25

Fosgaard stopper i Lyngby efter ti sæsoner

Lasse Fosgaards kontrakt med Lyngby udløber efter denne sæson og forlænges ikke. Fosgaard vil fortsætte karrieren på en lavere hylde, fortæller han til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 30. runde

FT

FCH

1 - 2

LYN

Når Lyngby om knap to uger spiller sæsonens sidste kamp på hjemmebane mod FC Fredericia, bliver det også til et farvel til et klubikon.

Lasse Fosgaards kontrakt med Lyngby udløber efter sæsonen, og Fosgaard, som kom til Lyngby i 2012, forlænger ikke sin aftale, fortæller han til bold.dk.

- Da jeg forlængede for et år siden, talte vi om, at jeg tog det sidste år med og kom op på ti år, og siden da har jeg egentlig bare taget udgangspunkt i, at jeg skulle stoppe denne sommer, siger 35-årige Fosgaard til bold.dk.

- Jeg snakkede med vores trænerteam i vinter og fik at vide, at de var meget glade for mig, og hvad jeg gav til truppen, men har også haft en snak med vores sportschef Nicas Kjeldsen og fik at vide, at der ikke var nogen garanti for, at der var plads til mig i næste sæson, og så sagde jeg selv, at jeg holder fast i, at jeg stopper.

- Der er ingen dårlig stemning, og det er totalt uden dramatik. Jeg har det godt med beslutningen om, at det stopper her.

- Jeg har altid sagt, at når jeg en dag skulle stoppe i Lyngby, skulle nogen træffe beslutningen for mig, for jeg går ikke frivilligt, men det føles godt, at vi er enige om, at tidspunktet er det rette.

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -Fosgaard stopper i Lyngby efter ti sæsoner
Foto: Per Kjærbye / fodboldbilleder.dk

- Står vi om to uger, og de alligevel gerne vil beholde mig, må vi se på det, men selv dér skal vi også kunne blive enige om vilkårene for en ny kontrakt. Så det slutter her, og det har jeg det godt med, for jeg føler, jeg har nået, hvad jeg skulle.

Er det ikke et ærgerligt tidspunkt at stoppe, hvis I rykker op i Superligaen?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det ville være mere ærgerligt, hvis det var første gang, jeg havde udsigt til at spille i Superligaen, siger Fosgaard med et grin.

- Men jeg vil mest af alt bare savne dem, jeg spiller sammen med til dagligt, og det ville være mega fedt at opleve Superligaen, spille mod de bedste klubber og på de største stadions, med de unge gutter, der ikke har prøvet det før.

- Men samtidig vil det være den perfekte måde at slutte af på at være med til at spille Lyngby op i Superligaen, hvor klubben i mine øjne hører hjemme, så det vil jeg gøre alt for.

Spiller videre på anden hylde

Mens Lasse Fosgaard siger farvel til Lyngby, som med tre runder tilbage af NordicBet Ligaen ligger nummer to i tabellen, har han ingen planer om at stille støvlerne på hylden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fosgaard vil fortsætte karrieren, men samtidig gå i gang med næste kapitel i livet.

- Jeg brænder stadig for at spille fodbold og ser mig stadig som fodboldspiller, men samtidig er det en perfekt lejlighed for mig at komme i gang med det, der skal ske efter karrieren.

- Jeg har lige så mange ambitioner for mit liv efter fodbold, som jeg har haft ambitioner for min karriere, så jeg er meget motiveret og glæder mig til at komme i gang.

- Derfor leder jeg efter en klub, som er et helt andet sted end Lyngby, og hvor der trænes om eftermiddagen, så jeg kan prioritere min uddannelse i dagtimerne.

- Jeg kommer til at give den 100 procent gas både med uddannelse og fodbold, og så glæder jeg mig til at komme til en klub, hvor jeg kan give noget videre til yngre spillere. Jeg har trods alt prøvet lidt af hvert og vil gerne være med til at præge et miljø og en kultur, hvor jeg kan dele ud af min erfaring og oplevelser.

Du startede karrieren i Avarta. Peger pilen mod, at du vender tilbage?

- Selvfølgelig er Avarta en klub, som betyder noget for mig, men jeg har ikke sat mig en speciel klub for øje.

- Det skal ikke ligge alt for langt væk fra Københavns-området, for det skal gå op med mit studie, min datter og min kæreste, så jeg er åben for mine muligheder og må se, hvad der kommer, siger Fosgaard til bold.dk.

Lasse Fosgaard har blandt andet spillet 115 Superliga-kampe for Lyngby og var med til at vinde bronze i 2017. 

Udover Avarta og Lyngby har Fosgaard også spillet i Brønshøj. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 30. runde

FT

FCH

1 - 2

LYN

9 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0