2023-01-25 20:27:19

Lyngby har solgt profiler: Mindst lige så god chance for overlevelse nu

Lyngby har vinket farvel til flere profiler denne vinter, men fodboldchef Nicas Kjeldsen mener ikke, at holdet er blevet svækket synderligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

LYN

3 - 1

HIL

Adam Sørensen, Kasper Jørgensen, Emil Nielsen og Rasmus Thellufsen.

Lyngby har taget afsked med flere vigtige spillere denne vinter, men salgene var en del af den kongeblå plan.

Sådan fortæller fodboldchef Nicas Kjeldsen i et interview med bold.dk.

- Det er et udtryk for flere ting, men først og fremmest en langsigtet plan og strategi. Adam og Kasper er jo spillere, vi har udviklet og solgt helt i tråd med vores strategi. 

- Og derudover havde vi en stor trup med rigtig mange spillere, og derfor var der naturligt nok nogle, der følte, de var for langt fra spilletid, forklarer Nicas Kjeldsen.

Hvor meget har de foreløbige salg svækket holdet? Nogle vil tolke salgene, som at I 'sælger chancen for overlevelse'. Hvad siger du til det?

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Lyngby har solgt profiler: Mindst lige så god chance for overlevelse nu
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

- Jeg får måske på puklen af nogle fans nu, men jeg synes egentlig, at det er lidt status quo. 

- Når jeg og trænerne kigger på truppen, som den ser ud nu, så er vi egentlig rimelig fortrøstningsfulde, og jeg synes, den nuværende trup har mindst lige så gode chancer for at lykkes med at overleve, som efterårets trup havde”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så arbejder vi på, at vi her til sidst i vinduet kan tilføre endnu mere kvalitet, hvis den rigtige mulighed byder sig. Sammensætningen af truppen betyder også, at vi måske kan spille på en lidt anden måde og bringe nogle andre typer i spil. Det kan give noget at gøre noget andet, end det vi gjorde i første halvdel af sæsonen, siger Kjeldsen.

Lyngby har foreløbig hentet den islandske stopper Kolbeinn Finnsson fra Dortmund og den 19-årige duo Johan Meyer og Baptiste Rolland samt målmanden Jannich Storch.

Det bliver vanskeligt
Først i efterårets allersidste runde lykkedes det Lyngby at vinde en kamp, og holdet ligger sidst i tabellen med otte point for 17 kampe.

Der er 13 point op til Brøndby over stregen, men troen på overlevelse er ikke forsvundet.

- Troen er bestemt til stede, men det bliver vanskeligt, det ved vi godt. Det lidt kedelige svar er jo, at vi tager en kamp ad gangen og ser, hvor mange point vi kan få. Vi har alt at vinde, siger Nicas Kjeldsen.

Er der forstærkninger på vej?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er bestemt muligt, at vi henter ind, men det bliver ikke for enhver pris. Den rigtige spiller for os er en, der løfter topniveauet i truppen, men også har et ønske om at være i Lyngby på længere bane. Det skal give mening i forhold til vores situation, siger Nicas Kjeldsen, som ikke vil forholde sig til konkrete navne.

Hvad forventer I af den sidste uge af transfervinduet?

- Først og fremmest en hel masse snak og telefonopkald. Vi skal have is i maven, men være klar til at slå til hvis det rigtige byder sig

Forventer I flere salg, eller skal der kun hentes spillere ind nu?

- Frederik Ibsen arbejder vi jo på at finde en ny klub til, men ellers er vores prioritet at beholde de spillere, vi har. 

- Der er stadig interesse om nogle af vores profiler, men vi vil forsøge at holde truppen og måske supplere, hvis vi får chancen, og det er det rigtige, siger Nicas Kjeldsen til bold.dk.

Lyngby åbner foråret hjemme mod lokalrivalerne fra FC Nordsjælland, der topper 3F Superligaen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

LYN

3 - 1

HIL

6 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0