2022-10-06 22:28:45

Rasende Anders Christiansen om uro: Det ødelægger fodbolden

Malmö-anfører Anders Christiansen er rasende over de tilskueruroligheder, som præger europæisk fodbold for tiden og torsdag afbrød Malmö FF-Union Berlin.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EL - 3. runde

FT

MAL

0 - 1

UBE

45'
0 0
Andras Schafer
Rødt kort
68'
0 1
Sheraldo Becker
Mål

Da Malmö FF torsdag aften mødte Union Berlin i Europa League, blev kampen afbrudt efter en time, da der udbrød voldsomme uroligheder på tribunerne.

Episoden er den seneste af en lang række episoder i europæisk fodbold, hvor ballade uden for banen stjæler fokus på kampene inden for kridtstregerne.

Efter kampen var Malmö FF’s anfører Anders Christiansen voldsomt træt over episoden og udviklingen de seneste uger.

- Det er sindssygt. Jeg forstår ikke, hvorfor det her skal bringes ind på fodboldstadions. Der er problemer så mange steder, og jeg er så træt af det, siger Christiansen til bold.dk.

- Det er et stort problem i hele Europa lige nu, og hvis det her fortsætter, ender det med, at folk, for eksempel familier med børn, ikke tør tage på fodboldstadion og se en sport, som vi alle elsker, og som burde være for alle.

- Vi har set det i Champions League, den franske liga, i kampen mellem Dortmund og FCK, mellem Nice og FC Köln og nu desværre også her i Malmö.

Artiklen fortsætter efter billedet

Europa League -Rasende Anders Christiansen om uro: Det ødelægger fodbolden
Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

- Det er så trættende, at efter vi fik et kæmpe boost med mange tilskuere og stor lyst til at se fodbold efter corona, skal tale om det her, fordi det sker om og om igen.

- Det var en fantastisk kulisse i denne kamp, og det er præcis, hvad både os spillere og tilskuere har længtes efter. Det er et fantastisk produkt, og så skal det blive ødelagt af det her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle må tage et ansvar. Klubberne, tilhængerne, politiet og UEFA må tage ansvar for at få det stoppet, ellers tror jeg desværre, at fodbold langsomt dør, fordi folk ikke tør komme på stadion.

- Man er nødt til at slå noget hårdere ned. Det skal have konsekvenser, og det skal starte nu. De kan starte med denne kamp for at statuere et eksempel. De der 15.000 euro er jo småpenge for klubberne. Det løser ikke problemet. Man må gøre mere for at fjerne disse problemer én gang for alle.

- Jeg har lige talt med en ven, som havde hele sin familie med herovre, og han sagde, at de var så tæt på at gå hjem, fordi hans barn var bange. Det hører ingen steder hjemme, at når vi har så fantastisk en sport, at vi så skal stå bagefter og snakke om det her.

- Jeg er glad for, at min søn var træt og blev hjemme fra kampen, så han ikke skulle opleve det her. Lige nu har han en alder, hvor han elsker at se fodbold, og jeg fik tilsendt billeder af, at han heppede på Malmö og sin far.

- Han har stadig en positiv oplevelse omkring at gå til fodbold og er ikke bange, men der skal så lidt til for, at man ikke tør komme på stadion igen, og det er trist, når vi har så fantastisk en kulisse, at få personer skal ødelægge for så mange andre.

Bliver I spillere også bange, når det sker?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi spillere er dem, som er mest i sikkerhed. Der bliver taget godt hånd om os, og vi kan bare løbe ned i et omklædningsrum, hvor en masse vagter passer på os. Jeg har da ikke rigtig lyst til at være målmand og skulle ned og stå med ryggen til, lige som man også kan frygte at blive ramt af et kanonslag, når man skal sparke hjørne, men det er ikke værst for os.

- Det er værst for de tilskuere, som ikke ved, om de skal løbe til højre eller venstre, når der fyres fyrværkeri imod dem. Det brager til begge sider, og står man på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, går det galt, siger Christiansen. 

Kampen blev afbrudt efter en times spil ved stillingen 0-0, hvor Malmö var en mand i overtal, efter Anders Christiansen havde fremprovokeret et rødt kort lige inden pausen.

Hjemmeholdet kom dog slet ikke i gang efter den mere end 20 minutter lange afbrydelse, og det irriterer anføreren, at det igen endte med nul point i Europa. 

- Ser man på kampen, mistede vi momentum efter afbrydelsen. Vi havde den, hvor vi ville have den, men så kom vi ind og skulle sidde i mere end 20 minutter, og så kom vi slet ikke ordentligt ud til kampen igen, hvilket var 100 procent vores eget ansvar.

- Det er trættende, at vi ikke bare fik uafgjort, men vi burde også have vundet, for vi var det bedste hold, siger Christiansen. 

Malmö FF ligger sidst i sin Europa League-gruppe med nul point for tre kampe. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

EL - 3. runde

FT

MAL

0 - 1

UBE

45'
0 0
Andras Schafer
Rødt kort
68'
0 1
Sheraldo Becker
Mål

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0