Major League Soccer -David J. i MLS: Jeg har fået blod på tanden
2020-05-09 08:00:01
Foto: Privat

David J. i MLS: Jeg har fået blod på tanden

David Jensen skiftede for nylig til New York Red Bulls i MLS, og målmanden vurderer selv, at han har fået en god start i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

David Jensen flyttede til USA med hele familien i januar, da han skiftede til New York Red Bulls fra hollandske Utrecht. 

Han nåede dog kun at opleve New York i ganske kort tid, inden coronavirussen ændrede alles hverdag. 

I New York Red Bulls har danskeren trods dette fået en god start, vurderer han selv.

Jensen har stået de to første turneringskampe for New York-klubben, og han vil fortsætte det hårde arbejde, fortæller han til bold.dk. 

- På det sportslige plan har det været en rigtig fin start. Jeg blev kastet ind på en træningslejr lige med det samme, hvor vi var i Arizona i lidt over en uge, og så havde vi en uge efter træningslejren, hvor vi kunne forberede os på vores første turneringskamp. Jeg er faldet godt ind på holdet, det er en god gruppe drenge, og hele trænerstaben og alle omkring klubben er rigtig flinke. 

- På den måde har det været nemt at komme ind på holdet. Jeg havde så et par rigtig gode træninger og fik et par træningskampe inden turneringsstart, som gik fint. 

- Så spillede jeg første kamp i ligaen, hvor vi vandt, og jeg fik vist nogle gode aktioner. Det gav mig rigtig blod på tanden og tænkte, at det her kan jeg godt, og jeg kan måske endda gå ind at gøre en forskel og løfte holdet. 

- Ugen efter spillede vi så oppe i Salt Lake og fik et rigtig vigtigt point, hvor jeg også var afgørende med en del redninger. Så hele pakken, indtil coronavirussen kom, har været rigtig god, så jeg er fortrøstningsfuld. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan simpelthen ikke vente på at komme i gang igen, da der bare skal bygges på, siger David Jensen til bold.dk og tilføjer, at han allerede har god kemi med sine nye holdkammerater.

Tæt forhold til Mathias Jørgensen

New York Red Bulls har også glæden af en anden dansker i form af 19-årige Mathias Jørgensen, og Jørgensen har allerede været en stor del af David Jensens liv i USA. 

Han satte målmanden hurtigt ind i tingene og trådte til, da familien Jensen havde brug for en barnepige til deres to-årige datter. Det var nødvendigt, da David Jensen i sidste uge blev far igen. 

- Mathias (Jørgensen, red.) og jeg er faktisk fra Nordsjælland. Han er fra Hundested, og jeg er fra Hillerød. Da jeg spillede i Nordsjælland, da var han også ungdomsspiller i Nordsjælland, men jeg havde ikke lige set ham dengang. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har dog vidst, hvem han var, da vi blev lidt større. Jeg kendte derfor ikke Mathias så godt, da jeg kom til New York. Han har betydet rigtig meget. 

- Han tog mig ind de første par uger, hvor han lige satte mig ind i tingene og fortalte mig om hver spiller, så jeg lige havde en fornemmelse af, hvem spillerne var. Det var superfint. Nu har han hjulpet min familie med den fødsel, som har været i gang. Min kone fødte i sidste uge, og Mathias har taget sig af vores to-årige datter. 

- I USA under corona-krisen må børn under 12 år ikke være på fødestuen, så hvis han ikke havde været der, så skulle min kone have født alene. I disse tider kan der jo heller ikke komme folk fra Danmark for at hjælpe, så det har været stressende at finde en løsning. 

- Vi diskuterede selvfølgelig, om vi skulle lade Mathias passe vores barn. Vi fik testet ham, og testen var negativ, så vi besluttede os for at gøre det. Han har været en stor del af vores tid i USA allerede med masser af hjælp.

Corona-krisen har medvirket til, at målmanden i denne tid kan fokusere mere på familien. 

- Når man nu skal vende det til noget positivt, så har jeg fået en lille barsel ud af corona-krisen, og jeg kan være sammen med min lille familie hele tiden og ikke tænke på, at jeg skal op klokken 7-7.30 og afsted. 

- Vi skal bruge tiden på at bygge en hverdag op med nogle rutiner, og så står vi snorlige, når jeg skal tilbage både på træningsbanen.

Vil være førstemålmand

Det store fokus for David Jensen er at blive fast førstemålmand i New York Red Bulls, og han ved, at der er kamp om pladsen mellem stængerne.

- Nu skal vi i gang igen, og jeg skal simpelthen have etableret min plads. Jeg har fået de to første kampe, og det er bare at blive ved. Der er konkurrence, og det vil der altid være, men jeg vil selvfølgelig gøre alt for at fastholde min plads. 

- Det er så fedt at spille de her kampe med hele setuppet omkring kampene og alle fansene. Derudover vil jeg gerne have et godt første år med klubben, så vi kan komme med i playoff-kampene i slutningen af sæsonen. 

- Det betyder meget for klubben, så det er mit fokus. Jeg vil rigtig gerne shine igennem og vise, hvem jeg er, og så bare få nogle fede kampe og oplevelser.

Coronavirussen har for alvor påvirket folks hverdag i USA, hvor over 68.000 mennesker nu er døde med coronavirus. For David Jensen og familien er det surrealistisk at opleve New York, der normalt er pulserende, som en by, der nærmest er øde. 

- Det har været mærkeligt. Der kører biler på vejene, men man ser ikke folk gå på gaderne. Når man skal handle, står folk i kø uden for supermarkederne og har handsker på, så det er en mærkelig tid. 

- Jeg synes dog, at de er blevet bedre til at tage deres forholdsregler. USA har jo en præsident, som, jeg synes, har undervurderet den her situation lidt. 

- Vi er derfor stadig en to-tre uger bagud i forhold til Danmark, så det har bare stået stille, og vi har ikke rigtigt kunnet komme ud. 

- Det er bare en mærkelig tid, så vi har skruet op for, at vores barn kan føle sig underholdt, fordi vi kan ikke komme over i parker eller andet, så det har været frustrerende.

Muligt med et par år i MLS

David Jensen og resten af New York Red Bulls-mandskabet træner i øjeblikket selv, hvor løb og spinning er en del af David Jensens fysiske program.

Til tider er der også virtuelle træninger med en fysisk træner. På trods af corona-krisen har spillerne dog ikke oplevet en lønnedgang, som mange klubber ellers har været nødsaget til.

- Vi har ikke været ramt endnu. Vi får stadig fuld løn, men det kan ændres. Der er så mange klubber, også store klubber, hvor spillerne må gå ned i løn. Indtil videre har vi ikke mærket noget, og vi ved ikke noget endnu. Det er stadig under forhandling, også det lønmæssige, siger Jensen.

Den 28-årige målmand har fået et rigtig godt indtryk af den amerikanske liga. Så godt et indtryk, at han snildt kan se sig selv fortsætte i USA i et stykke tid, og at et muligt skifte til Danmark først kan komme på tale om lang tid. 

- Jeg kan godt se mig selv være i MLS i et par år. Det er en superfed liga, og jeg har kun oplevet en lille smule af den. Ud fra hvad jeg hører og ser og hvor stort et fokus, der er kommet på MLS, som er under udvikling. 

- Det vil være fedt at være en del af den rejse, så jeg er rigtig tilfreds med det, som jeg gjort. Men man skal aldrig sige aldrig. 

- Der er superfede ligaer i Europa, som jeg drømmer om at spille i. Min karriere er langtfra slut, og om jeg kommer til Danmark en dag, det ved jeg ikke. Hvis det kommer til at ske, bliver det i hvert fald først til sidst så. 

- Vi elsker at være ude at opleve verden, så lige nu har vi ikke planer om at komme til Danmark, det er stensikkert. Det må tiden vise, og nu er der 100 procent fokus på New York Red Bulls, og vi elsker at være i New York.

David Jensen har stået de to første kampe for New York Red Bulls i Major League Soccer. Her er det blevet til en 3-2-sejr over FC Cincinnati på hjemmebane og 2-2 mod Real Salt Lake City på udebane. 

Danskeren skiftede fra FC Nordsjælland til Utrecht i juli 2016. Han fik 118 kampe for den hollandske klub. 

David Jensen har kontrakt med New York Red Bulls til 31. december 2022.

På søndag kan du læse tredje og sidste del af bold.dk's store interview med David Jensen, der blandt andet omhandler målmandens landsholdsdrøm. 


Foto: Privat

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0