2022-08-06 11:00:02

Mattsson fik skræk-debut: Nåede at tvivle på det hele

Magnus Mattsson fortæller ærligt til bold.dk, at han nåede at blive i tvivl om sit skifte, efter han blev flået ud efter 25 minutter i sin Nijmegen-debut. I dag er han 'fucking glad' for, han gjorde det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Æresdiv. - 1. runde

FT

NEC

0 - 1

TWE

For et år siden fik Magnus Mattsson drømmen om et udlandsskifte opfyldt, da han rykkede fra Silkeborg til Nijmegen i Æresdivisionen.

I dag kan han se tilbage på en ganske fin sæson i klubben, men sådan startede hans hollandske eventyr langt fra.

Mattsson fik at vide, at han skulle starte inde i premierekampen mod selveste Ajax på Johan Cruijff Arena, men forventningens glæde blev hurtigt afløst af frustration.

Nijmegen var nede 0-4 med 20 minutter spillet, og Mattsson blev flået ud i sin debut.

- Jeg havde glædet mig sindssygt meget til at starte imod Ajax i min debut, men de ramte bare deres absolut topniveau, og vi ramte vores bundniveau i den kamp. Vi blev kørt rimelig hurtigt over, og målene sejlede ind, og så blev jeg en slags syndebuk, siger Mattsson til bold.dk.

Hvordan havde du det lige dér?

- Det var selvfølgelig hårdt og lidt ydmygende at blive udskiftet så tidligt i min første kamp i Holland. Jeg vidste, at der var mange, der fulgte med, også tidligere holdkammerater og venner i Danmark. Min mor var endda til stede på stadion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så jeg var da lidt 'okay, hold da op', og jeg tænkte mange dårlige tanker den aften. Hvad var det, jeg var kommet ned til? Bliver vi bare kørt over hele sæsonen?

- Samtidig kunne jeg jo se Silkeborg køre alt og alle over i Superligaen derhjemme. Men rimelig hurtigt kom hverdagen tilbage, og jeg fandt ud af, at jeg sagtens kunne være med.

Nåede du at tænke 'okay, skulle jeg være blevet hjemme?' i den situation?

- Jeg vil da være ærlig at sige, at tanken strejfede mig. Efter Ajax-kampen sad jeg lidt på bænken i de kommende kampe, og jeg kom ikke rigtig ind omkring startopstillingen.

- Jeg tror, det var den tredje kamp, hvor jeg slet ikke blev skiftet ind, og der tænkte jeg da 'hvis jeg slet ikke kommer ind, hvad er så planen med, at jeg tog herned?'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tror, det er meget normalt, at man tænker den slags. Men det går stærkt i fodbold, og nu er jeg bare fucking glad for, jeg er taget til Nijmegen.

Hvordan kom du videre derfra – ikke mindst mentalt?

- Jeg knoklede bare endnu mere på til træning, og pludselig fik jeg chancen. Jeg skulle vise, hvad jeg var lavet af som ny spiller, så jeg skulle lige overbevise dem om, hvad jeg kunne. Siden har jeg spillet en masse kampe.

- Jeg tror, det er vigtigt i de hårde perioder at huske på, hvad det er, man kan. Klubben hentede mig jo af en grund.

Scorede foran 50.000 tilskuere
Magnus Mattsson spillede i alt 30 kampe i sidste sæson, hvoraf 21 af dem var startpladser i Æresdivisionen, og det vil han gerne blåstemple.

- Det har været lidt blandet for mig. Jeg er sindssygt glad for de 21 startpladser, jeg har fået. De fire mål kan jo ikke sammenlignes med det, jeg leverede i Silkeborg, men jeg tror, jeg skal være realistisk.

- Jeg har fået tillid fra træneren og spillet en masse, og jeg har også spillet gode kampe, hvor jeg ikke har scoret. Så jeg er i bund og grund tilfreds, men jeg vil gerne have mere slutprodukt. Det skal ske i den nye sæson.

- Presset fra mine skuldre er sænket en smule, og jeg har mere tro og selvtillid nu, føler jeg.

Mattsson scorede blandt andet imod Feyenoord og PSV, og de to oplevelser står ud som sæsonens store øjeblikke.

- Jeg har to oplevelser, der står ud. Jeg scorede imod Feyenoord på De Kuip i en kæmpekamp, og det var første gang, der var udsolgt på stadion efter corona. Der var 50.000 mennesker, og det var et godt mål fra kanten af feltet over i det lange hjørne.

- Det mål var en forløsning efter min svære start i klubben, og jeg fik troen på tingene tilbage.

- Derudover scorede jeg mod PSV, og det var også stort. Det var faktisk ikke så meget målet, men der spillede jeg virkelig en god kamp, hvor jeg følte, jeg kunne gøre, hvad jeg ville.

- Der tænkte jeg 'Okay, hvis jeg kan være én af banens bedste imod PSV, når jeg rammer mit topniveau, så kan jeg nok godt nå et stykke vej i min karriere'.

- Det gav så meget selvtillid, og det tænker jeg på, når jeg har en dårlig kamp.

Den helt rette hylde
23-årige Magnus Mattsson betegner Nijmegen som det helt rette sted for ham at tage hen.

- Det har været et rigtig godt skifte for mig. Jeg får lov at spille imod nogle store klubber på nogle store stadions, og niveauet er højt i Holland.

- Jeg har fundet min rette hylde. Jeg kunne godt være taget andre veje, og hvem ved, hvordan det kunne være endt. Men det skal man ikke tænke på, for det har været et supergodt skifte for mig

- Jeg skal bidrage med flere mål og assists. Derudover håber jeg, jeg kan være skadesfri i en hel sæson, i hvert fald de længerevarende, siger Magnus Mattsson.

Mattsson blev ramt af en skade mod slutningen af sæsonen, men han har brugt sommerferien på at komme ovenpå.

Han og Nijmegen åbner sæsonen i Æresdivisionen søndag klokken 12.15, hvor de møder Volendam på udebane.

Æresdiv. - 1. runde

FT

NEC

0 - 1

TWE

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0