2022-11-06 10:30:01

OB-chef lytter til kritik fra podcasts: Det er fedt at høre

OB-cheftræner Andreas Alm lader sig ikke påvirke af den kritik, som han har fået. I stedet nyder han faktisk at lytte til den, da det er fedt at høre, hvordan andre personer oplever ham som træner og person.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 16. runde

FT

OB

1 - 1

BIF

Det går stærkt inden for fodboldverdenen, og især når man er en del af 3F Superligaen.

Her er det nemlig blot tre point, som adskiller tredjepladsen fra tiendepladsen, og derfor er kampen om top seks fortsat helt åben efter 15. spillerunde.

OB ligger på nuværende tidspunkt nummer fire, og det er på trods af en mareridtsstart, hvor det blot blev til et enkelt point i fem kampe, og derfor var der en stor kritik af cheftræner Andreas Alm.

Nu er det dog nye tider i Ådalen, men Alm mener dog stadig, at der er flere i Odense, som gerne vil af med ham.

Det er dog ikke noget, som på nogen måde påvirker ham, siger Alm til bold.dk.

- Jeg er faktisk ret sikker på, at der stadig findes nogen, som vil have en ny OB-cheftræner. Men det kan jo ikke påvirke mig. Hvis det er én, ti, 1000 eller 10.000, som synes det, så kan jeg jo ikke have det som et tema.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -OB-chef lytter til kritik fra podcasts: Det er fedt at høre
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Det går jo ikke at tænke på det, når jeg skal træne holdet og have styr på taktikken, det er ikke sundt. Hvis jeg gør det til et tema, så kommer der for meget fokus på mig selv fra mig selv, og det er ikke så interessant.

Har du været mærket af den store kritik rent privat?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Haha, nej nej. Det er faktisk helt modsat. Hvis jeg skal tænke på det, er det faktisk her, men når jeg er derhjemme, så er mit fokus kun på familien. Så jeg har det faktisk nemt med det.

- Så nej, det påvirker mig hverken derhjemme eller på arbejdet, hvis folk har det på den måde. Trænerens opgave er jo at lede holdet i medgang, men hvis det ikke går godt, så skal du også kunne lede holdet i modgang.

- Men som det altid er, så er træneren i fokus, når det går dårligt, mens spillerne og sportschefen er det, når det så endelig går godt, siger en grinende Andreas Alm.

Lytter til kritik fra podcasts: Det er fedt

Andreas Alm er godt klar over, at han til tider ikke har været den mest populære herre i Odense.

Men det er dog ikke noget, som han gemmer sig fra, faktisk tværtimod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alm fortæller nemlig, at han faktisk tit selv opsøger kritikken for at høre, hvordan folk ser både ham, spillet og klubben.

- Jamen jeg læser faktisk kritikken. Hvis jeg nu tager hjem til Sverige, så lytter jeg også til podcasts, fordi jeg har intet problem med at lytte på, hvad folk synes om os. 

- Det er helt fint, fordi det er jo en del af det at være hos OB, i Superligaen og i fodbolden. Alle har en fortælling om, hvorfor det nu går, som det gør, og der skal være plads til alle disse meninger parallelt med hinanden. 

Men hvad siger Alm så til den kritik, som han kan risikere at løbe ind i podcasts eller i den skrevne presse?

- Jeg synes da kun, at det er fedt. Jeg lytter jo først og fremmest til argumenterne, fordi nogle gange kan det jo være interessant.

- Det er det samme, hvis der kommer fans her til Ådalen og siger, at vi spillede dårligt. Så spørger jeg så hvorfor. ‘Jamen det er fordi, at I skiftede for tidligt ud’.

- Så kan jeg godt tænke over det, så al ting betyder noget, men du kan ikke bruge meget tid på det hver gang, så man må sortere i det.

Alm har derfor ikke et problem, når folk enten kritiserer eller sviner ham til.

- Det er nærmest mere spændende at lytte til, når folk har et billede af en over, hvordan man gør ting og er som menneske. Nogle gange er det dog helt skørt og giver ikke mening, mens det andre gange faktisk er vældigt interessant. 

- Men det er fodbold, og jeg synes, at det er fedt, siger Andreas Alm til bold.dk.

Den svenske cheftræner finder ud af søndag aften, om der er mere ros eller ris på vej mod ham, når OB tørner sammen med Brøndby IF på hjemmebane i 3F Superligaen klokken 18:00.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 16. runde

FT

OB

1 - 1

BIF

4 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0