2021-02-04 13:18:09

OB opruster: Ansætter datanalytiker

OB har ansat en dataanalytiker med det formål at give trænerteamet flere værktøjer. På sigt skulle det gerne hjælpe på pointsnittet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fynske klub OB har oprustet og ansat Oliver Ribert som dataanalytiker. Her skal han analysere data, så trænerteamet for flere værktøjer at arbejde med.

Ribert har tidligere være tilknyttet OB's akademi i et praktikophold, men det er baggrunden som data science-studerende han nu skal bruge, når han skal analysere tal om egne spillere og modstanderne.

- Jeg har tidligere været tilknyttet akademiet som praktikant, da jeg læste min bachelor i idræt og sundhed. Det var lidt mere grundlæggende data, vi arbejdede med der, hvor jeg efter bedste evne bidrog med statistikker, siger han til OB's hjemmeside og fortsætter:

- Nu hvor jeg studerer på kandidaten i data science, er det på meget højere niveau. Nu er det rå data, jeg arbejder med, hvor jeg så laver min egen analyse af os og modstanderne.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -OB opruster: Ansætter datanalytiker
Foto: Getty Images

Sportschef Michael Hemmingsen er glad for ansættelsen og betragter det som en klar oprustning.

- Det er fedt for os at få Oliver ind, som er ung og dygtig, og han bringer det nyeste inden for sit stærkt voksende felt med sig. Som dataanalytiker kan han komme med nogle meget konkrete data, som kan optimere måden, vi arbejder og spiller kamp på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge den nye dataanalytiker vil man formentlig ikke kunne se en ændring med det samme, men på sigt skulle det gerne føre et højere pointsnit med sig.

12 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0