Emil Nielsen har skiftet Lyngby ud med Orange County i den næstbedste række i USA, og i sidste weekend scorede angriberen sit første mål for klubben.
29-årige Nielsen bankede bolden ind tæt under mål i kampen mod Tampa Bay, hvor holdet dog måtte nøjes med 1-1.
Den tidligere Superliga-angriber er glad for at være på tavlen efter to kampe for sin nye klub.
- Det er jo det, man lever for som angriber, så det er dejligt at føle, at man bidrager til holdet. Også selvom vi var pisseskuffede over, at vi ikke fik alle tre point, fortæller Emil Nielsen til bold.dk.
Angriberen fortæller, at timingen for et skifte til udlandet var passende denne vinter.
- Jeg hørte første gang om interessen sidste sommer. Der snakkede vi sammen, inden jeg forlængede med Lyngby, men der kunne vi ikke få det til at gå op.
- I vinter følte jeg lidt, der skulle ske noget nyt i min karriere, så der tog vi kontakten op igen og blev enige.
Artiklen fortsætter efter billedet

- Da muligheden for at komme til USA opstod, syntes jeg, det var skidespændende. Det er noget helt andet end Skandinavien, og så gør det da ikke noget, at det ligger, hvor det gør.
- Min kone og jeg er lige flyttet til Newport Beach (i Californien, red.), og det gør bestemt ikke pakken dårligere.
Skylder Daniel A. Pedersen en flaske vin
Emil Nielsen er ikke den eneste dansker i Orange County, for den tidligere Silkeborg- og AGF-spiller Daniel A. Pedersen har spillet der i et år.
De to kender hinanden fra deres fælles fortid i AGF, og det har været guld værd for Emil Nielsen som nytilkommen.
- Han har hjulpet mig med at komme på plads herovre, og det er skønt at have en dansker mere herovre, fortæller Emil Nielsen.
- Han har jo været her et år, så han har kunnet hjælpe med alt fra, hvordan man kører bil herovre og får det praktiske på plads.
- Inden jeg kom hertil, hørte jeg ham om, hvordan der var herovre, og han snakkede også om mig med klubben. Det er jo meget naturligt, at når klubben henter en dansk spiller, at de spørger den anden dansker, hvordan jeg er. Det gælder også den anden vej, at jeg spørger, hvordan det er herovre.
Så du skylder ham lige en god flaske vin for at lægge et godt ord ind?
- Ja, det gør jeg nok. Men jeg har givet ham lidt McDonald's og lidt Chipotle, så han kan ikke brokke sig, siger Emil Nielsen med et grin.
Folk i Danmark undervurderer USL
USL er den næstbedste række i USA - niveauet under Major League Soccer - og niveauet, kulturen og faciliteterne har indtil videre imponeret Emil Nielsen.
- Jeg er virkelig positivt overrasket. Jeg har aldrig været i USA før, men folk er åbne herovre, og jeg er blevet taget rigtig godt imod.
- Det er topprofessionelt herovre, og alting er selvfølgelig større herovre. Men når alt kommer til alt, er fodbold jo bare fodbold, så selvom det er anderledes end i Danmark, er der ikke den helt store forskel.
Hvor højt er niveauet, hvis du skal sammenligne med Danmark?
- Jeg tror, at folk derhjemme undervurderer niveauet lidt. De tænker nok, at det er college-fodbold, og at de ikke er ordentligt uddannet, men jeg er positivt overrasket over niveauet.
- Den første kamp, vi spillede (mod Louisville, red.), kunne lige så godt have været en Superliga-kamp, og det var jo også med Rasmus Thellufsen på midtbanen, siger Emil Nielsen med et grin.
- Der er nogle rigtig dygtige spillere herovre, så jeg vil sige, at niveauet i USL nok er lidt som bunden af Superligaen og toppen af 1. division i Danmark.
Emil Nielsen har kontrakt året ud med option på en sæson mere, og det kan meget vel blive til et længere ophold i USA for angriberen.
- Begge parter kan se hinanden an, og så ser vi på, hvad der sker til vinter. Men jeg synes, det er megaspændende at være her, så jeg vil ikke afvise, at det kan blive til flere år herovre.
- Men lige nu tager jeg én kamp ad gangen, og så må vi se, hvad der sker, slutter Emil Nielsen.
Emil Nielsen står noteret for 67 Superliga-kampe, hvor det blev til 10 mål og fire oplæg.