2022-09-06 17:55:01

Schmeichel-salg: Dansk klub modtager pengebeløb

SfB-Oure FA får godt 20.000 kroner grundet Leicesters salg af Kasper Schmeichel til Nice, da han har gået på Oure Idrætsefterskole. Formanden siger til bold.dk, at klubben er glad for anerkendelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

3. div - 6. runde

FT

ISH

10 - 0

SOF

Kasper Schmeichel har stort set spillet hele karrieren i udlandet, men i sommeren 2001 var den danske målmand en del af Oure Idrætsefterskole i et år.  

Schmeichel er netop blevet solgt fra Leicester til Nice, og det betyder, at der ryger et beløb ned i klubkassen til den fynske klub i form af solidaritetspenge. 

Overbygningen til Oure Idrætsefterskole er SfB-Oure FA, der spiller i 3. division.

Ifølge flere medier blandt andet Sky Sports, så betalte den franske klub en million euro (7,5 millioner kroner) for Schmeichel. 

Landsholdsmålmanden var en del af Oure Idrætsefterskole fra sommeren 2001 som 14-årig til 2002. Derfor står SfB-Oure FA til at modtage 0,25 procent af transfersummen svarende til 18.750 kroner, hvis prisen står til troende. 

Artiklen fortsætter efter billedet

3. division -Schmeichel-salg: Dansk klub modtager pengebeløb
Foto: Jonathan Moscrop/AP/Ritzau Scanpix

Solidaritetspengene er en procentsats af transfersummen, der bliver udbetalt, hver gang en spiller skifter klub. Fra spilleren er 12 til 15 år, får den respektive klub 0,25 procent af transfersummen for hvert år, spilleren har været i klubben.

Når spilleren fylder 16 år, stiger procentsatsen til 0,5 procent for hvert år, der går, indtil spilleren fylder 23. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom beløbet ikke lyder af meget, så er SfB-Oure FA-formanden Johnny Johansen meget stolt over pengene og Kaspers udvikling. 

- Mange unge mennesker på fodboldakademiet synes, at det er superfedt, at landsholdsmålmanden har været igennem vores system. 

- Vi er utrolig stolte af det, og vi er utrolig stolte over, hvad Kasper (Schmeichel, red.) har præsteret efterfølgende og den lille og også meget vigtige rolle, som Kasper har nævnt, at vi har spillet. Det er ikke kun på det fodboldmæssige men også på det menneskelige plan. De ting, som Kasper fik med herfra, kan vi godt være stolte af. 

- Han var tilbage for nogle år siden, da han var skadet i sæsonen før, at Leicester vandt mesterskabet (2016, red.). Der holdt han et oplæg for skolens elever, og det var en stor oplevelse for dem. Kasper proklamerede, at han var ret sikker på, at de ville spille med om mesterskabet året efter. Der var ikke ret mange, der troede på det, men det gjorde de jo. Det er en vild historie. Jeg er meget stolt over, at vi har spillet en lille rolle i Kaspers fodboldkarriere, siger Johnny Johansen til bold.dk.

Det betyder vel også meget, at han husker tiden i klubben?

- Helt vildt meget. Da han holdt oplægget hernede, lovede han eleverne at bringe Premier League-trofæet til Oure. Der havde vi også planlagt, at Leicester havde trofæet med året efter, da de mødte FC København i Champions League, men desværre brækkede Kasper en knogle i hånden mod FCK. 

- Det besøg, som der skulle have været dagen efter, blev aflyst, da han blev fløjet til England og skulle opereres hurtigst muligt i hånden. Jeg havde lavet det hele store setup med Leicesters presseafdeling, så det var super ærgerligt. 

- Det siger noget om, at Kasper værdsætter den tid, som han havde her, og den har betydet noget. Det var også her, at en fodboldtræner sagde til ham, at han godt kunne glemme at spille i marken, så han skulle stille sig ind i målet som faren, så det er nok sådan nogle ting, som han husker.

Kasper Schmeichel fremhævede hele pakken

Artiklen fortsætter efter annoncen

SfB-Oure FA’s bedste hold er placeret i 3. division, og der er et kæmpe fokus på unge spillere i divisionsklubben. 

Oure Idrætsefterskole fokuserer på at udvikle blandt andre sportsudøvere men også hele mennesker, og den pakke har også givet Schmeichel meget. 

- Det, som der adskiller os fra rigtig mange andre dygtige talentsteder, er, at vi har en helhed for unge spillere. Det er ikke kun en fodbolduddannelse. Det er også en skoletid, som hænger sammen med deres sociale liv og træning, og det giver dem dermed noget ro og fokus på at spille fodbold. 

- Vi hører, at folk studser over, at det hele er samlet her, og det er et miljø, hvor der er rigtig mange unge mennesker, der fokuserer på at blive dygtigere. Om det er til musik eller håndbold eller fodbold. Det skelner vi ikke så meget imellem. 

- Det miljø emmer af udvikling ikke kun fodboldmæssigt men også dannelsesmæssigt og skolemæssigt. Det er også noget af det, som Kasper (Schmeichel, red.) har fremhævet, at det var hele pakken, der gjorde ham i stand til at blive dygtig. 

- Vores førstehold er en form for akademihold. Der er fire førsteårs-seniorer, og det var der også året før. Det er et meget ungt hold, som skal lære at begå sig mod nogle voksne mænd. Vi giver dem også tillid og mulighed for at udvikle sig i et trygt miljø, siger Johnny Johansen til bold.dk.

35-årige Kasper Schmeichel kan skrive hele 84 landskampe på CV’et, og han blev noteret for hele 479 kampe for Leicester. Den store triumf for Leicester kom i 2016, da klubben på sensationel vis vandt Premier League. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

3. div - 6. runde

FT

ISH

10 - 0

SOF

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0