2022-12-09 08:33:02

Lewandowski langer ud efter VM-bonus fra premierminister

Robert Lewandowski åbner op om den særlige VM-bonus, som Polens premierminister lovede spillerne, og han understreger, at der ikke har været uenighed, og at spillerne ikke får pengene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere på ugen skrev polske medier, at en ekstraordinær VM-bonus på små 50 millioner kroner skabte splittelse omkring det polske landshold.

Nu fortæller anfører Robert Lewandowski i et interview med Onet.pl om det møde, hvor premierminister Mateusz Morawiecki lovede spillerne bonussen.

- Det tog et par minutter, før vi forlod hotellet og skulle i lufthavnen. Det var en almindelig samtale, hvor premierministeren kom med en deklaration, men for at være ærlig tog vi spillere det ikke ret seriøst. Der var aldrig nogen snak om, hvor denne bonus ville komme fra. For os var det virtuelle penge.

- Vi forventede ikke noget og krævede ikke noget, og vi har ikke rakt ud efter statens penge. Det er åbenlyst, at det er bedst ikke at tale om det emne overhovedet, for vi tager ikke til VM for penge. Det vil jeg gerne slå fast. Vi er på landsholdet grundet stolthed.

- Vi tjener primært penge i klubberne, og det er vores indkomst. Landshold er ikke vores job. Vi får bonus for mulig succes, men kun hvis det polske fodboldforbund tjener på vores succes, og så går en del af det til spillerne. Sådan har det altid været, siger Lewandowski.

Polen endte med at gå videre fra gruppen, men flere var angiveligt uenige om fordelingen af pengene.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Lewandowski langer ud efter VM-bonus fra premierminister
Foto: Andrej Isakovic/AFP/Ritzau Scanpix

Tidligere på ugen lød det, at Lewandowski arbejdede for, at pengene skulle fordeles helt lige, så selv reservespillere fik samme beløb som profilerne, men nu afviser han, at der var splittelse omkring det.

- Jeg har hørt en masse falsk information om det, så jeg vil gerne slå fast, at der var ingen uenighed på landsholdet mellem os og staben eller træneren. Vi blev som hold bedt om at lave et nyt procentsystem til at fordele bonussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bestemte selv, at dette system også skulle inkludere reservespillere. Samtidig vidste vi, at vi snakkede om virtuelle penge, og vi tog det ikke ret seriøst. Det blev ikke engang skrevet ned nogen steder, og hele bonusfordelingssnakken varede fem minutter, siger Lewandowski.

Hvad ville du sige, hvis premierministeren i dag spurgte, om I skulle have pengene eller ej?

- Jeg ville sige til premierministeren, at vi har aftalt bonusser med det polske fodboldforbund. Som jeg forstår det, er det allerede blevet bestemt, at der ikke vil være nogen bonus med statens penge til fodboldspillere, og det er godt. 

- Jeg er enig i den beslutning, og lad det være en lektie for os alle, siger Lewandowski.

Polen røg ud til Frankrig i ottendedelsfinalen.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0