2021-09-18 06:30:00

Overrasket Dreyer: FCM gik med til et salg

Anders Dreyer var overrasket over, at FC Midtjylland gik med til et salg af ham til Rubin Kazan, som han er svært glad for at have skrevet under med. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er sgu fint for mig. Jeg har det fint med ikke at være i fokus. Jeg har det godt, hvor jeg er. Jeg tænker ikke så meget på det. Jo mindre fokus, de har på mig, jo bedre er det.

Sådan lød det fra Anders Dreyer i slutningen af august, da han stadig var FC Midtjylland-spiller og ikke virkede til at have travlt med at blive solgt til udlandet igen.

En uge senere blev han solgt til Rubin Kazan for over 50 millioner kroner. 

- Der var nok lidt spil for galleriet. Det skal der vel også være, siger Anders Dreyer til bold.dk med et grin.

Skiftet kom nemlig ikke for alvor bag på den 23-årige kantspiller, der havde hørt om interessen og taget kontakt til den dengang kommende holdkammerat, Oliver Abildgaard. 

- Jeg vidste i et godt stykke tid, at de var interesserede. Da jeg hørte om det første gang, så tog jeg hurtigt kontakt til Oliver. Lidt overraskende for mig så ville Midtjylland gerne sælge mig, og den havde jeg måske ikke helt set komme. Jeg troede ikke, de var villige til at lade mig gå, men det ville de. 

- Midtjylland og Rubin Kazan mødtes på en pris, og så var det jo op til mig, og jeg blev enig med dem. Derfra var valget ikke så svært. Fra da jeg hørte om det, så var jeg ikke i tvivl, for jeg ville virkelig gerne afsted. Jeg sagde til min agent, at det her skulle han bare få i hus, hvis du kan. Det kunne han så godt, nu hvor Midtjylland var villige til at sælge mig.

- Det er selvfølgelig også en god historie for Midtjylland, der hentede mig hjem og halvandet år senere sælger mig for omkring syv gange så meget. Det er en god historie, lyder det fra Anders Dreyer, der griner ved tanken om Claus Steinleins smil, når vi taler om den flotte prisstigning. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -Overrasket Dreyer: FCM gik med til et salg
Foto: Rubin Kazan

Han har allerede betalt lidt af prisen tilbage til Rubin Kazan, da han i sin debut lavede hattrick i 4-0-sejren over FC Ural.

- Der er højere til loftet, end jeg forventede

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Rusland er han trådt ind i et endnu mere professionelt setup, end han hidtil har oplevet og hvor opmærksomheden fra omverdenen er stor.

Derfor har han også nyt godt af assistance fra landsmanden i klubben, Oliver Abildgaard, som han bor tæt på i sin nye lejlighed. 

Den glæder Anders Dreyer sig meget over, at han hurtigt fik på plads i modsætning til senest han forlod Danmark, hvor han boede en måned på hotel efter skiftet til Brighton. 

- Jeg synes godt, at man kan mærke, at det er meget mere professionelt. Lige siden jeg kom til, så har der bare været styr på de vigtige, basale ting i forhold til eksempelvis at finde et sted at bo og visum.

- Jeg har været utroligt heldig, at Oliver Abildgaard jo er herovre, og han har været god til at sætte mig godt ind i tingene, som bare de små ting med hvornår man møder ind. Det har han været god til, og det gør det nemmere for mig at præstere på banen, forklarer Dreyer.

Men selvom at klubben er drevet utroligt professionelt og fordommen om Rusland muligvis er stram disciplin, så tillader cheftræner Leonid Slutsky også sjov og ballade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en træner, der godt vil have, at vi også har det lidt sjovt, i stedet for det skal være seriøst hele tiden, og det kan jeg godt lide.

- Der er lidt højere til loftet, end jeg forventede. Så jeg er positivt overrasket over mine første dage herover, siger den nu tidligere FC Midtjylland-profil. 

Med en opvækst i Bramming, nær Esbjerg, er han imponeret over Kazan, der rummer omkring 1,4 millioner indbygger. 

Byen er tilmed meget moderne og lever ikke op til fordommene om østeuropa. 

- Nej, det gør den ikke, men jeg ved godt, hvad du tænker på. Det er en moderne by. Jeg snakkede også med Ronnie Schwartz, der har spillet en Europa League-kamp herovre, og han sagde, at jeg skulle glæde mig til at byen Kazan, for det er en fed by. Hvad jeg har set indtil videre, så virker den også til at være i top. 

- Rubin vil jo også gerne tjene penge på mig

Rusland står langt fra øverst på listen, når danske spillere søger udenlands, hvor flere foretrækker mere vesteuropæiske ligaer som eksempelvis Holland.

Det afskrækker dog ikke Anders Dreyer, der i stedet ser gode muligheder i at slå igennem i den russiske liga. 

- Hvis man ser på historikken, så bliver spillere handlet for endnu flere penge til nogle endnu større klubber, hvis de har gjort det godt i Rusland. Jeg ved ikke, om der overhovedet var interesse fra eksempelvis Holland.

- Jeg er også meget den type, der godt kan lide at opleve noget. At rejse helt til Rusland er jo også en oplevelse i sig selv. Valget var overhovedet ikke svært, fra da jeg hørte det, lyder det fra Anders Dreyer. 

Han har heller ikke rådført sig med landstræner Kasper Hjulmand eller generelt haft overvejelser i forhold til landsholdet, da han traf valget om at skifte. 

Det kommer, hvis det kommer, og den nyslåede Kazan-spiller glæder sig i stedet over, den plan klubben har lagt for ham. 

- Nej, overhovedet ikke. Hvis jeg bliver udtaget, så bliver jeg udtaget og ellers gør jeg det ikke. Jeg har 100 procent taget det her Rubin Kazan-skifte, fordi det var det, jeg følte var rigtigt. 

- Min rådgiver følte, det var det rigtige sted at udvikle sig for mig, og så er det Rubin Kazans intention at sælge mig videre på et tidspunkt og tjene nogle penge på mig. Jeg kan godt lide, at det også er den tanke, de har. Da jeg snakkede med sportsdirektøren og træneren var jeg overhovedet ikke i tvivl. 

- Hvis alt går vel, så er det selvfølgelig planen, at jeg skal videre før. Med Midtjylland skrev jeg også fem år, men jeg røg afsted efter halvandet. Sådan er det med fodbold. Man skal aldrig sige aldrig.

Og hvem ved? Måske syvdobler han sin værdig nok engang. 

- Det vil være meget fedt, hvis jeg kan gøre det, siger han med et grin.

Mandag aften er der storkamp på hjemmebane mod Zenit, hvor Anders Dreyer skal forsøge at gentage bedriften fra debuten, hvor det altså blev til et hattrick.

10 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0