2021-05-23 07:00:02

Succesfuld Abildgaard mærker øget interesse

Oliver Abildgaard har haft en glimrende sæson i Rubin Kazan og mærker øget interesse, men danskeren har hverken fokus på et klubskifte eller landsholdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For nylig blev 24-årige Oliver Abildgaard hædret med en plads på årets hold i den russiske Premier League, hvor den tidligere AaB-slider har været fast mand.

De gode præstationer har kastet ekstra opmærksomhed af sig, oplever Abildgaard.

- Jeg kan godt mærke, at når jeg præsterer på en lidt større scene, end hvad jeg har været vant til, så er der kommet noget øget interesse, men den del har jeg sagt, at jeg ikke vil høre om, når sæsonen er i gang.

- Én ting er, at min kontrakt strækker sig nogle år frem i tiden, og noget andet er, at det ikke var der, mit fokus skulle ligge. Men jeg vil da hellere have, der er interesse, end at der ikke er, for det betyder jo, at det går godt, siger Oliver Abildgaard til bold.dk.

Er den her interesse så noget, du begynder at kigge mere på nu, hvor sæsonen er forbi?

- Ja, og jeg ved også, at Rubin Kazan er en klub, som skal sælge. De har været ramt af det her Financial Fair Play før, så det skal gå lige op, hvad de bruger og får ind. Det er en klub, som skal sælge, og jeg er et af de objekter, der kan sælges.

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -Succesfuld Abildgaard mærker øget interesse
Foto: Rubin Kazan

- Det vil dog være lidt mere naturligt, at det skete på et senere tidspunkt, men det kan jo gå hurtigt i fodbold, hvis der kommer et tilbud, som er interessant for alle parter, siger han.

Mål om top fem-liga

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oliver Abildgaard lægger ikke skjul på, at han sigter efter på et tidspunkt at komme til en af Europas bedste ligaer.

- Jeg arbejder hen imod at komme i betragtning til en top fem-liga, og lige nu føler jeg, at jeg tager de rigtige skridt hen mod det mål i Kazan. Min helt klare ambition er at fortsætte min udvikling og dermed på et tidspunkt gøre det mulige at komme til en større og stærkere klub, end hvor jeg er nu, siger han.

Nordjyden har dog ikke travlt med at forlade sin nuværende base.

- Jeg kan ikke rigtig se for langt ud i fremtiden, og det er heller ikke kun i mine egne hænder, men nu er jeg rigtig glad for at være i Kazan, og så længe jeg kan mærke, at jeg udvikler mig så godt som muligt, så har jeg ikke travlt med at komme af sted. Jeg føler stadig, at jeg kan opnå mere, så det er ikke noget, jeg har brugt særlig meget tid på.

- Man skal aldrig sige aldrig, men det skal være noget meget attraktivt, før at det er aktuelt for mig denne sommer, i og med jeg spiller i en stor klub i Rusland, og vi skal spille europæisk.

- Det skal være noget, der ville kunne tiltrække mig tilsvarende et andet sted, og det kan jeg godt være lidt skeptisk i forhold til, om sådan et tilbud kommer. Hele pakken er rigtig god for mig i Kazan, siger Abildgaard, der har kontrakt til 2024 i Rubin Kazan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tænker ikke på landsholdet

Kasper Hjulmand har tidligere nævnt, at han holder øje med Oliver Abildgaard, og på tirsdag udtager landstræneren Danmarks trup til det forestående EM.

Landsholdet og EM er dog ikke noget, der fylder i Abildgaards tanker.

- Nej, det gør det faktisk ikke. Jeg har spillet en sæson for at præstere så godt med holdet og dernæst personligt slå igennem, men landsholdet er ikke noget, jeg har skænket en tanke.

- Jeg er altid klar, hvis der engang skulle være brug for min hjælp, men jeg er godt klar over, hvor stor konkurrencen er på landsholdet og på midtbanen.

- Jeg har den tilgang til det, at når jeg engang er god nok til at komme i betragtning, så sker tingene helt af sig selv. Jeg er stadig relativt ung, så jeg føler ikke, at jeg har travlt, siger Abildgaard til bold.dk.

Oliver Abildgaard fik i efteråret 2020 landsholdsdebut i den afbudsramte landskamp mod Sverige.

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0