Æresdivisionen -Ung Heerenveen-dansker: Ikke langt fra debut
2019-02-14 10:03:57
Foto: Heerenveen

Ung Heerenveen-dansker: Ikke langt fra debut

Emil Frederiksen tror på førsteholdsdebut for Heerenveen i denne sæson, og han arbejder hver dag benhårdt for at få drømmen til at gå i opfyldelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Heerenveen render 18-årige Emil Frederiksen rundt og imponerer på klubbens U19-hold.

Onsdag udmærkede han sig i en træningskamp med et blandet hold af førsteholds- og ungdomsspillere, da han scorede et flot mål i Heerenveens 3-0-sejr mod HHC Hardenberg.

- Det var faktisk en lang bold fra Andreas Skovgaard, der jo lige er kommet til klubben, og så kom jeg ud i en 2-mod-1, hvor jeg driblede forbi dem begge og sparkede bolden op i krydset. Det var et af de bedre mål, siger Frederiksen til bold.dk.

Ikke langt fra førsteholdet
Emil Frederiksen træner med førsteholdet hele ugen og spiller kampe på både U19- og andetholdet.

Tre gange har han været med på bænken for førsteholdet i Æresdivisionen, blandt andet mod Ajax i januar.

 - Det var rigtig stort at få at vide, at jeg skulle med og møde Ajax-danskerne. Det var fedt at få den oplevelse. Selvom det var første gang, jeg var der, ville jeg bare gerne skiftes ind, siger Frederiksen med et smil.

- Jeg håber da, de tager mig med på bænken, fordi de mener, jeg kunne bruges. Det blev ikke denne gang, men jeg er klar til at gribe chancen, når den byder sig.

Emil Frederiksen føler ikke, at han er langt fra førsteholdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg føler ikke, jeg er langt fra førsteholdet, og jeg mener, jeg har kvaliteterne til at spille på store stadions en dag.

- Jeg arbejder hårdt hver uge for at komme tættere på, for det er selvfølgelig der, jeg vil spille. Mit første mål er at være med på bænken for førsteholdet, for så skal der nok komme nogle indhop og starter på et tidspunkt.

Tror du, du får debut på førsteholdet i denne sæson?

- Ja, det tror jeg på. Jeg gør alt for det, og så håber jeg, de tager mig med på et tidspunkt på en karantæne for eksempel. Jeg håber at bevise på U19-holdet og i træningskampe, at jeg kan være med på det niveau, og så må det være op til træneren, om han vil tage mig med.

- Men min tid skal nok komme, for jeg er stadig ung, siger Frederiksen.

Dansk koloni i Holland
Emil Frederiksen skiftede som blot 16-årig fra Viborg til Heerenveen tilbage i vinteren 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frederiksen trives dog i høj grad i det hollandske, og det hjælper, at der er andre med dansk pas i klubben.

- Jeg bruger meget tid med de andre skandinaver. Jeg har rigtig meget med Daniel (Høegh, red.) at gøre, og han været suverænt god til at hjælpe mig med alting.

- Skovgaard er allerede blevet en rigtig god kammerat. Jeg har også hængt meget ud med Martin Hansen, Martin Ødegaard og Morten Thorsby, og det er rart nogle gange at kunne snakke dansk med nogen.

- Selvfølgelig savner man familien og kammeraterne derhjemme, men man vænner sig til det, når man virkelig gerne vil det her, slutter Frederiksen.

Emil Frederiksen har spillet otte U-landskampe for Danmark. Han er desuden søn af Superliga-legenden Søren Frederiksen.

sara@bold.dk


Foto: Heerenveen

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0