2023-05-25 17:00:00

Silkeborgs Gustav Dahl stopper karrieren efter alvorlig hovedskade

Silkeborgs Gustav Dahl fortæller til bold.dk, at han har valgt at stoppe karrieren for nu, da han fortsat ikke er i stand til at vende tilbage til grønsværen efter en alvorlig hovedskade.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 31. runde

FT

SIF

3 - 3

FCM

- Det er hårdt at sige, men jeg stopper karrieren.

Sådan lyder de hårde ord fra Silkeborgs Gustav Dahl, som over for bold.dk fortæller, at han har valgt at stoppe sin karriere.

Silkeborg-backen har nemlig siddet ude med en alvorlig hovedskade siden oktober 2021, og nu må Dahl give op i jagten på et comeback.

- Det er hårdt, men det har båret den vej længe, så jeg har vænnet mig til tanken, at jeg stopper karrieren.

- Så det går okay, da jeg har været et værre sted, men det ender nu med at blive et stop for mig her til sommer.

Hvordan har du det med, at det nu er officielt?

Jamen, det var ikke det, der var meningen. Det havde jeg ikke planlagt i hvert fald, så det er jeg selvfølgelig utrolig ked af, og jeg har været meget, meget ked af.

- Men jeg har også haft lang tid efterhånden til at gå og vænne mig til, at det desværre nok er det, som det hele nu er endt med. Så det har været en lang proces at komme til den erkendelse.

Hvornår gik det op for dig, at det hele nu var slut?

- Det er noget, der er kommet i løbet af foråret, og egentlig først de sidste par måneder. Det har været her, hvor jeg sådan rigtigt har givet op på, at der kunne være noget efter sommerferien til mig, i hvert fald som fodboldspiller.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Silkeborgs Gustav Dahl stopper karrieren efter alvorlig hovedskade
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Men jeg har jo godt vidst længe, at det har set svært ud, fordi jeg ikke fik det bedre og ikke var tættere på træningsbanen. Så det har været langt væk rigtig længe. 

- Men det er jo først de seneste par måneder, at det har indfundet sig 100 procent hos mig, fordi ellers har jeg haft svært ved at forholde mig til det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Følt mig magtesløs i flere måneder

Det er en stor beslutning, som Gustav Dahl nu har taget om sin karriere, og han indrømmer også, at der har været mange overvejelser i processen.

- Ja, der har været rigtig mange. Jeg har forsøgt at finde ud af, hvad jeg kunne gøre for at få det bedre. Først var det med at blive fodboldspiller igen, men på et tidspunkt ændrede det sig også bare til at få en normal hverdag igen, og så vil det være en bonus, hvis jeg kunne spille fodbold.

- Så det er jo blevet mere og mere fjernt på en måde, om det overhovedet var realistisk at komme tilbage til fodbolden, og det har jeg affundet mig med i de sidste par måneder. 

Hvordan har det været for dig rent mentalt de seneste måneder?

- Jamen jeg vil sige, at i de sidste par måneder er det endegyldigt gået op for mig, at det er slut. Det har på en eller anden måde været en lettelse, fordi jeg har gået halvandet år og kæmpet hver dag, og jeg har været frustreret over, hvorfor jeg ikke fik det bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været ekstremt hårdt at være i, fordi jeg har følt mig så magtesløs, frustreret og ked af det over, at jeg ikke kunne formå at ændre min situation og komme tættere på at være fodboldspiller igen.

- Jeg tror, det bliver godt for mig at lægge den frustration på hylden og hvile lidt mere i, at det er min situation nu. Og så kan jeg forhåbentlig få det stille og roligt bedre hen ad vejen.

Hjernerystelse er stadig et problem

Selv om karrieren nu snart er slut for Gustav Dahl, er det ikke ensbetydende med, at problemerne med hovedet også snart er forbi.

Hjernerystelsen er nemlig fortsat noget, som påvirker Silkeborg-backen.

- Det gør den dagligt i form af hovedpine og sådan noget lyd og lysfølsomhed. Jeg har stadig mange af de klassiske symptomer på hjernerystelse, som jeg stadig kæmper med på daglig basis.

- Så det er heller ikke foreneligt med at være fodboldspiller. Når man døjer med sådan noget, så kommer der også endnu flere ting i spil. Så det er jo også hverdagen, der er påvirket. Det har været hårdt at være i.

- Men jeg har dog været et værre sted, så jeg håber, at jeg på sigt kan få det endnu bedre.

Gustav Dahl har gennem hele sit forløb forsøgt at kæmpe sig tilbage, men gang på gang løb han direkte ind i muren.

Dahl indrømmer derfor også, at han måske har kæmpet for hårdt i jagten på et comeback.

- Det har ikke rigtigt været muligt længe at træne, så det er jo en gang sidste år på et tidspunkt, at jeg sidst har trænet.

- Jeg har flere gange forsøgt, også nogle gange har jeg presset det lidt for meget igennem, og så kom jeg lidt tættere på. Men det er ikke lykkedes på noget tidspunkt at komme i mål med det.

Selv om det nu er slut, så kan det være, at Dahl i fremtiden igen vil finde fodboldstøvlerne frem på et lavere niveau.

Alt står dog i det uvisse, da selv lægerne har svært ved at forklare Dahls problemer.

- Det er et foreløbigt stop, fordi jeg kan ikke afvise, at jeg får det bedre om nogle år. Men det er jo ikke det, der er udgangspunktet, så det er jo et foreløbigt stop i hvert fald.

Hvad har lægerne sagt i forhold til fremtiden og om at spille fodbold igen?

- Jamen, det er der ikke nogen, der kan sige noget om, og det er også det, der har været så svært med skaden. Det, som jeg har erfaret, er, at der ikke er nogen, der kan garantere mig noget som helst hverken den ene eller anden vej.

- Så det er jo med at se tiden an, og så håber jeg selvfølgelig på, at jeg langsomt vil få det bedre. Det er også derfor, det er så svært at sige noget om, hvad jeg egentlig skal ende ud i. 

Drømmen gik i opfyldelse i Silkeborg

Gustav Dahl har spillet hos Silkeborg i hele sit liv, og selv om det ikke blev til mere end et ophold i Søhøjlandet, er han alligevel stolt over sin karriere.

- Jeg glæder mig over, at jeg trods alt har haft en karriere, og at jeg har været fodboldspiller, for det er heller ikke alle forundt at nå til et sted, hvor man kan leve af det.

- Der har været gode og store oplevelser, selvom jeg trods alt kun har spillet i Silkeborg. Jeg spillede i en pokalfinale, og det var en stor oplevelse, selvom vi tabte.

- Det har også været stort at være anfører for min barndomsklub og repræsentere klubben på den måde. Det, synes jeg, var en ære, når jeg som lille dreng selv kom på stadion og voksede op i Silkeborg. 

- Så det betyder også meget for mig, når jeg ser tilbage på min karriere.

Nu kan Silkeborg-backen så snart se frem til et helt nyt liv, hvor der er store forandringer i vente, og det bliver noget af en omvæltning for Dahl. 

Hvordan har du det med, at du ikke længere er fodboldspilleren Gustav Dahl?

- Det er hårdt, det er ekstremt hårdt, fordi det er jo det, jeg har betegnet mig selv som et eller andet sted, siden jeg havde en bevidsthed nærmest. Så det bliver specielt. 

- Det er også noget, jeg har frygtet, fordi hvordan bliver det? Jeg håber, at når jeg lige kommer lidt på den anden side og får en god ferie, at jeg kan finde noget ro i, at jeg så skal have noget andet. 

Hvad er der i vente for dig nu?

- Der er også mange ting oppe i luften der. Så det ved jeg ikke 100 procent endnu, og det er også fordi, at jeg først endelig er kommet til den her afklaring for ganske nylig.

- Så det er jo en ny verden og en ny identitet, så jeg også skal finde ud af, hvad jeg skal være. 

- Men jeg forestiller mig, at jeg skal starte op på noget studie, og så kan det være, at jeg også holder en dør på klem for fodboldverdenen, hvis der kunne være nogle jobmuligheder eller andet, siger Gustav Dahl til bold.dk.

27-årige Gustav Dahl kan se tilbage på en karriere, hvor han nåede 71 kampe for Silkeborg IF. Hans sidste kamp for hjerteklubben fandt sted den 3. oktober 2021, hvor han som anfører var med til at slå FC Nordsjælland med 4-1.

Gustav Dahl vil blive hyldet med blomster, når Silkeborg spiller sæsonens sidste hjemmekamp mod FC Midtjylland på mandag.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 31. runde

FT

SIF

3 - 3

FCM

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce