2023-02-21 13:08:01

Ekstatisk David Nielsen: Åndssvagt hvis Selles ikke får PL-job

David Nielsen har en tæt relation til sin tidligere assistent Ruben Selles, og den tidligere AGF-træner mener, at det vil være åndssvagt, hvis spanieren ikke bliver fastansat som manager for Southampton.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 25. runde

FT

LEE

1 - 0

SOU

- Jeg havde set den komme, lige siden jeg mødte ham første gang, da han var 24 år gammel. 

Sådan lyder det fra den tidligere AGF-træner David Nielsen, da bold.dk spørger ham, om han havde set det ske, at hans tidligere assistenttræner Ruben Selles skulle slå Chelsea i sin debut som vikarierende Southampton-træner.

De to trænere mødte hinanden i Spanien, da David Nielsen var stoppet som aktiv spiller og var i gang med sin træneruddannelse.

Herefter blev der dannet en tæt relation, der betød, at Nielsen tog Selles med sig til Norge, da han var cheftræner i Strømgodset. Sidenhen blev spanske Selles også assistenttræner i AGF for David Nielsen.

Det skyldtes spanierens store kundskaber inden for fodboldverdenen.

- Jeg lærte ham at kende i Spanien, hvor han viste, hvad han kunne, og hvordan han arbejdede. Vi snakkede fodbold, og det var en stor kontrast for mig, fordi jeg var lige blevet færdig med at spille, og jeg var i gang med min træneruddannelse. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -Ekstatisk David Nielsen: Åndssvagt hvis Selles ikke får PL-job
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Jeg skulle tillære mig nogle arbejdsmetoder, der var ret afgørende, da jeg startede som træner, og der hjalp det mig meget at lære af Ruben. 

- Han er en helt enestående fodboldtræner, og det har han været altid. Han bliver kun bedre og bedre, siger David Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Snakkede sammen før PL-debut - Fuldstændig oppe at ringe

Ruben Selles tog til Valencia efter sit job i AGF. Derefter tog han til FC København, inden den spanske træner blev assistenttræner i Southampton.

For nyligt fyrede Premier League-klubben så træneren Nathan Jones, og nu står den 39-årige spanier i spidsen for klubben.

Det startede med en sejr over mægtige Chelsea, og David Nielsen afslører, at de to trænere snakkede sammen før opgøret.

- Vi talte før og efter kampen mod Chelsea, og jeg var fuldstændig oppe at ringe. Det har jeg ikke været i lige så høj grad, siden jeg stod på sidelinjen i AGF. Der blev virkelig jublet igennem, og det var helt sindssygt fedt.

- Vi snakkede om, hvad der kom til at vente ham, og jeg fik lov til at høre lidt om hans plan. Han fortalte, at de ville spille 4-4-2, og at det ville blive rigtig krævende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den måde han fortalte, at kampen ville forløbe, og den måde som kampen rent faktisk forløb, fortæller alt om, hvor dygtig han er. Han havde fuldstændig forudset kampen fra første fløjt til sidste fløjt, fortæller David Nielsen ekstatisk til bold.dk.

Åndssvagt ikke at give ham jobbet

Ruben Selles er i spil til at blive permanent træner i Southampton, og flere medier melder, at det sandsynligvis kommer til at ske.

46-årige David Nielsen siger kontant til bold.dk, at det vil være hul i hovedet, hvis det ikke kommer til ske.

- Det ville være fuldstændig åndssvagt ikke at give ham det. Det ville være vildere ikke at give ham jobbet end at give det. Hvis man har set, hvad han gør på træningsbanen og spillernes respons efter kampen, så håber jeg, at man i hvert fald giver ham resten af sæsonen. Jeg mener ikke, at de får en større chance for overlevelse med andre trænere end ham.

- Ruben har forberedt sig selv i lang tid på at få denne mulighed. Han har arbejdet målrettet efter det, og han har taget de nødvendige valg. Hans familie har ofret alt. De har fulgt ham til Norge, Danmark og England. Familien støtter ham, og han går nådesløst efter det. 

- Hvis ikke han bliver cheftræner i Southampton, så bliver han det et andet sted. Rubens tid er kommet nu!

Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 25. runde

FT

LEE

1 - 0

SOU

11 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce