2023-03-22 11:05:53

Priske kan trække sværdet ud af stenen: Drømmen er tilbage

Med Brian Priske ved roret har Sparta Prag for alvor fundet melodien og kæmper nu for at vinde klubbens første mesterskab siden 2014. Det fortæller han om i et interview med bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 25. runde

FT

SPP

3 - 1

BRN

Sparta Prag er den mest vindende klub i Tjekkiet, men er ikke blevet mester i de seneste otte sæsoner.

Nu blæser der dog igen særdeles positive vinde over klubben med syv ligasejre på stribe og 25-6 i samlet målscore i de syv kampe.

Sparta Prag har indhentet Slavia Prag og er nu på en delt førsteplads med 54 point for 24 kampe.

- Jeg synes, vi var godt på vej i efteråret, men var også lidt uheldige, og så er det klart, at det har set endnu mere voldsomt ud efter nytår, både i forhold til de sejre vi har fået, måden vi har fået dem på, antal mål vi har scoret og så videre. 

- Det understreger virkelig, at vi har haft nogle gode fremskridt, siger Brian Priske til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

1. Division -Priske kan trække sværdet ud af stenen: Drømmen er tilbage
Foto: Umit Bektas/Reuters/Ritzau Scanpix

Er det forventet i Tjekkiet, at I spiller med helt fremme?

- Historisk set er det jo forventningen, at Sparta Prag skal spille med om mesterskabet og skal blive mester. Det er den absolut største klub, men vi må også erkende, at vi kommer på bagkant af otte sæsoner uden en titel, så det er klart, at det har også gjort lidt ved forventningerne fra start.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De har selvfølgelig håbet og troet på, at vi kunne gøre det med en ny trænerstab, trup og en ny begyndelse. Så havde vi den periode i efteråret, hvor det gjorde lidt ondt, fordi vi ikke fik de point, vi ville, men nu er der ingen tvivl om, at troen og drømmen, om at vi kan lave noget stort, er tilbage.

- Det er ikke sådan, at vi bliver stoppet på gaden, og folk har armene over hovedet, men selvfølgelig kan jeg godt mærke på tjekkerne, at vi er inde i en god spiral, og folk er positive.

- Men både jeg og de andre i staben har været længe nok i gamet til at vide, at når vi får de sejre, så stiger forventningerne og forhåbningerne, men vores egne forventninger er også kæmpestore. Vi er taget herned for at prøve til at ændre nogle ting og vinde noget, siger Priske.

Brian Priske har Lars Friis som assistent og Christian Clarup som fysisk træner. 

Desuden er den tidligere AGF-profil Casper Højer og Asger Sørensen i truppen.

Tror på det
Selv om der stadig er meget arbejde tilbage, tror Brian Priske på, at det kan ende med den ultimative forløsning i form af et mesterskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en forståelse for, hvad der har bragt os hertil. Vi har en stærk mentalitet hos spillerne, som arbejder hårdt. De har virkelig rykket sig fysisk, taktisk og har løftet deres niveau. 

- Jeg hænger hatten på, at vi har den fornødne kvalitet, og hvis vi arbejder hårdt nok og har respekten for det hele, så tror jeg også på, at vi kan gøre det.

- Der er stadig lang vej endnu, og jeg tror, at den største læring, jeg har taget med, er at blive ved med at holde fokus på hverdagen og de små detaljer, der er med til at afgøre kampene, siger Priske til bold.dk.

Priske gjorde FC Midtjylland til mester i 2020 og tog et år senere til Antwerp. Efter et år i Belgien gik turen til Prag, hvor den nuværende kontrakt løber til 2024.

Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 25. runde

FT

SPP

3 - 1

BRN

12 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce