2022-11-24 12:50:02

AaB-legendes nevø var manden bag EfB-nedtur: En drøm

Ebbe Facius, der er nevø til AaB-legenden Calle Facius, scorede til 2-2 for Thisted FC mod Esbjerg fB, efter EfB havde ført 2-0. Thisted-helten siger til bold.dk, at det var fantastisk at få en afgørende rolle.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

2. div - 8. runde

FT

EFB

2 - 2

THI

29'
1 0
Emil Holten
Mål
48'
2 0
Mads Larsen
Mål
70'
2 1
Mathias Andersen
Mål
89'
2 2
Ebbe Facius
Mål

Esbjerg fB var stor favorit til at snuppe de tre point i det sidste opgør i efteråret, da Thisted gæstede Blue Water Arena onsdag i 2. division.

Det lignede også en sikker sejr til vestjyderne, da Esbjerg var foran med 2-0 efter 70 minutter. 

Thisted ville dog det anderledes. Først kom Mathias Kristensen Andersen på tavlen til 1-2 efter 70 minutter, men Ebbe Facius gjorde det helt onde ved EfB, da han scorede til 2-2 kort før tid. 

Ebbe Facius, der er nevø til AaB-legenden Calle Facius med 300 Superliga-kampe på CV’et, siger til bold.dk, at det var en drøm, der gik i opfyldelse. 

- Det var selvfølgelig megafedt. Det var mit første 2. divisionsmål, så at gøre det på den måde er fantastisk. Det var et megavigtigt point for os i tabellen, men også for vores forståelse af efteråret, og den måde som vi har kæmpet på. 

- Det var en megafed kamp, hvor tingene endte med at gå vores vej, siger Ebbe Facius til bold.dk og tilføjer om at spille mod EfB.

- Esbjerg er et megastort hold. Det er vanvittigt fedt. Der var flere tilskuere, end vi normalt spiller foran. Esbjerg er et super godt hold og svært at spille mod, og det er et svært sted. Jeg kan ikke se et meget bedre sted at gøre det. 

Artiklen fortsætter efter billedet

2. division -AaB-legendes nevø var manden bag EfB-nedtur: En drøm
Foto: Rasmus Lykke/Thisted FC

Var det her en drømmekamp for dig?

- Ja, det er helt sikkert en af de fedeste kampe at gøre det. Det er altid fedt at se, at man har en afgørende rolle i en kamp. Derudover er det sidste kamp i efteråret på så specielt et sted. Det kunne ikke være meget bedre. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fået bedre tro på det
20-årige Ebbe Facius kom på banen efter 77 minutter, og han fortæller, at det så svært ud, da Esbjerg scorede til 2-0 i starten af anden halvleg. Friske kræfter fra bænken var dog med til at vende kampbilledet.

Thisted har for nylig fyret Krzysztof Popczynski som cheftræner, og det har givet holdet en anden energi, mener den unge Thisted-spiller.

- I 2022 har vi haft mange trænerskift, og det har sat sig i holdet. Det havde været en træls stime med Krzysztof (Krzysztof Popczynski, red.).

- Jeg føler, efter han forlod os og efter den FCK-kamp, som virkelig satte noget i os som hold, er det gået bedre. Peter (sportschef Peter Bechmann er midlertidig cheftræner, red.) kommer med noget ret godt taktisk, selvom han ikke er træner normalt. Vi har fået bedre tro på os selv, siger Ebbe Facius til bold.dk. 

Thisted går på vinterpause på en ottendeplads i 2. division og har tre point op til Skive på sjettepladsen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

2. div - 8. runde

FT

EFB

2 - 2

THI

29'
1 0
Emil Holten
Mål
48'
2 0
Mads Larsen
Mål
70'
2 1
Mathias Andersen
Mål
89'
2 2
Ebbe Facius
Mål

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0