2023-03-02 11:01:01

1800 dage uden kamp: Busk begrunder Union-forlængelse

Jakob Busk har ikke spillet en gældende kamp for Union Berlin siden 2018, men alligevel valgte han at forlænge i sommer. Det skyldes blandt andet, at Busks lille søn var meget syg.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Bundesliga - 23. runde

FT

UBE

0 - 0

FCK

Knap 1800 dage.

Så længe er det siden, at Jakob Busk senest spillede en gældende førsteholdskamp for Union Berlin, og i sommer blev det da også officielt meldt ud, at danskeren forlod klubben.

Danskeren fik sågar en officiel afsked på stadion, men en måneds tid senere endte det så alligevel med en kontraktforlængelse for de to parter.

Så hvad ændrede sig?

Jakob Busk fortæller til bold.dk, at der hele tiden var dialog mellem ham og Union Berlin, mens danskeren afsøgte markedet.

Midt i fremtidsovervejelserne fik Busk og familien en stor forskrækkelse på privatfronten, der endte med at få stor indflydelse på forlængelsen i Union.

- Min yngste søn bliver syg; han ender med at blive opereret tre gange. Han skulle opereres første gang, da han var tre uger gammel. Det var mens vi var på ferie, så som familie tænkte vi 'Hvad skal vi nu?', fortæller Busk til bold.dk.

- Samtidig var Union så vedholdende og ville så gerne have, at jeg skulle komme tilbage. Der tænkte jeg 'Okay, jeg har en nyfødt baby, der er syg, og vores hjem er her i Berlin'. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Bundesliga -1800 dage uden kamp: Busk begrunder Union-forlængelse
Foto: Imago/Ritzau Scanpix

- Det var mere trygt for os at blive, i stedet for at jeg skulle til at rive familien et helt nyt sted hen. Her kendte vi alt, og vi havde den støtte, vi havde brug for til at komme igennem det.

- Det er pludselig ikke så sjovt at gå og trække tiden som arbejdsløs, når man har to små børn, hvoraf den ene er meget syg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så det var medvirkende til min beslutning, men jeg havde naturligvis heller ikke forlænget kontrakten, hvis jeg ikke kunne lide at være her.

En skandale at stå bag Danmarks bedste keeper?
29-årige Jakob Busk har senest spillet en betydende kamp for Union i april 2018, hvor klubben lå i 2. Bundesliga.

Derfor var det ikke alle, der forstod, hvorfor danskeren forlængede i sommer, for hvorfor ville han ikke ud og spille fast et sted? Var det ikke uambitiøst?

- Jeg forstår da godt, hvis folk tænker sådan. Men jeg er sådan set lidt ligeglad med det, for det er sindssygt nemt at sidde hjemme i sin sofa og vurdere, hvad andre skal gøre, uden man har hele puslespillet og alle nuancer med.

- Det kan da godt være, det var det, jeg skulle have gjort, og det kunne også være endt sådan, hvis jeg ikke havde haft en søn, der var rigtig syg. At jeg så havde haft mere is i maven og ventet i længere tid med en afklaring.

- Der er jo også nogen, der siger, at når man ikke har spillet i en periode, så kommer man aldrig til at spille fodbold igen. Det er det mest forkerte i min verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Niveauet hernede er jo et helt andet end i Danmark, og man kan ikke sammenligne de to ting. Er det en skandale at stå bag Danmarks bedste målmand lige nu? Det ved jeg ikke, om det er.

- Selvfølgelig er der da noget rytme, man mangler, når man ikke spiller hver weekend, men det siger ikke noget om ens niveau.

Glæder sig på Rønnows vegne
Frederik Rønnow får da også masser af ros i denne sæson, og han har også imponeret Busk.

- Det er fuldt ud berettiget, at han får så meget ros. Han har virkelig været stærk i denne sæson. Han har spillet på et meget, meget højt og stabilt niveau igennem hele sæsonen. Det er virkelig en flot sæson, han har gang i.

Kan du godt glæde dig over, at konkurrenten gør det godt?

- Ja, det kan jeg godt. Man skal skille tingene lidt ad, for det er jo ikke ham, der bestemmer, om jeg skal spille. For mig er det vigtigste, at vi vinder.

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille. Som professionel fodboldspiller er man altid irriteret, hvis man ikke spiller, og det er jeg også. Men jeg er også et sted, hvor jeg sagtens kan pakke mit ego væk.

- Jeg kan sagtens glæde mig sammen med holdet og være glad over vores succes. Hvis man ikke kan det, ville man ikke kunne være her.

En værdi at være kulturbærer
Selvom Busk kun står noteret for 57 kampe for Union Berlin i de syv år, han har været der, er han en ekstremt populær skikkelse i klubben.

- Det har også en værdi for mig at være en kulturbærer, som jeg er her i Union. Bare fordi jeg ikke spiller så meget, har jeg jo stadig indflydelse, blandt andet i spillerråd. Det er jo ikke sådan, at jeg ikke har nogen opgaver hernede.

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille hver weekend, og det skal jeg også på et tidspunkt, men hvornår det bliver, ved jeg ikke.

- Jeg har altid været tiltrukket af at være en del af det højst mulige niveau, for selvom man ikke spiller hver weekend, er der stadig en masse ting at lære.

Hvorfor tror du, du er så populær hos fansene?

- Jeg har selvfølgelig været her i lang tid. Og så brokker jeg mig ikke, jeg indordner mig, og jeg gør mine ting. Det tror jeg, folk sætter rigtig stor pris på, for der er tit spillere i den her verden, der brokker sig, når de ikke spiller.

Busk har stadig store ambitioner for fremtiden.

- Jeg anser min karriere som en proces. Lige nu er jeg her, og jeg forsøger at tage alt med herfra, men der er stadig lang tid tilbage af min karriere. På et tidspunkt skal jeg nok komme ud og spille, men det handler også bare om timing.

- Jeg fylder 30 år i år, men min krop har det sindssygt godt, så jeg kan jo spille 10 gode år endnu. Jeg er glad, hvor jeg er lige nu, og så må vi se, hvad der sker fremover, siger Busk.

Jakob Busk har kontrakt med Union Berlin til sommeren 2024.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Bundesliga - 23. runde

FT

UBE

0 - 0

FCK

21 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce