2022-01-03 16:40:01

DS-klub ansætter tidl. SL-spiller som direktør

Den tidligere Superliga-spiller Simon Karkov skal fremover være direktør i Danmarksserie-klubben Varde IF, og Karkov siger til LigaBold.dk, at han gerne vil få klubben til at vokse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Simon Karkov nåede som professionel fodboldspiller både at få Superliga-kampe på CV'et for Esbjerg fB og Herfølge, og så var han også et smut i Heerenveen som helt ung.

Karkov sluttede sin aktive karriere i Varde, men nu er den 45-årige tidligere Superliga-spiller tilbage i Danmarksserie-klubben.

Simon Karkov skal nemlig være direktør i Varde IF, og den tidligere professionelle fodboldspiller siger til LigaBold.dk, at han vil forsøge at optimere klubben.

Han har senest været børneudviklingstræner i Esbjerg fB, hvor han stoppede i august 2021.

- Det hele kom på baggrund af, at jeg stoppede nede i EfB som ungdomstræner. Så gik jeg og ventede på, hvad jeg så skulle. Skulle man finde et nyt fodboldjob, eller skulle man tænke på det helt andet inden for en civilkarriere. Inden jeg nåede at finde ud af, hvad jeg skulle, så kom Varde på banen, fordi de gerne vil lidt mere, end hvad de har kunnet hidtil. Så tænkte jeg på, om det var noget for mig at give mig i kast med, og så sagde jeg ja tak til det, siger Simon Karkov til LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmarksserien -DS-klub ansætter tidl. SL-spiller som direktør
Foto: Esbjerg fB

Hvad kan du komme med?

- Det ene er det netværk, som man trods alt stadig har, der kan bruges nu i forhold til at få nogle spillere til. Der er jo på den korte bane, at vi skal klare os i Danmarksserien. Det er nu og her. På sigt vil det også have noget at gøre med at skabe den bedst mulige trup, men der kommer måske nogle flere ting ind, om hvordan vi kan optimere alle de omkringliggende ting, selvom faciliteterne er gode, og hvordan vi kan gøre nogle ting nedad i forhold til børn og ungdom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kan vi gøre noget, så endnu flere dygtige spillere er i Varde IF, velvidende at de bedste altid vil skulle videre til EfB, men jo flere spillere man skaber, jo flere vil der også være i Varde IF på sigt. Så vi kan også gøre noget med børn og ungdommen, så vi ikke kun skal ud at finde spillere. Der er nogle, som vi kan skabe.

Skal udnytte potentialet

Karkov ønsker at skabe en større og bedre fortælling om Varde, så flere unge fodboldspillere vælger klubben. Samtidig vil den tidligere Esbjerg-spiller gerne skabe en rød tråd igennem klubben.

- Varde Kommune er et kæmpe område, og der er ikke noget fodbold ellers i Varde Kommune. Det er EfB, der trækker det hele store læs. Jeg tænker, at Varde er en kæmpe spiller her, da det er i Varde Kommune. 

- Jeg tænker Varde IF, Varde by og Varde Kommune, at det er et kæmpe område og navn, som vi skal blive bedre til at promovere, så det ikke bare er fodbold, men at det er Varde, der har et kæmpe område. Vi skal se på, hvordan vi kan udnytte det.

På den korte bane er Karkovs mål, at Varde skal overleve i Danmarksserien. Lige nu indtager mandskabet på en syvendeplads i Danmarksserien Pulje 3 med 17 point efter 14 kampe. Bundproppen FC Sydvest 05 Tønder har 11 point. Når det mål er nået, kan man tillade sig at drømme større.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lige nu handler det om en ting, og det er at overleve i Danmarksserien. Når vi så kommer til sommer, så kan vi tage et nyt pejlemærke på, hvor vi er henne, og hvad vi vil derfra. På sigt, om det er om fem år, vil Varde gerne tilbage til divisionerne.

- Det er helt klart en af grundene til, at de har taget det step, som de har gjort, ved blandt andet at ansætte mig. Man vil gerne prøve investere lidt mere i Varde IF. Jeg er starten på det, og så skal jeg være med at lægge flere lag på, så vi har mulighederne for at realisere drømmen om at komme tilbage til divisionerne, men lige nu og her handler det om at klare skærene.

Kunne gå efter DBU-licens

Et mål på sigt kunne være at få en DBU-licens til Varde.

- EfB har en licens, men så har vi faktisk ikke nogle i området, der har en DBU-licens, så det kunne være en af de ting, som man kunne tage fat i, angående hvad der skal til, for at vi kommer på den vej, siger Karkov, der vil forsøge at skabe forudsætninger og det økonomiske fundament for Varde IF, så det kan lade sig gøre.

Karkov kommer nemlig også til at stå for sponsordelen i Varde IF.

- Det er en af de helt nye ting. Man kigger på, hvad klubben har brug for i forhold til at skabe nogle flere jobs, og hvor vi skal bruge nogle penge. Det vil også være den del at sælge klubben på mest mulig vis. Lige nu har klubben nogle fine faciliteter, en fin trup og fine ting rundt omkring, men er der nogle ting, som vi kan gøre bedre og en historie, som vi kan gøre bedre, så vi kan sælge Varde IF som et godt sted at være med nogle flere værdier. 

- Det skal jeg også prøve at gøre, så det bliver attraktivt og interessant for flere at associere sig med Varde IF, siger Simon Karkov til LigaBold.dk.

Simon Karkov har skrevet en etårig aftale med Varde IF, og det er på deltidsbasis.

Karkov nåede at spille 60 Superliga-kampe og score ni mål.

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0