2022-08-04 14:10:01

Pokaloverraskelse af JS-klub: Vil trække SL-hold

Vatanspor leverede en pokaloverraskelse, da holdet slog IF Lyseng fra 3. division ud. Nu vil klubben trække et Superliga-hold, siger Kenan Hajdarevic til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de største overraskelser i denne udgave af pokalturneringen fandt sted i Jyllandsserie-klubben Vatanspor tirsdag aften. 

Serieholdet skulle op mod IF Lyseng fra 3. division, og det endte med at blive en fremragende dag for Jyllandsserie-mandskabet. 

Det undertippede hjemmehold tog nemlig fusen på 3. divisionsholdet og vandt højest overraskende med 2-0 i første runde af hovedturneringen. 

De to tidligere Superliga-spillere Sanel Kapidzic og Kenan Hajdarevic var at finde i startelleveren for Vatanspor, og Kenan Hajdarevic siger til bold.dk, at der var gevaldig god stemning efter den flotte sejr. 

Nu drømmer Jyllandsserie-holdet om at få en stor Superliga-modstander i anden runde. I anden runde træder AC Horsens, Lyngby, Viborg, OB, FC Nordsjælland og AGF ind.

Derfor kunne et Aarhus-brag mod AGF være en drøm for serieklubben fra Brabrand, medgiver Hajdarevic.

- De er godt nok ikke gået i gang med deres sæson, men det er vi heller ikke. De træner trods alt lidt mere, end vi gør, så jeg tror ikke, at der var mange, der havde forventet, at vi skulle gå videre. Stemningen var helt exceptionel, og folk var glade. Man snakker allerede lidt om, hvem man kan komme til at trække næste gang, siger Kenan Hajdarevic til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvem vil I gerne møde?

- Jeg har hørt, at det er det længste, som Vatanspor er nået i pokalen. Jeg synes personligt for mange af de unge gutter og dem omkring holdet, at det kunne være rart at trække et godt Superliga-hold. Det vil betyde meget for spillerne at få lov til at prøve det, men også for klubben. 

En gamle kliché lyder, at alt kan ske i pokalen, men Hajdarevic og co. havde stadig ikke regnet med at slå 3. divisionsholdet ud af pokalen.

- For rigtig mange er det årets kampe, specielt når de lavere rangerede hold møder nogle større hold. Nu har jeg været på den anden side af linjen, hvor man kom hen til det med en lidt anden indstilling: ’De er to rækker under, og dem skal vi nok køre over’. 

- Vi kom blæsende fra start, og vi havde intet at miste, da ingen troede på os, så vi kunne lige så godt spille frit, og så måtte vi se, hvor lang tid der var luft i ballonen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ung målscorer har uhyggelig fart

Vatanspor kom foran efter blot fem minutter efter et selvmål, mens 20-årige Marcus Kalala udbyggede føringen til 2-0 efter 34 minutter. 32-årige Hajdarevic synes, at den unge Vatanspor-målscorer gjorde en kæmpe forskel.

- Vi har to gode angribere, der bragede derudaf, og de skal også have stor kredit. Marcus Kalalas niveau vil være vanvittigt. Han har en uhyggelig fart. Han gør det fantastisk. Vi har også nogle midtbanespillere i Shahin Nasar og Ali Al Badri. De spiller vanvittigt godt, og de arbejder røven ud af bukserne, og det vigtigste er, at de lytter. Når vi gamle bliver trætte, så hiver de os op og hører, hvad der bliver sagt.

Sejren har stor betydning for serieklubben, der ikke har mange midler. 

- Jeg tror, at det betyder rigtig meget. Vatanspor har været i Danmarksserien for nogle år siden, og jeg tror, at mange af tingene, der foregår derude, er på frivillig basis. Der er ikke mange midler at gøre godt med, hvis der overhovedet er nogen. 

- Folk brænder virkelig for det, og folk omkring klubben var glade. Der var lykønskninger. Nu har jeg prøvet lidt mere, men det var stadig dejligt at se. Det er på en anden måde, man fejrer det, da man kan se, hvor meget det betyder for klubben og spillerne at gå videre i turneringen og have mulighed for at møde de eftertragtede klubber, siger Kenan Hajdarevic til bold.dk. 

Sejren blev markeret med et langt kampråb og sejrssang, og så skal Vatanspor-spillerne ellers mødes for at se lodtrækningen til anden runde for at se, om et stort hold skulle blive trukket op af bowlen. 

Der trækkes lod onsdag 10. august klokken 12, og holdene bliver inddelt i en øst- og vestpulje med lige mange i hver. Derfor er der også tre Superliga-hold i hver pulje.

Vatanspors sæson i Jyllandsserien 1 starter mod Hobro IK søndag 7. august.

I 3F Superligaen blev Kenan Hajdarevic noteret for 45 kampe (34 kampe for AC Horsens og 11 for SønderjyskE) med seks mål til følge (fire for AC Horsens og to for SønderjyskE). 

3 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0