2023-03-30 16:00:00

Nedrykning medfører millionunderskud i Vejle

Vejle Boldklub kom ud af 2022 med underskud på 6,6 millioner kroner. Henrik Tønder kalder det på ingen måde tilfredsstillende, men samtidig en naturlig konsekvens af nedrykningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 23. runde

FT

VB

1 - 2

SØN

For snart år siden tog Vejle Boldklub den kedelig tur fra 3F Superligaen til NordicBet Ligaen, og det rammer pengepungen i Nørreskoven.

Indtægterne er noget mindre i landets næstbedste række, og det medfører, at VB i 2022 realiserede et underskud på 6,6 millioner kroner.

- Når Vejle Boldklub rykker ud af Superligaen, er der en økonomi, der ser helt anderledes ud, her tænkes i særdeleshed på matchday-indtægter. Vejle Boldklub, i form af ejerkredsen og bestyrelsen, valgte i de to efterfølgende vinduer at fastholde ambitionsniveauet om en hurtig tilbagevenden til Superligaen.

- Spillertruppens markedsværdi, når man som Vejle Boldklub har spillersalg som et vigtigt element af forretningen, svækkes markant ved en nedrykning til NordicBet Liga.

Det har den helt logiske konsekvens, at Vejle Boldklub kommer ud af 2022-regnskabet med et underskud på 6,6 millioner – et underskud, der på ingen måde er tilfredsstillende, men som er en naturlig og direkte konsekvens af nedrykningen fra Superligaen, udtaler direktør Henrik Tønder.

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -Nedrykning medfører millionunderskud i Vejle
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

2022 bød dog på en rekordhøj kommerciel omsætning, og det peger stærkt i retning af en direkte returbillet til 3F Superligaen, så der er optimisme i Nørreskoven.

- Vejle Boldklub indtager lige nu førstepladsen i NordicBet Liga med 13 point ned til tredjepladsen og jagter en fuldførelse af missionen om en oprykning til 3F Superligaen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kommercielle afdeling i Vejle Boldklub satte i 2022 ny rekord med de højeste sponsorindtægter i klubbens historie. Det er et arbejde, der er værd at bemærke i en sæson, hvor Vejle Boldklub rykkede ned, og alligevel er vores netværk så stærkt, at det vokser yderligere, siger Henrik Tønder.

Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 23. runde

FT

VB

1 - 2

SØN

14 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce