2022-10-15 10:00:01

Abou Ali havde mørke tanker: Min sidste chance nu

Wessam Abou Ali var nede i et sort hul i foråret, men en dyb snak med cheftræner Henrik Pedersen ændrede alt, og nu er det sidste chance for at spille fodbold på topplan, siger Vendsyssel-angriberen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 3. runde

FT

VEN

0 - 2

RAN

Vendsyssel-angriber Wessam Abou Ali har været igennem mere modgang end den gængse fodboldspiller.

I september sidste år kollapsede han midt under en kamp og var livløs i 47 sekunder, inden han blev genoplivet på stadion. Hør hele den historie i bold.dk's podcast TÆT PÅ.

I februar havde han endelig kæmpet sig tilbage, men her kom han slemt til skade på en træningslejr i Tyrkiet, hvor han efter en duel punkterede en lunge og brækkede flere ribben.

De to voldsomme episoder har sat sine spor i 23-årige Wessam Abou Ali, og i foråret hang de mørke tanker ved.

- Mentalt var det utroligt hårdt for mig. Jeg havde sat mig op til, at jeg var klar til at spille, da jeg kom tilbage fra vinterpausen, men så sker det i Tyrkiet. Jeg sad alene på et hospital i Tyrkiet i 14 dage, og det satte selvfølgelig overvejelser i gang, fortæller han til bold.dk.

- Jeg overvejede ikke at stoppe karrieren, men de sorte tanker kom op i hovedet. Nu var jeg endelig kommet tilbage efter mit kollaps, så det var hårdt.

- Holdet havde også en svær periode i foråret, og jeg kunne ikke bidrage. Det var det hårdeste mentalt. Hvis ikke jeg havde haft mentaltræner og sportspsykolog var jeg ikke kommet igennem det.

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -Abou Ali havde mørke tanker: Min sidste chance nu
Foto: Vendsyssel FF

Var det værd at kæmpe sig tilbage?
Hvad var de værste tanker, du havde i den periode?

- Jeg overvejede, om det var det værd at forsøge at kæmpe mig tilbage. Først var der mit kollaps, og så kom det på træningslejren; hvad ville der så ske næste gang?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg blev vant til, at der altid kom noget dårligt, lige efter det var gået godt. Det blev en ond spiral, jeg skulle ud af.

- Det, der holdt mig fra de mørke tanker, var, at det ikke var noget med min krop; det, der skete i Tyrkiet, var uden for min kontrol.

Selvom Wessam Abou Ali fik spilletid i løbet af foråret, blev det aldrig rigtig godt, medgiver han.

- Det var helt skidt. Jeg var pissedårlig. Det var ikke så meget det fysiske, men jeg var bare virkelig ringe. Jeg havde dårlig timing og skøjtede rundt.

- Jeg var stadig i et mindre medicinsk forløb, og jeg kunne godt mærke, at noget ikke fungerede ordentligt i kroppen. Jeg havde ikke spillet fodbold i et år på det tidspunkt, så mentalt var jeg der heller ikke.

Henrik Pedersen-snak ændrede alt
Wessam Abou Ali startede ude i den sidste kamp i sidste sæson mod Fremad Amager, men angriberen mødte håbefuldt op til opstarten i sommer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige indtil han mødte endnu et bump på vejen.

- Da jeg mødte ind i sommer, havde jeg gjort mig en masse tanker. Jeg havde trænet rigtig meget i ferien, men til den første træning får jeg problemer med hasen og skal have suget væske ud af knæet. Igen et slag i hovedet.

- Jeg spurgte både Søren Henriksen (sportschef, red.) og Henrik Pedersen (cheftræner, red.), om det var det rigtige for mig at være her, for jeg begyndte at blive usikker. Det var her, at Henrik tog mig til side.

- Vi snakkede i en time, og han skrællede mig op helt ind til mit indre. Vi har talt om, at jeg skal have fokus det rette sted og ikke tænke 'Nu går det godt, så bliver jeg nok skadet i næste kamp, for det er jeg vant til'.

- Den samtale med Henrik er den vigtigste, jeg har haft i min fodboldkarriere. Den kom spontant, og vi snakkede om mange sårbare emner. Det fik mig til at indse, at det nok var min sidste chance for at spille fodbold på topplan.

Havde måske sagt stop om et år
Var det virkelig nu eller aldrig for dig, hvis du skulle fortsætte som professionel fodboldspiller?

- Hvis ikke jeg var kommet tilbage i det her efterår, tror jeg ikke, jeg havde spillet fodbold om et år, i hvert fald ikke på 1. divisionsniveau.

- Jeg elsker at spille fodbold, men jeg har haft fokus alle mulige andre steder. Jeg har ikke været useriøs, men mentalt har der været noget at arbejde med.

- Jeg skulle have plads i hovedet for at præstere, for ellers er jeg bare en middelmådig spiller. Jeg har haft en masse tanker, jeg ikke kunne kontrollere. 

- Hvis jeg mistede bolden i en kamp, kunne jeg tænke 'Hvad hvis jeg mister den igen? Bliver Henrik så sur? Kan jeg så drible igen? Bliver fansene sure? Er jeg god nok til det her?'.

- Dagen efter samtalen med Henrik begyndte det bare at køre på skinner. Jeg har haft en stor sort taske på ryggen med dårlige ting, som jeg hele tiden kunne gemme mig i.

- Jeg har taget skeen i den anden hånd og sagt 'Det er nu eller aldrig for mig'. Jeg kan også mærke, at jeg ikke kommer tilbage til de mørke tanker midt under kampene.

Wessam Abou Ali blomstrer da også på banen for Vendsyssel, hvor det er blevet til 10 mål i 14 kampe. 

Angriberen kniber sig da også lidt i armen, når han tænker på, hvordan hans liv har set ud det seneste år.

- Det er vildt at reflektere over, og jeg vil sgu gerne klappe mig selv på skulderen. Det handler ikke så meget om, hvordan jeg præsterer på banen, men det menneske, jeg er blevet uden for banen.

- Jeg ser mere positivt og konstruktivt på tingene. Min far siger til mig, at han kan mærke, at hans søn er hel igen. Det betyder allermest for mig i alt det her.

- Lige nu er jeg det bedste sted i min karriere, som jeg kunne være, siger Wessam Abou Ali med et smil.

Wessam Abou Ali har en fortid i AaB's ungdomsafdeling og har derudover været en tur i Silkeborg.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 3. runde

FT

VEN

0 - 2

RAN

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0