Danmark -10 hurtige: Parker ville sgu ikke have min trøje
2020-07-19 10:00:02
Foto: Getty Images

10 hurtige: Parker ville sgu ikke have min trøje

Superliga-legenden Søren Frederiksen beretter om brændte chancer på stribe, gakkede jubelscener og et mislykket trøjebytte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

bold.dk er klar med en ny udgave af '10 hurtige', hvor spillere, trænere og andre fodboldpersonligheder får ti spørgsmål, som vi normalt ikke stiller dem.

Denne gang er det den tidligere Superliga-bomber Søren Frederiksen, der elskede at slå kolbøtter, har danmarksrekorden i flest brændte chancer og var bitter på Morten Duncan Rasmussen, der slog hans målrekord.

Du havde et bredt repertoire af jubelscener. Hvilken var din favorit – kolbøtten, golfskuddet, rullefald eller...?

- Det var jo nok kolbøtten, jeg lavede mest. Jeg havde bare så meget glæde, når jeg scorede, og jeg kunne ikke styre det, når der var mange mennesker på stadion. Så blev det lige til et spontant rullefald eller noget i den dur.

- Golfskuddet kom af, at jeg altid har spillet meget golf i min fritid, og lige pludselig kom jeg bare på den. Det var efter et rullefald, da jeg havde scoret på Viborg Stadion mod Brøndby på Casper Ankergren, og der var rigtig mange mennesker på stadion.

Du debuterede for landsholdet i 1994 mod England. I startopstillingen var Peter Schmeichel, Lars Olsen, John Faxe, Kim Vilfort, Michael og Brian Laudrup. Var du en anelse starstruck?

- Ja, det var jeg. Det var jo kæmpe stort for mig på det tidspunkt, for jeg var jo bare lille Søren Frederiksen, der spillede for Silkeborg.

- Jeg forsøgte at få Paul Parkers trøje, fordi han havde spillet i Queens Park Rangers, og dem var jeg fan af siden barnsben, fordi de havde en fed spilletrøje og var i Premier League. Men han gad ikke bytte med Søren Frederiksen, nummer 14.

- Jeg fik David Battys trøje i stedet. Han havde spillet i Leeds og var et stort navn dengang, og det er en fed trøje at have.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Din søn Emil Frederiksen spiller også fodbold. Bliver han bedre end dig?

- Han er allerede en bedre fodboldspiller, og jeg tror, han får en større karriere end mig. Han er en dygtig fodboldspiller; det var jeg sgu ikke.

- Jeg havde målnæse, men var afhængig af at have nogle dygtige medspillere. Hans teknik og overblik er i en anden liga end mig. Førsteberøringer var en by i Rusland for mig.

- Da jeg spillede i AaB, fik jeg at vide, at jeg var som en betonmur at spille bolden ind til, fordi jeg ikke kunne særlig meget teknisk. 

Du var kendt for dit gode humør på fodboldbanen. Hvem har gjort dig mest sur på grønsværen?

- Jeg havde ikke rigtig nogen uvenner. Det eneste, der kunne bringe mit pis i kog, var, hvis jeg startede på bænken og ikke mente, det var fair. Så blev jeg sur på træneren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I pokalfinalen med AaB i 2000 mod Viborg startede jeg ude, selvom jeg havde præsteret rigtig godt op til. Der var jeg sgu sur på Hans Backe, men det varede kun en dag, og så går livet jo videre.

- Jeg har været mere sur på mig selv, når jeg har brændt chancer, og det var jo ofte.

Har du egentlig den uofficielle danmarksrekord for flest brændte chancer?

- Ja, det har jeg.

- Det er nok de brændte chancer, jeg er mest kendt for. Jeg er glad for at have været en stor profil i Superligaen, men jeg gik og drømte om at komme til udlandet. 

- Der har været så mange agenter og scouts for at kigge på mig, men de vendte alle sammen tommelfingeren nedad. Jeg var ikke dygtig nok til at komme af sted, sådan var det bare.

Hvad er det flotteste mål, du har scoret i karrieren?

- Jeg scorede for Viborg mod Brøndby og Karim Zaza, hvor jeg lobbede den over ham. Sådan nogle mål har jeg ikke scoret mange af, for teknik kendetegnede jo ikke mig.

- Det var i slutningen af min karriere, hvor jeg var lidt mere koldblodig. Det var jeg ikke i starten, hvor jeg bare sparkede hårdt.

Var du ikke en anelse bitter, da Duncan slog din målrekord i 2017?

- Ikke en anelse, jeg var mega bitter. Jeg ville sgu gerne have haft den rekord.

- Men jeg har også sagt til Duncan, at det var fuldt fortjent, for han har været fantastisk dygtig. Han lavede en kolbøtte, da han slog rekorden som en hyldest til mig, og det var sgu høj klasse. Det har jeg også fortalt ham.

- Hvis Emil får scoret nogle mål i Superligaen, håber jeg, vi kan få lagt dem oveni. Det er jeg klar på, hvis DBU er.

Laver fodboldspillere i dag for få spontane jubelscener?

- Ja, det synes jeg rent faktisk. Man skal vise, at man er glad, når man scorer, synes jeg. Spillerne kan godt juble lidt mere, også for at få folk på stadion med.

- Det er latterligt, at spillerne får gult kort, hvis de smider trøjen. Der er mange store frispark i kampen, hvor der ikke kommer gult kort, og det er lidt tyndt.

- Selvfølgelig skal man ikke håne modstanderfans eller juble op ad hegnet, for så kan der komme ballade.

- Men vi skal også passe på, at vi ikke lægger for meget låg på spillerne. De skal have lov at vise spontan glæde, for det er det, der kendetegner sporten, hvad enten det er at tage trøjen af og vise mavemusklerne eller at slå en kolbøtte.


Foto: Getty Images

Hvis der havde været VAR, dengang du spillede, ville du så have jublet i 2 minutter i træk, indtil afgørelsen faldt?

- Nej, så var man jo blevet til grin, og det er specielt med VAR. Nogen er nok bange for at blive til grin, hvis de jubler for meget, og målet så bliver underkendt.

- Jeg synes, der går lidt for lang tid, før afgørelsen falder, og det er ærgerligt, at alle står og kigger på en skærm.

Hvornår har du sidst jublet lige så meget, som du gjorde over et mål?

- Da Emil scorede sit frisparksmål mod Randers i pokalturneringen. Der blev jeg rigtig, rigtig glad på Emils vegne. Jeg sad på stadion og knyttede lige næven, der var ikke nogen kolbøtte denne gang.


Foto: Getty Images

13 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0