2020-12-06 10:00:02

10 hurtige: Pourie følte sig misforstået i DK

Marvin Pourie følte sig ofte misforstået i Danmark, fordi han altid var ærlig og åbenmundet, men han fortryder ikke sin ligefremme stil. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

bold.dk er klar med en ny udgave af '10 hurtige', hvor spillere, trænere og andre fodboldpersonligheder får ti spørgsmål, som vi normalt ikke stiller dem.

I går var det Rafael van der Vaart, og denne gang har vi talt med den tidligere Superliga-profil Marvin Pourie, som nåede at spille for Silkeborg, FC København, SønderjyskE og Randers FC, inden han forlod dansk fodbold.

Den karismatiske angriber ser tilbage på en tid i Danmark, hvor hans ærlighed var en sjældenhed i dansk fodbold, hvilket ærgrer ham.

Han kommer ind på sammenstød med holdkammerater og en hyldest til en af de tidligere holdkammerater i FC København.

Savner du noget ved at spille i Danmark?

- Jeg havde en fantastisk tid i Danmark, men jeg ved sgu ikke, om jeg rent faktisk savner at spille deroppe, for jeg er også virkelig glad for at være tilbage i Tyskland, siger Pourie, som i dag spiller for Kaiserslautern, til bold.dk. 

- Danmark er stadig mit andet hjem, da jeg har spillet og boet i landet i fem år. Jeg mødte så mange fantastiske mennesker i min tid deroppe, og det var fedt for mig i det hele taget at få oplevelsen af at spille og bo i landet.

- Jeg var meget ung, da jeg kom til Danmark, og jeg tog derop for at få mit gennembrud som seniorspiller og for at udvikle mig til at blive en topspiller.

- Jeg kom fra en tysk storklub i Schalke til Silkeborg, men det var slet ikke sådan, at jeg tænkte på, det var et skridt ned. Jeg tænkte bare på, at jeg ville få chancen for at vise mig frem, som jeg ikke følte, jeg lå til i Tyskland på det tidspunkt. 

- Jeg tænkte aldrig, 'hvorfor fanden tog jeg til Silkeborg og til Danmark'. Jeg var glad for at komme til Silkeborg og få en ny chance og starte et nyt kapitel under en ny træner.

Hvad var det bedste ved at spille og bo i Danmark?

- Den danske kultur. Måden at leve på var en anden måde end, hvad jeg var vant til fra Tyskland, og alle var så venlige over for mig, viste respekt, var hjælpsomme, og stille og rolige.

- Danskere har ingen stress, men tager det bare med ro, og det var et godt skridt for mig at komme dertil som ung tysker. Jeg havde brug for lidt ro på, og det var et godt valg, at det lige blev Danmark.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -10 hurtige: Pourie følte sig misforstået i DK
Foto: Getty Images

- Jeg tog noget til mig fra den danske kultur, som jeg stadig har med mig i dag. Det med at tænke før man taler og sådan noget, siger Pourie med et grin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foto: Getty Images

I hvilken dansk klub nød du mest at spille?

- Jeg nød at spille i alle klubber for at være ærlig.

- Der var selvfølgelig forskellige faser og situationer i alle klubber. Særligt FCK er jo en traditionsklub, som har vundet en masse mesterskaber og spillet fast i Europa, og når man spiller i sådan en klub, følger der også et stort ansvar.

- Men der var også ansvar og traditioner i de andre klubber, som jeg gjorde alt for at leve op til. Jeg forsøgte ikke at skabe en ny historie, men respekterede klubbernes historier og forsøgte at bygge videre på dem og følge de fodspor, som var i klubberne i forvejen. 

- Jeg startede lidt stille i Silkeborg, men kom så til at score mange mål, og selvfølgelig var den sidste tid i klubben god. Det var en svær tid i Silkeborg, efter Troels Bech var stoppet, og tiden i Randers var også svær i perioder, og for at være ærlig var jeg nok bedst i FCK, selvom jeg ikke spillede så meget i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du har aldrig været bange for at sige din mening. Har du nogensinde givet bagslag at være så åbenmundet?

- Jeg føler egentlig ikke, det gjorde noget skidt for mig, men der er ingen tvivl om, at det var svært for folk i Danmark at acceptere den type, jeg var med altid at være ærlig og sige min mening. Det var der mange, der ikke forstod, og det var da lidt svært for mig, at jeg ofte blev misforstået.

- Men folk omkring mig stod bag mig og støttede mig, så det gav mig ikke som sådan problemer.

- Det er dog sandt, at mine udtalelser fra tid til anden gjorde, at jeg kom lidt i nogle situationer, hvor jeg så måtte forklare, hvad jeg egentlig mente, uden det lød for hårdt, men nej, jeg så det aldrig som noget, der gjorde tingene værre for mig.

- Jeg fortryder heller ikke noget, jeg har sagt, og det handler jo om, at jeg altid var ærlig. Selvom det kunne lyde hårdt, kunne jeg efterfølgende altid stå inde for det, jeg havde sagt, fordi jeg jo havde sagt min ærlige mening.

- Jeg sagde i virkeligheden nok de ting, som andre, for eksempel mine holdkammerater, tænkte, så det kan da sikkert have været meget rart for dem at have mig, siger Pourie med et grin.

- Jeg vil altid være ærlig. Det har ikke ændret sig. Når jeg taler med nogen om noget, forventer jeg at få et ærligt svar, som de også kan forvente af mig. 

- Det kan give nogle hak over tuden, men jeg vil altid anbefale andre at turde sige deres ærlige mening i stedet for at pakke tingene for meget ind.

Synes du, at danske spillere er for bange for at sige deres ærlige mening om tingene?

- Ja, nogle er måske, og jeg spillede da sammen med nogen i for eksempel FCK, som var for forsigtige til at sige, hvad de mente om sig selv, og hvad de gerne ville drive deres karriere til.

- De havde vindermentaliteten, havde talentet, hovedet og indstillingen til at nå langt, men de holdt det altid for sig selv frem for at sige det, som det var. At de gerne ville nå langt, blive store stjerner og så videre.

- Thomas Delaney, Mathias Zanka Jørgensen og Nicolai Jørgensen er jo eksempelvis nået virkelig langt i deres karrierer, og jeg tror, at mange danske spillere bliver lidt undervurderet rundt omkring, fordi de ikke tør tale om, hvor gode de egentlig er.

- Hvis de var bedre til at fortælle omverden lidt om, hvad de kan, og hvad deres ambitioner er, ville de måske kunne nå længere, end de rent faktisk gør, og det, synes jeg, er ærgerligt.

Foto: Getty Images

Følte du dig nogensinde dårligt behandlet i FC København?

- Da jeg kom til FCK, var Ariel Jacobs træner, og det fungerede ikke ret godt i starten. Jeg havde ikke selv haft en god opstart med holdet, men blev kastet for løverne med det samme, og det gik ikke specielt godt.

- Efterfølgende kom jeg gennem Ståle Solbakkens hårde skole, og han lærte mig enormt meget. Han gav mig muligheden for at spille i Champions League, og det værdsætter jeg stadig den dag i dag.

- Ikke alt var godt i FCK, men jeg følte altid stor støtte fra tilhængerne. De var på min side fra start til slut, og jeg husker især en kamp i Parken, hvor jeg sad på bænken, og hvor tilskuerne begyndte at råbe mit navn for at få mig på banen.

- Jeg havde en fantastisk tid i FCK, og det vil jeg altid huske. Måske skulle jeg have fået flere chancer, men jeg gider ikke at brokke mig over det i dag. Der er gået så lang tid, og jeg får ikke noget ud af at sige ting om dét i dag.

- Jeg værdsætter min tid i klubben og sætter pris på, at jeg fik chancen for at spille der. Man skal også huske, at spillere selv bærer et stort ansvar, hvis de ikke slår igennem i en klub, og jeg gjorde det heller ikke godt nok, når jeg fik chancen.

- Klubben og tilhængerne ventede på, at jeg fik mit gennembrud, men det kom aldrig, og det var mest af alt mit eget ansvar.

Kan du se dig selv i dansk fodbold igen?

- Måske. Man skal aldrig sige aldrig. Det kan være som spiller, men det kan måske også være som træner eller alt muligt andet.

- Jeg læser sportsmanagement og er ved at færdiggøre min uddannelse, så det kan da sagtens tænkes, jeg kommer til Danmark en dag i en eller anden rolle.

- Jeg vil egentlig heller ikke udelukke nogle klubber. Alt er muligt i fodbold, og jeg kommer ikke til at sige, at der er klubber, jeg ikke skal til, heller ikke Brøndby og AGF, fordi jeg har spillet i FCK og Randers FC.

- Lige nu har jeg fuld fokus på min karriere her i Tyskland.. Det er gået godt, jeg har scoret godt med mål og har været med til at rykke op to gange.

- Jeg spiller i Kaiserslautern, som er en af de største traditionsklubber i Tyskland, og som virkelig har haft det hårdt med økonomi og corona, men klubben er kommet godt igennem kriserne og har et godt sportsligt projekt, som jeg nyder at være en del af.

Hvem var den hårdeste modstander, du nåede at stå over for i Superligaen?

- Først vil jeg sige, at Superligaen er en fremragende liga med mange gode spillere, og jeg vil ikke sige, at det hele er så meget hårdere i Tyskland.

- Klubber som Brøndby, FCK, FC Midtjylland og FC København kan godt være med i Bundesligaen og i hvert fald ende som de øverste hold i 2. Bundesligaen, så der er bestemt godt med kvalitet.

- Men når det er sagt, synes jeg sgu, det er svært at huske, hvem der var så svære at spille imod. 

- Jeg vil nok sige, at Kristian Bak fra FCM var en hård modstander. Han var god til at holde sig på tæerne gennem hele kampen og hele tiden være klar, og derfor var han hård at spille over for.

Hvem var den bedste holdkammerat, du havde i Danmark?

- Der var heldigvis mange, men jeg er nødt til at sige Thomas Delaney og Mikael Ishak.

- Thomas Delaney er bare et geni på en fodboldbane. Han forstår spillet så godt og er nok den klogeste spiller, jeg har spillet med.

- Da jeg var i FCK, var han anfører i så stor og traditionsrig en klub i så ung en alder, og det er vildt imponerende. Vi taler om et hold, som vandt mesterskaber og spillede Champions League, og der formåede han at lede holdet og gå forrest som anfører, selvom han var så ung.

- Han var med til at udvikle sig selv og holdet på trods af, at han ikke var ældre, og han er stadig en af de bedste spillere i Danmark. 

- Christian Eriksen er måske den bedste danske spiller, men Thomas Delaney er bare en fantastisk stærk og klog spiller.

- Mikael Ishak var bare en utrolig afslutter. Han var iskold foran kassen. Han var så god til at placere sig i feltet og havde bare næsen til at sparke boldene ind.

- Ishak og jeg var et perfekt match som angrebsduo. Jeg vidste, vi ikke ville spille sammen så længe, da jeg vidste, at han ville blive solgt, men jeg nød virkelig at spille sammen med ham.

Foto: Getty Images

Du havde et skænderi med Johnny Thomsen i Randers, som efterfølgende blev foreviget på tv. Hvad husker du om det?

- Jeg kan godt huske det, men må også bare sige, at det blev kørt op til noget, det ikke var.

- Man skal huske, at vi var rigtig skidt kørende i Randers. Træneren var blevet fyret, og der var krisestemning. Det skyldtes også, at vi havde et virkelig, virkelig godt hold, men det fungerede bare slet ikke for os.

- I omklædningsrummet i den kamp spillede vi godt, men vi fik ikke noget ud af det, da vi ikke fik scoret, men til gengæld kom vi bagud lige før pausen, så vi var alle pisse træt af det, for vi havde spillet godt og arbejdet hårdt for at komme foran. 

- Både Johnny og jeg havde stor erfaring og var blandt de bærende kræfter på holdet, og når to nøglespillere ender med at skændes foran alle, har det jo bare noget at gøre med, at vi virkelig gerne vil vinde kampen og var trætte af situationen.

- Folk misforstod det nok og tænkte, at det, der skete, slet ikke var i orden, og jeg hørte, at folk mente, at det var mig, der havde startet skænderiet og skabt ballade, men både Johnny og jeg var altså helt cool med det bagefter.

- Det er ikke unormalt, at man skændes i et omklædningsrum. Sådan synes jeg, det skal være, og da kampen var færdig, var alt glemt, hvis det altså ikke var blevet optaget, siger Pourie til bold.dk.

29-årige Pourie har spillet 143 Superliga-kampe og scoret 45 mål. I denne sæson har han spillet 13 kampe for Kaiserslautern og scoret fem mål. 

8 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0