International -10 hurtige: Spurs-stjernen blev forelsket i Kbh
2020-08-29 10:00:02
Foto: Getty Images

10 hurtige: Spurs-stjernen blev forelsket i Kbh

Tottenham-stjernen Eric Dier er vild med København, elsker fællesspisning på Absalon og har stadig et rigtig godt forhold til Christian Eriksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

bold.dk er klar med en ny udgave af '10 hurtige', hvor spillere, trænere og andre fodboldpersonligheder får ti spørgsmål, som vi normalt ikke stiller dem.

For anden gang i '10 hurtige'-historien har vi fået fat i en udlænding, og denne gang er det Tottenham-stjernen Eric Dier, som svarer på nogle lidt skæve spørgsmål.

Dier fortæller blandt andet om sit gode forhold til Danmark og i særdeleshed København, som han jævnligt besøger.

Forsvarsspilleren er sædvanen tro udtaget til den engelske landsholdstrup og kommer dermed snart til København, da England gæster Danmark om et par uger i Nations League.

Slår I Danmark om to uger?

- Ha ha, det håber jeg! Det bliver en svær kamp. Jeg ved via mit kendskab til Christian Eriksen, at Danmark har spillere med kvalitet, men det har vi også, så det burde blive en god kamp, siger Dier til bold.dk.

Hvilken dansk spiller, tidligere eller nuværende, har imponeret dig mest?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Christian Eriksen. Han er en fantastisk spiller og hovedpersonen på landsholdet. Jeg nåede at spille sammen med ham i seks år og tilbragte meget tid med ham uden for banen. Vi talte sammen i telefon så sent som i går.

- Som ungdomsspiller var Daniel Agger en spiller, jeg kiggede meget på. Hans fremtoning på banen, måden han førte bolden frem og hans stærke venstreben.

Hvad er dit forhold til Danmark?

- Mit forhold til Danmark, og særligt København, strækker sig mange år tilbage. Jeg spillede på hold med Seejou King (tidligere FCN-spiller, som nu er i B1908, red.) i Sporting Lissabon tilbage i 2012/2013. Vi var faktisk naboer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Gennem Seejou lærte jeg et par af hans danske kammerater at kende. De boede hos ham samtidig med, at et par af mine søskende boede hos mig.

- Vi havde en god tid sammen i Portugal, og jeg blev nysgerrig efter at lære Danmark at kende, så jeg tog til København.

- Jeg forelskede mig i byen med det samme og er kommet der en håndfuld gange i løbet af de sidste par år.

Hvad kan du bedst lide ved København?

- Byen interesserer mig på flere måder. Jeg er vild med den vibe, der er i områder som Nørrebro og Vesterbro og kigger mod mine danske kammeraters stil, når jeg ses med dem.

- Mit hjem er stærkt inspireret af danske designere. Jeg har endda en yndlingsstol, som er dansk, lavet af Wegner (Y-stolen). Jeg nyder også områder som Østerbro, hvor jeg ved, at Pierre-Emile er vokset op.

- Engang vi kørte sammen til træning, spillede Christian Eriksen nummeret 'Kom Over' med KESI. Jeg havde en periode, hvor jeg var vild med den sang, selvom jeg ikke fattede noget som helst af, hvad han synger. 

- Min ven har dog vist mig et billede af KESI i en Arsenal-trøje, så om glæden er gengældt, kan jeg godt være i tvivl om, siger Dier med et grin.

Hvad laver du ved siden af fodbolden? 

- Ved siden af fodbolden har jeg flere interesser, men aktuelt bruger jeg mest tid på den app (Spotlas, red.), som jeg har launchet med min bror, Patrick og vores ven, Zoe.

- Spotlas er et kortbaseret, anbefalingsdelende socialt netværk, hvor du kan følge dine venner, familie og andre og se deres yndlingssteder overalt i verden, det være sig en restaurant, café, bar eller hotel, og du kan også komme med dine egne anbefalinger. 

- Så hvis jeg for eksempel skulle til København og ville finde et sted som Absalon på Vesterbro, som en af mine venner engang viste mig, Madklubben eller hotel Sanders, som Christian Eriksen har fortalt mig om, så ville jeg kunne finde mine venners anbefalinger af disse steder på deres profiler på appen.

- Vi tror, at det virkelig vil hjælpe folk med at opdage nye steder i deres hjemby, såvel som når de rejser, og fordi stederne bliver anbefalet af folk, man kender, vil man have tillid til anbefalingerne. 

Hvorfor har du anmeldt lige præcis Absalon og Madklubben på Spotlas?

- Jeg er ret vild med Absalon, som har fællesspisning og et hav af aktiviteter, man kan deltage i. Sidst jeg var der, havde de gang i en bordtennisturnering. Den var desværre startet, så jeg kunne ikke nå at melde mig til.

- Madklubben virker til at være en sikker vinder, når man leder efter et måltid i København. Jeg har før spist på den, der ligger ved søerne, og næste gang jeg er på visit, vil jeg gerne på Frankies.

- Jeg har set flere anbefalinger af den på Spotlas og synes, at det er sjovt, at månedens pizza i denne måned er opkaldt efter jeres forrige statsminister.

Kan du se dig selv i dansk fodbold i din karrieres efterår?

- Tanken om at leve i København på et tidspunkt har strejfet mig. Mange københavnere virker virkelig til at have det 'hyggeligt', som I hele tiden går og siger.

- At spille for et dansk hold er ikke noget, jeg har overvejet, men det er så svært at forudsige fremtiden i fodboldverdenen.

Hvis det nu var, skulle det så være Brøndby eller FCK?

- Nu skal jeg passe på med, hvad jeg siger, ved jeg. Alle mine danske kammerater, minus en enkelt, holder vist med FCK. 

- Dog kender jeg jo både til Pierre-Emile og Daniel Agger, der har gjort sig i Brøndby. Det trækker selvfølgelig op.

Hvem er den dårligste taber af dig selv og din gode ven Dele Alli?

- Uh, vi er begge ret dårlige tabere. Jeg er det selv, det kan jeg ikke komme udenom, men det er Dele bestemt også. Vi vil begge vinde i alt, vi konkurrerer i.

Nu scorer du jo ikke så mange mål på banen, har du et godt råd til, hvordan man scorer uden for banen?

- Haha, du har været i kontakt med mine danske kammerater, kan jeg høre. De gav mig engang en bog om, hvordan man får game, så jeg er tydeligvis ikke den rette at spørge til råds på det område, siger Dier.

bold.dk fik kontakt til Eric Dier via hans danske kammerat, den tidligere U-landsholdsbobler og B93-spiller Simon Reiter Carstensen, som også har hjulpet med at få sat interviewet op.

 


Foto: Getty Images

24 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0