2022-07-11 10:23:01

3. div-klub jubler over penge for Stage-salg

3. divisionsklubben Lyseng modtager penge for FCK’s salg af Jens Stage til Werder Bremen, og pengebeløbet betyder meget, siger Alexander Flattum til bold.dk. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Stage skal fremover prøve sig af i Bundesligaen, da Werder Bremen har købt danskeren i FC København.

Salget af 25-årige Stage kommer dog også til at gavne andre end FC København økonomisk. 

Tidligere har bold.dk skrevet, at Brabrand vil få halvanden procent af transfersummen i solidaritetspenge. 

Nu kan 3. divisionsklubben IF Lyseng også glæde sig over, at der drypper lidt penge ned i klubkassen, da klubben havde glæde af Stage som ungdomsspiller, siger Lyseng-talentchef Alexander Flattum til bold.dk. 

- Det skulle gerne svare til en procent af handlen. Det er det, som jeg forventer, siger Alexander Flattum til bold.dk. 

Kompensationen svarer til en procentsats af transfersummen, og den bliver udbetalt, hver gang en spiller skifter klub. Fra spilleren er 12 til 15 år, får den respektive klub 0,25 procent af transfersummen for hvert år, spilleren har været i klubben. Når en spiller fylder 16 år, så stiger procentsatsen til 0,5 procent for hvert år, til og med spilleren fylder 23 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store anerkendelse glæder talentchefen.

- Det betyder rigtig meget. Vi skal geninvestere de penge i forhold til øget fokus på talentudvikling, så det kan være i ansættelser eller faciliteter, som vi også skal opgradere på, så vi hele tiden er i udvikling. Vi vil gerne fortælle den historie om, at det er positivt at lave talentudvikling, fordi det kan gå tilbage og skabe et endnu større talentmiljø i vores klub. Det håber jeg på.  

En ’Jens Stage-klub’

Flattum siger, at Lyseng har været dygtig til at hive spillere ind, som har haft svært ved at få spilletid andre steder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har altid været gode til at samle spillere op. Jens (Stage, red.) var inde og ude af AGF. Vi er stadig en klub, der er gode til at samle spillere op, så det her fortæller en god historie om vores klub i forhold til, at vi tager imod alle, og vi giver aldrig op på de spillere, som vi har med at gøre. Vi fortæller også en historie udadtil, at vi er en ’Jens Stage-klub’, hvis man kan sige det sådan, siger Flattum og tilføjer:

- Efter Jens tog afsked, så har vi intensiveret en del mere i forhold til vores talentarbejde, så det betydet meget. Det er ekstremt positivt, at vi kan tage fortælle de historier i forhold til Jens blandt andet.

Talentchefen siger, at Jens Stage bestemt ikke har glemt sin fortid i Lyseng. Derfor kommer den nye Werder Bremen-spiller også på besøg indimellem.

- Han har nogle gode kammerater i Lyseng. Hans bedste kammerater er trænere, hvor den ene er U19-assistenttræner på divisionsholdet. Jens (Stage, red.) kommer, og han har også set vores Jyllandsserie-hold spille, hvor hans kammerater har spillet. 

- Han kommer fra tid til anden. Jeg tror stadig, at det betyder noget for ham i forhold til kammeratskabet, og han har også tilbudt at komme forbi og lave et oplæg til unge spillere på divisionsholdet, så jeg tror, at klubben betyder noget for ham på flere forskellige måder, siger Alexander Flattum til bold.dk. 

IF Lyseng starter sæsonen i 3. division ud mod Vanløse 6. august. Jens Stage kan få Bundesliga-debut, når Werder Bremen møder Wolfsburg samme dag.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0