2022-12-04 07:30:01

4. dec: Dansk VM-helt scorede stort skifte på EM i 2012

Jakob Poulsen ser i dagens julekalenderafsnit tilbage på sin landsholdskarriere og fortæller blandt andet om et stort Monaco-skifte som følge af EM 2012.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets julekalender på bold.dk handler i anledning af VM naturligvis om landsholdsfodbold.

Hver dag frem til juleaften fortæller en tidligere landsholdsspiller om store oplevelser, sjove holdkammerater og fede anekdoter fra forskellige samlinger og slutrunder.

Bag fjerde låge finder vi Jakob Poulsen, der nåede 35 landskampe for Danmark fra 2009 til 2015 og blandt andet scorede det mål mod Sverige, der endegyldigt sikrede deltagelse ved VM i Sydafrika.

Hvis Jakob Poulsen skal pege på sit største øjeblik på landsholdet, er det netop scoringen mod svenskerne og den efterfølgende jubel, han går med.

- Ens debut er selvfølgelig altid stort, men det var en kamp nede i Grækenland, så det er måske ikke den vigtigste, men målet mod Sverige i 2009 er nok det, jeg vil nævne.

- Jeg vil også nævne EM 2012, hvor jeg spillede relativt meget og på et fornuftigt niveau, hvor VM i 2010 sgu var noget jammerligt noget både for mig og holdet.

- Hvis jeg skal pege på én ting, vil jeg sige målet mod Sverige og den eufori og fest, der var i Parken bagefter. Det er noget, der stadig kan give kuldegysninger at snakke om, fortæller Jakob Poulsen.

Stor kærlighed fra Portugal
Jakob Poulsens mål mod Sverige betød ikke alene, at Danmark skulle til VM i 2010, men det medførte også, at Portugal stadig havde chancen for at tage billetten til verdensmesterskaber for næsen af svenskerne.

Artiklen fortsætter efter billedet

International -4. dec: Dansk VM-helt scorede stort skifte på EM i 2012
Foto: Bob Strong/Reuters/Ritzau Scanpix

Det fik en del portugisiske fans til at skrive til Poulsen.

- De var sindssygt tilfreds med, at vi havde slået Sverige, for det gjorde, at de stadig kunne nå at komme med til VM, fordi Portugal og Sverige så kæmpede om andenpladsen, og portugiserne tog den til sidst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg fik en del beskeder fra folk, som skrev, at jeg var fantastisk, fordi jeg scorede det mål, og det var da meget sjovt.

Jakob Poulsen blev blæst bagover af reaktionerne, han oplevede efter målet, men han vil ikke tage al æren for kvalifikationen til VM.

- Det var jo fuldstændig vanvittigt, men ja, det var den kamp, der gjorde, at vi var endegyldigt kvalificeret, men man skal også huske, at vi havde en kamp bagefter mod Ungarn, hvor vi også kunne have gjort noget, og vi havde selvfølgelig alle kampene op til.

- Nogle gange kommer det til at lyde, som om det var mig, der kvalificerede os til VM. Det var ikke sådan mig helt alene, skal jeg da indrømme.

Blandet fornøjelse i Sydafrika
Landsholdet rejste til Sydafrika to uger før VM-starten i 2010, og det var en noget speciel oplevelse dernede.

- Man snakker meget om, at det er fuldstændig vanvittigt, at Qatar fik VM, og det kor vil jeg da gerne melde mig ind i, men i Sydafrika var det jo også sådan, at de i hvert fald sørgede for, at alt, hvad der kunne kravle og gå, blev fjernet, så der ikke var alt for mange, der kunne lave ballade under VM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi var mandsopdækket af sikkerhedsfolk konstant, fordi de skulle være sikker på, at der ikke skete noget. I store dele af tiden var vi på hotellet, og man kunne ikke rigtig gå nogen steder uden for hotellet. Efter mørkets frembrud måtte vi slet ikke gå ud.

- Selvfølgelig var der også nogle fede oplevelser, for vi var på safari og fik nogle store oplevelser, men man tænkte også meget over det andet, siger Jakob Poulsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sportsligt var VM 2010 ikke noget højdepunkt, da Danmark tabte til Holland og Japan og således ikke gik videre fra gruppen trods en sejr over Cameroun.

- Vi havde lavet en super fin kvalifikation, men det sidste halve år inden slutrunden var der simpelthen bare for mange, der var skadet.

- Vi var ikke inde i den gode rytme, og så var det også et dansk landshold dengang, hvor der var relativt mange spillere fra Superligaen med, og flere havde en større rolle. I dag er det lidt en anden hylde, der hentes spillere fra.

- Men vi kvalificerede os trods alt til VM i 2010 og EM i 2012, så helt skidt har det da ikke været, siger Jakob Poulsen.

EM sikrede Monaco-skifte
Man snakker ofte om, at slutrunder er et kæmpe udstillingsvindue, og det kan Jakob Poulsen skrive under på.

Til EM i 2012 viste han sig nemlig fint frem i kampene mod Portugal og Tyskland, hvilket kastede et stort skifte fra FC Midtjylland til Monaco af sig.

- Monaco havde ikke været interesseret i mig før, og jeg havde egentlig været i dialog med en anden fransk klub ved navn Valenciennes, der var i den bedste række dengang.

- Jeg havde været nede at se deres anlæg og alt muligt før EM, så det var egentlig det, jeg troede, der skulle ske, men da vi kom hjem, skete der ikke så meget, for de skulle have solgt en spiller, før de kunne få plads til mig, så jeg måtte afvente.

- Pludselig kom Monaco så på banen. De havde været tilfreds med det, de havde set i de to EM-kampe mod Portugal og Tyskland, som jo er to fine modstandere.

- Hvis man kan gøre det fornuftigt der, bliver der selvfølgelig lagt mærke til det, og det sikrede mig en stor oplevelse i Monaco, fortæller Jakob Poulsen.

Han spillede 23 kampe på halvandet år i Monaco, inden turen gik tilbage til FC Midtjylland i januar 2014.

Filmaftener og Counter Strike
Når det ikke handlede om fodbold, havde landsholdet forskellige sociale aktiviteter at give sig til.

- Der blev spillet rigtig meget kort, og så havde vi nogle gange filmaften ved vores massør Allan Poulsen, der havde de nyeste film med. Hvordan han havde skaffet dem, aner jeg ikke, men han arrangerede filmaften, som også var et godt socialt indslag.

- Der blev også taget nogle stationære computere med, og så var der Counter Strike på dem. Nogle var bedre end andre, lad os sige det sådan, og jeg var ikke en af de gode.

- Det var Bendtner og de andre unge, der var vokset op med det, der havde styr på det, fortæller Jakob Poulsen med et smil.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Jakob Poulsen husker flere spasmagere fra sin tid på landsholdet.

- Der er jo altid nogle, som ikke kan tie stille – Lars Jacobsen eksempelvis. Han havde altid en skarp tunge, så man skal være klar til at svare for sig, hvis man skal have et ben til jorden, men det kunne jeg meget godt lide.

- Så var der alle de gamle såsom Martin Jørgensen med en virkelig, virkelig tør humor. Han er bare knastør, men på den gode måde.

Jakob Poulsen var for sidste gang med på landsholdet til de to kampe mod Sverige i slutningen af 2015, som også blev Morten Olsens sidste.

Han stoppede sin aktive karriere i Melbourne i 2020 og arbejder i dag som assistenttræner i Viborg FF.

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0