International -Gratis gambier håber på dansk aftale
2011-12-30 10:57:44
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

Gratis gambier håber på dansk aftale

Den 19-årige gambier Omar Jagne, der tørner ud for Falu FK i Sverige, håber at kunne fortsætte karrieren på højere niveau i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2011 er det blevet til 25 kampe og syv mål for forwarden Omar Jagne i den svenske 2. divisionsklub Falu FK. Den 19-årige gambianer har lyst til at prøve kræfter med højere niveau, og i øjeblikket afventer spillerens agent, Kirco Blazevski, blandt andet svar fra FC Midtjylland, der er en af de klubber, man har henvendt sig til.

- Vi har samtaler med forskellige klubber fra Danmark. Vi har ikke officielle svar i dag, for de fleste er på ferie her i julen, men vi har sendt informationer til nogle klubber, og måske er der mere information, når folk vender tilbage, siger Blazevski til bold.dk.

- Jeg har blandt andet sendt information til FC Midtjylland, og nu må vi se, når de vender tilbage i starten af januar. Der er klubber som Elfsborg og Malmö i Sverige, der er meget interesserede i ham, fortsætter agenten, der også melder om italiensk interesse for sin spiller.

- Han er en af de mest talentfulde spillere i Sverige. Han er hurtig, og han er god i en-mod-en-situationer, forklarer agenten, der understreger, at en spiller som Jagne er interessant, blandt andet fordi der er økonomisk lavvande i mange klubber.

- I Europa, inklusiv Danmark, er der i de fleste klubber økonomiske problemer. De forsøger at finde spillere på 18-19 år, der ikke har nogen aftale, for der er ikke mange danske klubber, der har råd til at bruge 10-20 millioner kroner på at købe en spiller. De går i stedet efter et ungt talent, og Omar Jagne er interessant for mange klubber, da han ikke har nogen aftale.

Agenten er dog klar over, at springet fra Falu FK til Superligaen er stort, og derfor er det heller ikke planen, at Jagne vil skulle markere sig som en profil i Danmarks bedste række fra dag ét.

- Det er vanskeligt at finde en spiller på 18-19 år, der er klar til at tage springet fra en lavererangerende klub og så gå direkte ind på førsteholdet i en klub fra den bedste række. De fleste vil da også lave en kort aftale i første omgang, hvor de får tid til at se ham an og finde ud af, om han er værd at satse på i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jagne har fået en del af sin fodboldopdragelse på Njogu-Demba Nyrens fodboldakademi i Gambia.

houlind@bold.dk


Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

7 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce