2021-07-22 22:24:23

AGF i choknederlag: Tabte til upåagtede Larne

AGF fik torsdag aften den værst tænkelige start på kvalifikationen til Conference League, da de tabte med 1-2 til Larne fra Nordirland efter en frygtlig start.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 31. runde

FT

RAN

1 - 3

AGF

7'
0 1
Mikkel Duelund
Mål
12'
1 1
Mads Enggård
Mål
48'
1 2
Mikael Anderson
Mål
56'
1 3
Yann Aurel Bisseck
Mål

AGF drømmer om et liv i europæisk fodbold, og torsdag aften skulle de så tage det første skridt mod at få opfyldt den drøm, da de i Nordirland tørnede sammen med Larne FC.

David Nielsen havde kun to ændringer i den startopstilling, som i weekenden spillede lige op med de danske mestre fra Brøndby, men det var nærmest et helt andet mandskab, som man fik at se torsdag aften.

AGF fik nemlig den værst tænkelige start, da de allerede måtte indkassere et mål efter kun tre minutter. Ja, længere tid skulle der altså ikke gå, før et hold fra Nordirland havde bragt sig foran mod et hold fra 3F Superligaen.

Her blev der slået et frispark ind i AGF’s felt, hvor gæsterne fra Aarhus uden problemer skulle have sendt bolden retur. 

I stedet blev det dog indledningen til en stor omgang klumpspil, der endte for fødderne af David McDaid, som kunne sparke bolden ind i målet bag Jesper Hansen.

Et kæmpe chok for Nielsen og co., men det blev ikke startskuddet til en stor AGF-dominans, som jagtede et udlignende mål. Der var nemlig intet, som fungerede for danskerne fra Aarhus, som dårligt nok kunne finde hinanden inde på banen.

Artiklen fortsætter efter billedet

Conference League -AGF i choknederlag: Tabte til upåagtede Larne
Foto: Inpho/©inpho/Ritzau Scanpix

De havde også store problemer med at skabe noget nede i den anden ende, og derfor var det faktisk værterne fra Larne, som endnu engang kunne juble torsdag aften.

Total ydmygelse af AGF

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter en halv time kunne Larne-spillerne, som altså kun er det fjerdebedste hold i den nordiske række, uden problemer spille sig frem til AGF’s felt, hvor John Herron slog en høj bold ind i boksen. 

Her steg Dean Jarvis til vejrs og formåede at gøre chokket endnu større, da der nu stod 2-0 til Larne mod AGF. 

Nielsen ude på bænken så helt målløs ud og havde nok svært ved at se, hvordan han skulle få sit mandskab tilbage på sporet i anden halvleg.

Man skulle dog tro, at AGF-spillerne var stukket af til lufthavnen, fordi spillet i anden halvleg blev på ingen måde bedre. Nielsens tropper havde problemer med at skabe noget offensivt. Ja, de havde generelt bare problemer med at spille bolden rundt i egne række. 

Det var tydeligt på AGF-spillernes udtryk, at de var hårdt ramt mentalt af det slag, som de fik i ansigtet i første halvleg, og derfor var det ikke et jagtende dansk mandskab, som var på banen.

Larne med en stor gave

Artiklen fortsætter efter annoncen

Larne fortsatte med at spille fodbold og var i flere omgange tæt på at bringe sig på 3-0. 

Her var Larne både en trussel på omstillinger og dødbolde, men heldigvis for AGF manglede det nordirske mandskab skarpheden i disse situationer.

AGF fik dog en livline syv minutter før tid, da Alexander Ammitzbøll slog et indlæg i boksen. 

Her havde målmand Rohan Ferguson nok lidt ondt af sine danske modstandere, fordi han endte faktisk med at forære AGF et mål, da han tabte bolden i eget net.

En kæmpe foræring af Larne, og det skulle have givet AGF blod på tanden i slutfasen, men gæsterne fra Aarhus havde simpelthen ikke noget at skyde med torsdag aften.

Det endte derfor med et chokerende nederlag på 1-2 til Larne, og dermed fik AGF ikke den bedste start på deres europæiske eventyr.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 31. runde

FT

RAN

1 - 3

AGF

7'
0 1
Mikkel Duelund
Mål
12'
1 1
Mads Enggård
Mål
48'
1 2
Mikael Anderson
Mål
56'
1 3
Yann Aurel Bisseck
Mål

135 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce