2023-03-29 15:52:42

Ankersen lægger det personlige til side: Har taget skeen i den anden hånd

Peter Ankersen vil ikke fokusere på sin egen situation i FC København. Det altoverskyggende er at vinde 3F Superligaen og pokalen, og så må vi se til sommer, siger han til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 23. runde

FT

FCK

2 - 1

FCN

Seks kampe i Superligaen.

Det er, hvad det er blevet til for Peter Ankersen i denne sæson, hvor han i en periode af efteråret var helt ude i kulden under Jess Thorup og slet ikke var i truppen til kamp.

Siden er Ankersen begyndt at være en del af kamptruppen igen, men har kun fået et enkelt indhop på 26 minutter mod OB under Jacob Neestrup i ligaen.

Alligevel kalder den 32-årige back sin situation holdbar.

- Lige p.t. er det. Så må vi lægge mine personlige ting lidt til side, og så må vi kigge på, hvordan status er til sommer. Lige nu har vi ét mål, og det er at vinde i begge de turneringer, vi er med i. Det er det altoverskyggende lige nu, siger Ankersen til bold.dk.

Kan du se dig selv blive en sæson til i FCK, hvis det ikke ændrer sig?

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Ankersen lægger det personlige til side: Har taget skeen i den anden hånd
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Ja, jeg har kontrakt et år endnu, så det kan jeg godt.

Skeen i den anden hånd
Mens det ikke er blevet til meget spilletid, gør Peter Ankersen meget for at bidrage uden for banen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Føler du dig generelt tættere på holdet nu sammenlignet med efteråret?

- Det ved jeg ikke. Det var under en anden træner, at jeg ikke var i truppen, så det ved jeg ikke. Jeg føler stadig, min rolle er den samme.

- At jeg så ikke har været med til at bidrage sådan helt vildt meget på banen, så har jeg omvendt taget skeen i den anden hånd uden for banen og har hjulpet og gjort, hvad jeg kunne, for at holde folk klar, være en god kammerat, hjælpe taktisk og så videre.

- Det er det, jeg har haft fokus på, for det er det, jeg kan pille ved. Alt det andet kan jeg ikke rigtig pille ved, for det er trænerens beslutning, siger Ankersen.

I alt står Ankersen noteret for 246 kampe for FC København.

Klar til guldbrag
Til søndagens topkamp mod FC Nordsjælland må Jacob Neestrup se bort fra karantæneramte Elias Jelert og Kevin Diks, og dermed tyder alt på, at Peter Ankersen skal i aktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Om jeg selv skal spille eller ikke er ikke så meget det, der gør sig gældende. Jeg er en holdspiller, og der er nogle andre dygtige spillere, der har spillet foran mig, og vi har fået en dygtig spiller op i form af Elias, som gør det fremragende.

- Det er sådan, det er i øjeblikket, og så gælder det om at vise sig frem ude på banen og fortælle træneren, at man er klar, når chancen byder sig, og det ser jo sådan ud nu, siger Ankersen.

Han tror på et godt resultat mod FCN.

- Om det er Nordsjælland, Horsens, Vejle eller hvem det er, så går vi ind med den samme portion respekt for modstanderen, som vi har haft de sidste mange, mange kampe, og fokus på os selv og det, vi er gode til.

- Så ser jeg en rigtig god mulighed for, at vi står med et godt resultat, siger Ankersen.

Hvis FCK slår FCN, erobrer hovedstadsklubben førstepladsen i Superligaen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 23. runde

FT

FCK

2 - 1

FCN

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce
annonce