2022-10-02 20:05:15

Bænket Lerager blev helt mod AGF i Neestrup-debut

Efter en tam første halvleg scorede FC København et flot mål ved Lukas Lerager, hvilket var nok til at slå AGF med 1-0 i Parken i Jacob Neestrups debut.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 11. runde

FT

FCK

1 - 0

AGF

81'
1 0
Lukas Lerager
Mål

Jacob Neestrup stod søndag aften foran sin debut som FC København-træner, da FCK bød velkommen til AGF i Parken til en kamp i 3F Superligaen.

Inden kampen var det AGF, der lå bedst til i tabellen, og de skulle også vise sig at gøre tingene besværlige for Neestrup og co. i første halvleg.

AGF bedst før pausen

Det første kvarters penge i første halvleg var det således gæsterne, som dominerede opgøret og blev ved med at samle andenboldene op igen og igen.

AGF sværmede dog mere om FCK's felt, end de skabte egentlige chancer i en generelt tam første halvleg – særligt fra hjemmeholdets side.

Kevin Diks noterede sig halvvejs igennem første halvleg for en afslutning langt over mål, og det indikerede meget godt, hvor langt der var mellem højdepunkterne.

Med fem minutter til pausen kom kampens hidtil bedste chance, da et indlæg mellem venner og fjender fra AGF endte med at blive snittet af Denis Vavro og ligne et føringsmål – men Kevin Diks reddede på stregen.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Bænket Lerager blev helt mod AGF i Neestrup-debut
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kort efter havde Tobias Mølgaard også en hovedstødsmulighed, men det blev ikke særligt farligt, så holdene måtte til pause ved 0-0.

Ændret FCK-udtryk i anden halvleg – Daramy tog fat

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud til anden halvleg kom der så en reaktion fra hjemmeholdet, som mildest talt ikke havde lignet et hold med flere ideer under den nye cheftræner i første halvleg.

En af dem, der tog skeen i den anden hånd, var Mohamed Daramy, som tidligt efter pausen markerede sig med et par gode træk frem i banen, inden han forsøgte sig fra distancen og fremtvang en redning af Jesper Hansen.

Efter en times spil var den lynhurtige kantspiller så på spil igen, da han lavede en fænomenal vending rundt om sin direkte modstander og gik mod AGF-målet.

Daramy affyrede med venstre fladt mod det lange hjørne, og han tvang Hansen i målet til at give en retur, som Elias Jelert kom først på, og han afsluttede ved nærmeste stolpe – endnu engang leverede Hansen dog en flot redning.

Dermed intet mål, men samtidig en klar markering af, hvem der nu dirigerede i kampen – hjemmeholdet.

Andreas Cornelius meldte sig herefter også ind i opgøret med en fin hovedstødsmulighed, men forsøget endte lige på Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Chancerne udeblev en anelse herfra, men særligt Daramy fortsatte med at udfordre sin direkte modstander, og han vandt flere frispark og kom tæt på at bryde igennem ved baglinjen af et par omgange.

Luften gik dog for en stund ud af ballonen for hjemmeholdet, som måske trak luft ind til et sidste, afgørende pres, men det var ligeved at koste i den anden ende, hvor AGF fik en gigantisk chance til Thomas Kristensen på en dødbold.

Forsvareren missede dog sit hovedstød, og så var det en smal sag for Ryan at redde.

Indskiftede Lerager blev helten

Ti minutter før tid kom det forløsende mål til hjemmeholdet så.

Daramy drev nok engang gæk med sin direkte modstander og fandt inde i feltet Victor Claesson. 

Svenskeren lagde den lækkert af til Hakon Haraldsson, som lagde den til rette for netop indskiftede Lukas Lerager, der sendte bolden i mål med et fladt forsøg.

Stor eufori på lægterne og trænerbænken hos FCK, hvor Neestrup ikke holdt igen med jublen.

Det tvang gæsterne frem ad banen, men efter scoringen af hjemmeholdet havde gæsterne svært ved at nå at ændre tingenes tilstand.

Tættere på kom FCK at gøre til en større føring ved blandt andet Jelert og Christian Sørensen, som begge to havde flotte forsøg fra distancen, der begge gik en meters penge forbi. 

I den lange tillægstid - der var forårsaget af røg på banen fra lægterne i anden halvlegs start - måtte Carlos Zeca lade sig bære fra banen med knæproblemer. 

FCK vandt ved slutfløjt i Neestrups debut med 1-0 uden at imponere voldsomt - primært før pausen - og det rykker dem op på en sjetteplads i tabellen med 15 point.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 11. runde

FT

FCK

1 - 0

AGF

81'
1 0
Lukas Lerager
Mål

48 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0