2022-12-15 23:48:42

Beckham svarer på Qatar-kritik: Fodbold kan føre folk sammen

David Beckham har modtaget stor kritik for sin rolle som ambassadør for VM i Qatar, men nu siger den tidligere engelske fodboldspiller, at målet er at bringe folk tættere på hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

David Beckham har i den seneste tid været at finde i Qatar, hvor han er ambassadør for VM-slutrunden, og det er han ikke blevet populær på hjemme i England.

Her har han nemlig modtaget stor kritik for at støtte op om den omdiskuterede slutrunde.

Det har blandt andet fået den engelske komiker Joe Lycett til at kritisere Beckham og love, at han ville destruere hele 10.000 pund i protest mod Beckhams samarbejde med Qatar.

Det gjorde Lycett dog ikke, da han i stedet valgte at donere beløbet til forskellige LGBTQ+-velgørenhedsgrupper.

Det store stunt fik dog Beckham ud af busken, da han i Lycetts program på engelsk tv torsdag aften kom med en udtalelse om sit ambassadørskab.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Beckham svarer på Qatar-kritik: Fodbold kan føre folk sammen
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Eller det gjorde en talsperson for Beckham i hvert fald.

- David har været involveret i en række verdensmesterskaber og andre store internationale turneringer, både som spiller og som ambassadør, og han har altid troet på, at sport har potentialet til at være en kraft for det gode i verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fodbold, som er den mest populære sport i verden, har en ægte evne til at bringe folk sammen og yde et reelt bidrag til lokalsamfundene. 

- Vi forstår, at der er forskellige holdninger til engagementet i Mellemøsten, men vi glæder os over, at debatten om vigtige spørgsmål bliver rejst som følge af det første verdensmesterskab i regionen, siger talspersonen i programmet ifølge express.

VM-slutrunden finder sin afslutning på søndag, hvor det er Argentina og Frankrig, som skal kæmpe om trofæet.

18 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce