2022-10-30 17:54:57

Begge hold brændte straffe da Viborg sejrede i Silkeborg

Silkeborg mod Viborg blev en spændende, offensiv affære, og det endte med en 2-1-sejr til Viborg på JYSK Park, efter holdet havde været nede med 0-1 ved pausen. Begge hold brændte fra ellevemeterpletten i anden halvleg.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 15. runde

FT

SIF

1 - 2

VFF

28'
1 0
Tonni Adamsen
Mål
53'
1 1
Jan Zamburek
Mål
59'
1 1
Jakob Bonde
Brændt straffe
62'
1 1
Kasper Kusk
Brændt straffe
70'
1 2
Jay-Roy Grot
Mål

Der var topopgør i 3F Superligaen, da rækkens andenplads fra Viborg skulle besøge fjerdepladsindehaverne fra Silkeborg.

En sejr til de grønklædte gæster ville holde dem indenfor tre points afstand af førerholdet fra FC Nordsjælland, mens Silkeborg med en sejr kunne spille sig forbi Randers og op ét point efter Viborg.

Værterne kom blæsende udover stepperne, og det var ved at kaste mål af sig til først Sebastian Jørgensen og siden Mads Kaalund.

Viborg meldte sig roligt ind i kampen, og det gav en livlig start på kampen mellem to angrebslystne hold.

Der fulgte en lille periode med stilstand, før Tonni Adamsen, som var blevet valgt foran Nicklas Helenius til startopstillingen, kunne sætte målscoringen i gang efter en lille halv time.

Angriberen blev fundet af Kasper Kusk, som forinden havde snuppet bolden fra Zan Zalatel, og den 27-årige angriber kanonerede bolden i mål via overliggeren til 1-0.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Begge hold brændte straffe da Viborg sejrede i Silkeborg
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sæsonens femte mål til Adamsen, som fejrede med en golfsimulation af en art.

Silkeborg var fortsat i kontrol halvlegen ud, som sluttede med 1-0.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To brændte straffespark og Viborg comeback

Anden halvlegs første kvarter var en højintens og dramatisk affære med smæk på I begge ender.

Først var der appeller fra Silkeborg på et straffespark i Viborg-feltet, men Mads-Kristoffer Kristoffersens fløjte forblev tavs. I denne omgang i hvert fald.

I stedet kunne Viborg bringe sig i front efter otte minutter af halvlegen, da Clint Leemans lagde en skråt bold bagud efter et dybdeløb, og den pasning blev fundet af Jan Zamburek, som hamrede kuglen op i krogen yil 1-1.

Nu gik det stærkt, for tre minutter senere skulle Mads-Kristoffer Kristoffersen ud til VAR-skærmen for at besigtige en mulig hånd på bolden fra Joel Felix.

Den situation blev fortolket som strafbar, og derfor fik Jakob Bonde en gylden mulighed for at vende kampen fra ellevemeterpletten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lykkedes dog ikke for midtbanespilleren, da Nicolai Larsen læste ham inde på stregen, og Larsen fandt en flot parade frem, hvorefter den farlige situation blev lukket af Silkeborg.

Det reddede straffespark gav Silkeborg liv, og kort tid efter lød fløjten pludselig nede i Viborg-målfeltet.

Denne gang skulle Kristoffersen ikke gennemse situationen, da han var sikker på, at han havde set en strafbar situation på Jeppe Grønnings arm, og nu var det Kasper Kusk, der fik en gylden mulighed for føring.

Men symptomatisk for kampen endte også denne chance med at blive tabt på gulvet, da Kasper Kusk bankede bolden på overliggeren.

Derfor stod det 1-1, men det ændrede Jay-Roy Grot på med 20 minutter igen.

Viborg slog en hurtig og effektiv omstilling, hvor Oliver Bundgaards indlæg havnede for fødderne af topscoreren Grot, som kunne juble over sin syvende sæsonscoring med udebaneafsnittet.

Føringen medførte naturligt, at Silkeborg pressede på for udligningen, men den udeblev. Jonas Thorsen kunne sågar have gjort det til 3-1 dybt inde i tillægstiden, da han fik en stor chance i det lille felt.

I stedet blev det til en vigtig 2-1-sejr for Viborg, som for alvor har meldt sig ind i både guld- og medaljestriden i årets 3F Superliga.

Samtidig er Silkeborg uden sejr i fire Superliga-kampe i træk, og befinder sig fortsat á point med både AGF, FC Midtjylland og FC København.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 15. runde

FT

SIF

1 - 2

VFF

28'
1 0
Tonni Adamsen
Mål
53'
1 1
Jan Zamburek
Mål
59'
1 1
Jakob Bonde
Brændt straffe
62'
1 1
Kasper Kusk
Brændt straffe
70'
1 2
Jay-Roy Grot
Mål

24 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0