2021-09-15 20:43:31

Bellingham og Haaland på pletten i BVB-sejr

Dortmund fik en god start på Champions League-sæsonen, da de slog tyrkiske Besiktas med 2-1. Her scorede Jude Bellingham og Erling Haaland tyskernes mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 1. runde

FT

BES

1 - 2

DOR

20'
0 1
Jude Bellingham
Mål
45'
0 2
Erling Braut Håland
Mål
90'
1 2
Francisco Montero
Mål

CL - 1. runde

FT

FCS

2 - 0

SHA

16'
1 0
Adama Traore
Mål
62'
2 0
Momo Yansane
Mål

Besiktas og Borussia Dortmund indledte onsdag deres Champions League-sæson, da de to mandskaber tørnede sammen på Vodafone Park i den tyrkiske hovedstad, Istanbul.

Her skulle værterne forsøge at holde styr på Dortmunds norske målmaskine, da Erling Haaland startede inde for gæsterne. 

Tyrkerne stillede dog også op med et par profiler, da Miralem Pjanic, Michy Batshuayi og den tidligere FC København-spiller Atiba Hutchinson var med i startopstillingen.

Det var dog en englænder, som strålede i første halvleg på Vodafone Park, da Jude Bellingham var her, der og alle vegne, og allerede efter 20 minutter stemplede han ind.

Besiktas var faktisk det bedste mandskab i startfasen, men det var Bellingham ligeglad med, da han tog et løb ind i boksen og modtog en aflevering fra Thomas Meunier.

Artiklen fortsætter efter billedet

International -Bellingham og Haaland på pletten i BVB-sejr
Foto: Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix

Her tog englænderen den flot med mod baglinjen, hvor han i samme bevægelse flugtede bolden ind i netmaskerne til 1-0. En flot aktion af Bellingham, som gav Dortmund den perfekte start på opgøret.

Haaland stempler ind

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det blev dog endnu bedre for gæsterne, da Haaland selvfølgelig også ville lege med, og lige inden pausen formåede han endelig at få nettet til at blafre.

Det var dog igen Bellingham, som var i hopla, da han modtog et indkast inde i boksen. Herfra gik det hurtigt, da han formåede at sætte en mand og drev bolden ind mod mål, inden han til sidst kunne servere den til Haaland, som sikkert bankede Dortmund på 2-0.

I anden halvleg var det derfor Besiktas, som var på jagt efter en reducering, og de var i flere omgange tæt på at give kampen nyt liv.

Her havde canadiske Hutchinson blandt andet en stor mulighed efter 57 minutter, da han kom frem til et skud tæt under mål, men der var ikke meget at juble over, da han sendte bolden tæt forbi den ene opstander.

Uskarpe Batshuayi

Besiktas’ største chance tilfaldt dog Batshuayi, som formåede at komme gennem Dortmund-defensiven efter en omstilling, og derfor manglede han blot at passere Gregor Kobel inde på stregen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her var det dog Dortmund-keeperen, som trak det længste strå, da han hev en stor redning frem og afviste Batshuayis forsøg.

Besiktas pressede på i slutfasen, og i dommerens overtid formåede Francisco Montero at reducere til 1-2, men målet kom alt for sent, og dermed var det gæsterne fra Tyskland, som kunne fejre de tre point. 

Kampen endte nemlig med en 2-1-sejr til Dortmund, hvor især Jude Bellingham var i hopla med et mål og en assist.

Andetsteds var debutanten Sheriff Tiraspol også i aktion, da mandskabet fra Moldova tog imod Shakhtar Donetsk.

Det udviklede sig til en stor fest for Moldova-mandskabet, da de formåede at slå ukrainerne med 2-0, hvor Adama Traoré og Momo Yansené var på pletten.

Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 1. runde

FT

BES

1 - 2

DOR

20'
0 1
Jude Bellingham
Mål
45'
0 2
Erling Braut Håland
Mål
90'
1 2
Francisco Montero
Mål

CL - 1. runde

FT

FCS

2 - 0

SHA

16'
1 0
Adama Traore
Mål
62'
2 0
Momo Yansane
Mål

10 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0