2022-05-15 19:56:01

BIF fik første sejr i 11 kampe over AaB's ni mand

Brøndby fik deres første sejr i 11 kampe, da de søndag aften vandt med 3-1 over AaB i Aalborg. Brøndby var to mand i overtal, da kampen var omme, da først Ivar Fossum og siden Rasmus Thelander så direkte rødt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Superligaen var Brøndby fortsat på jagt efter deres første sejr i mesterskabsspillet, og søndag aften skulle Vestegns-klubben en tur til Aalborg, hvor AaB ventede.

Kampen var en direkte duel om den fjerdeplads, som ved sæsonens udgang giver et par playoff-kampe om en plads i Conference League med vinderne af nedrykningsspillet.

Den indledende fase af kampen var noget afventende uden nogle større chancer til nogen af holdene.

Der skulle dog komme gang i sagerne, og det var Simon Hedlund, der sørgede for det, da han efter 27 minutters spil kunne gøre det til 1-0 for gæsterne, da han blev fundet med et hovedstød på midten fra Mathias Kvistgaarden, som udnyttede en defensiv brist fra AaB.

Det skulle blive værre endnu for værterne, da de kort før pausen blev reduceret til ti mand.

Ivar Fossum gik ind i en duel med Kvistgaarden med et højt ben, og da det ramte den unge angriber var dommer Morten Krogh ikke i tvivl, da han resolut trak det røde kort.

Dermed gik AaB til pause både nede med et mål og en mand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brøndby knækkede AaBs ti mand

Anden halvleg var kendetegnet af, at Brøndby havde et ekstra gear i forhold til deres decimerede modstandere.

Efter en times spil kunne Simon Hedlund omsætte det til at blive dobbelt målscorer, da han tog et intelligent løb på højrefløjen og blev fundet med en glimrende assist fra Kevin Tshiembe, før han lagde bolden fladt i mål.

Ti minutter senere ville Mathias Kvistgaarden også være med i målfesten, og det gjorde han efter en assist fra Blas Riveros, der fandt panden på den 20-årige angriber.

Det kunne være sluttet der, men Aab ville gerne vise, at de havde noget at byde på i opgøret og med et lille kvarter igen kunne Jakob Ahlmann reducere til 1-3 efter godt forarbejde af Kasper Kusk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet tændte faktisk en gnist i AaB-spillerne, som spillede med et lille håb om at få noget med fra opgøret.

Den drøm blev dog endegyldigt slukket, da Rasmus Thelander fik et direkte rødt kort for at berøve en oplagt scoringsmulighed på Marko Divkovic, og så sluttede AaB med ni mand på banen. Dermed har centerbacken formentlig spillet sin sidste kamp for AaB.

Det var alligevel mere end nordjyderne kunne overkomme, og dermed blev det til en 3-1-sejr for Brøndby, som nu har vundet for første gang i 11 ligakampe. Dermed er de to hold også á point nu, men AaB indtager fortsat fjerdepladsen på bedre målscore.

35 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0