3F Superliga -Brøndby-talent på afghansk A-landshold
2015-04-30 09:00:01
Foto: Getty Images

Brøndby-talent på afghansk A-landshold

Til dagligt spiller Jamil Faizi på Brøndbys U19-hold, men inden længe kan han også være at finde på det afghanske A-landshold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jamil Faizi er en del af Brøndbys hold i U19 Ligaen, men snart kan han også kalde sig landsholdsspiller. Det afghanske fodboldforbund har således af to omgang indkaldt den unge spiller til deres A-landshold.

- Det er korrekt, at jeg er blevet udtaget til landsholdet i Afghanistan. De var åbenbart blevet gjort opmærksomme på, at jeg spillede her i Danmark, og havde så haft nogen ude og kigge på mig, sigr Faizi til bold.dk.

- Jeg blev så derefter kontaktet af landstræneren direkte, der spurgte, om jeg kunne tænke mig at repræsentere landet, og det har jeg ikke noget imod. Jeg er stolt over udtagelsen især fordi, at jeg er en af de yngste spillere i truppen.

Faizi er opmærksom på, at han vil glippe muligheden for at kunne repræsentere Danmark, hvis han spiller en officiel kamp for Afghanistan, men grundet de stramme udlændingeregler for statsborgerskab i Danmark, virker det danske landshold langt væk.

- Jeg kom til Danmark som lille, har gået i dansk folkeskole og går på gymnasiet nu, men jeg har ikke haft mulighed for at få dansk statsborgerskab på grund af de danske regler, og har derfor heller ikke haft mulighed for at repræsentere Danmark på ungdomslandsholdene, siger Faizi.

- Hvis jeg først skal til at søge statsborgerskab nu, så kan der gå et par år før jeg får det, og til den tid er det jo heller ikke sikkert, at jeg vil være aktuel for et dansk landshold. Så jeg har mere eller mindre besluttet mig for at takke ja til muligheden i Afghanistan.

På trods af de to indkaldelser er der forskellige omstændigheder, der har gjort, at Faizi ikke er kommet afsted med landsholdet endnu. Men han håber på, at tredje gang er lykkens gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Første gang havde jeg næsten pakket og var klar til at tage afsted, men så viste det sig, at der var rod i noget papirarbejde der gjorde, at jeg ikke kunne komme afsted. Anden gang blev vores landskamp mod Bahrain aflyst, så der kom jeg heller ikke afsted, men man siger jo, at tredje gang er lykkens gang, så jeg satser på, at jeg kan være med næste gang, der er landskamp, smiler Faizi.

Jamil Faizi scorede i øvrigt det afgørende mål, da Brøndby vandt 1-0 mod FC København i U19 Ligaen onsdag aften. Den unge midtbanespillers kontrakt med Brøndby udløber til sommer.

jesper@bold.dk


Foto: Getty Images

7 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0