2022-08-11 22:06:46

Brøndby ude af ECL efter straffesparksdrama

Mads Hermansen stod en drømmekamp, men det var ikke nok for Brøndby, som tabte i straffesparkskonkurrence i Conference League-kvalifikationen til Basel. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brøndby skulle torsdag aften forsøge at forsvare deres 1-0-sejr, da de mødte Basel i Schweiz i Conference League.

Og selvom Brøndby havde imponeret i hjemmeopgøret, så var det værterne fra Basel, der satte sig på begivenhederne fra start.

Stadionuret havde knap rundet tre minutter, før Mads Hermansen første gang skulle i aktion.

Zeki Amdouni sendte en afslutning afsted, som blev rettet af, men Hermansen var vaks og fik en arm på afslutningen.

Efter 12 minutter var Basel-offensiven igen på spil. Denne gang var det Andi Zeqiri, der sendte en afslutning mod Brøndby-målet, og det var kun stolpen, som forhindrede afslutningen i at gå i mål.

Brøndby formåede at holde stand, men alligevel kom der hurtigt dårlige nyheder til Niels Frederiksen. 

Blas Riveros gik nemlig i stykker efter et kvarters tid, og det betød, at cheftræneren var nødt til at foretage en tidlig udskiftning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterfølgende blev opgøret mere lige, selvom det forsat var Basel, der var mest på bolden.

Kampen ændrede dog karakter efter 38 minutter. Her kom Liam Millar forbi indskiftede Henrik Heggheim, som fik Basel-spilleren til at falde til jorden. 

Der var ikke meget kontakt i forseelsen, men der var kontakt, og da VAR ikke var en del af kampen, så skulle Fabian Frei sparke straffespark.

Det gjorde han ganske sikkert, da han bankede bolden ind bag en chanceløs Hermansen.

Halvlegen var dog langt fra slut, og kort før pausen fik Brøndby udlignet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mathias Kvistgaarden modtog bolden og tog herefter et par hurtige træk, hvorefter han tog bolden hen til højrebenet og sikkert gjorde det til 1-1 via en afslutning ved den fjerneste stolpe.

Glæden var dog meget kort for Niels Frederiksens tropper. Minuttet efter kom Basel nemlig foran igen, da Millar fandt Zeqiri, som flot dirigerede bolden i mål med hovedet. 2-1 var stillingen i pausen, hvilket betød, at det samlet stod 2-2.

Mads Hermansen med flere flotte redninger. 
Anden halvleg startede mere roligt end første halvleg.

Første chance kom efter 54 minutter, da Anis Slimane med et skarpt træk fik muligheden med venstrebenet, men midtbanemandens afslutning røg snært over overliggeren.

Basel pressede mere og mere på, som tiden gik. Schweizerne stod for det meste, og flere gange blev Hermansen tvunget i aktion.

Det skulle han blandt andet efter 68 minutter, da Zeki Amdouni sendte et drilsk langskud afsted, som den danske keeper flot kom ned til.

Hermansen diskede igen med en flot redning efter 82 minutter, da Millar slap fri efter en dybdebold. Brøndby-keeperen fik flot en handske på Basel-spillerens afslutning, som efterfølgende viste sig at være offside, men da der ikke var VAR, så var redningen livsvigtig for Brøndby.

Tiden gik, og stadionuret kom tættere og tættere på de 90 minutter.

Ingen af holdene formåede at få scoret yderligere i slutminutterne, og det betød, at det stod 2-1 efter den ordinære spilletid. 

Dermed skulle holdene ud i forlænget spilletid. 

Overliggeren reddede Brøndby i forlænget. 
Den forlængede spilletid var ikke mere end et par minutter gammel, før Basel endnu en gang testede Brøndby-målet. 

Denne gang var Hermansen chanceløs på Andy Dioufs afslutning, men heldigvis for Brøndby-lejren var overliggeren på plads på den hårde afslutning. 

Basel dominerede i den forlængede spilletid, men igen tikkede minutterne af stadionuret. 

Spillerne blev mere og mere trætte, og det resulterede også i flere hårde frispark.

En af dem stod Mathias Greve for, og hans gule kort var på det tidspunkt det tiende i opgøret. 

Lige da man troede, at kampen var ved at være slut, så skulle Hermansen lige i aktion en sidste gang. 

Den danske keeper diskede i sidste minut af den forlængede op med to vanvittige dobbeltredninger, og han var nu hovedårsagen til, at opgøret skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence. 

Skidt start på straffesparkskonkurrencen. 
Basel scorede sikkert på deres første straffespark, og derfor var presset nu over på Brøndby. 

Josip Radosevic var første mand fra Brøndby, og han sparkede bolden direkte op på overliggeren. Dermed fik Brøndby en skrækstart på straffesparkskonkurrencen. 

Det blev ikke bedre kort tid efter. Hermansen var tæt på at redde, men Basel scorede, og så gentog historien med Yousef Salech sig. Den unge Brøndby-angriber hamrede bolden langt over mål. 

Hermansen gav dog ikke op. Han stod stille på Adam Szalais afslutning, og det var en god beslutning, da han placerede bolden i midten af målet. Hermansen skulle ikke gøre andet end at bokse til bolden. 

Mathias Greve scorede på det efterfølgende straffe, og dermed var spændingen tilbage. 

Glæden var dog kort for Brøndby. Basel scorede på det efterfølgende straffe, og Peter Bjur blev herefter læst, og dermed var det Basel-spillerne, der kunne løfte armene i vejret og fejre den samlede sejr.

91 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0