2022-08-13 23:04:59

Busquets-rødt i AC-debut i sløj remis med Rayo

Barcelona skuffede i La Liga-premieren mod Rayo Vallecano i Andreas Christensens debut, da det forblev målløst mellem klubberne og Sergio Busquets så rødt. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

La Liga - 1. runde

FT

BAR

0 - 0

RAY

90'
0 0
Sergio Busquets
To gule kort

Barcelona havde fået registreret alle deres nye spillere fredag, så derfor var adskillige nye ansigter også at finde blandt de startende 11, da La Liga-premieren mod Rayo Vallecano på Spotify Camp Nou skulle spilles lørdag aften.

Hjemmeholdet havde danske Andreas Christensen med fra start, mens også nye ansigter i form af Raphinha og stjernespilleren Robert Lewandowski var med fra kampens begyndelse.

Af de nye tilføjelser tog Franck Kessie plads på bænken fra start, og så var Frenkie de Jong – der konstant rygtes væk - også udeladt af start-11'eren.

Barca-dominans uden mål

Hjemmeholdet dominerede ikke overraskende boldbesiddelsen tidligt i kampen, hvor de søgte at forløse den tydelige spænding, der havde indfundet sig på lægterne forud for den nye sæson.

Efter et kvarter var det også lige ved, at det skulle lykkes, da Lewandowski på typisk vis chippede bolden over en fremstormende målmand og i mål. Uheldigvis for ham og Barca, var polakken akkurat offside ved scoringen.

Artiklen fortsætter efter billedet

La Liga -Busquets-rødt i AC-debut i sløj remis med Rayo
Foto: Pau Barrena/AFP/Ritzau Scanpix

Herefter blev der lidt længere mellem snapsene for hjemmeholdet, som godt nok havde bolden det meste af tiden, men sjældent blev rigtigt farlige.

Pedri havde et skud fra kanten af feltet, som gik snert forbi den ene opstander, men mål blev det heller ikke til i denne situation, ligesom det heller ikke gjorde det, de utallige gange Raphinha var lige ved og næsten med sine livlige aktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligeså blev Ousmane Dembeles finurlige driblinger heller ikke til noget kort før pausen, da han kom fri til skud med en stopfinte, men sendte et svagt forsøg afsted.

I stedet var det gæsterne, der i virkeligheden burde have bragt sig foran efter 45 minutter.

Alvaro Garcia sendte Ronald Araujo ud efter pølser med en skudfinte ved baglinjen, hvorefter han forpassede muligheden for at sende bolden på tværs til en helt fri holdkammerat, men i stedet selv forsøge lykken.

Det skud tog Marc-André ter Stegen sig dog af, og så stod den 0-0 til pausen.

Barca forblev uforløste - Busquets så rødt

I anden halvleg kom værterne igen dominerende ud, men nok engang var det gæsterne, som spillede sig til en stor chance ved Sergio Camello, der driblede sig ind i Barcas målfelt, men lige i tide blev stoppet af 'AC'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterfølgende kom han alligevel til skud mod mål, men det endte snert over.

Hjemmeholdet kom herefter frem til et par chancer ved først Lewandowski og sidenhen Ansu Fati og Sergio Busquets, der alle sammen prøvede lige fra kanten af feltet eller længere ude.

Alle forsøg blev imidlertid snuppet af Stole Dimitrievski i Rayo-målet, som kunne se alle forsøgene hele vejen og derefter diskede op med sikre redninger.

Panikken begyndte så småt at krybe sig ind under huden på Barca-spillerne, som tiden i anden halvleg gik, og de blev nogle gange lidt for ivrige efter at fremtvinge det forløsende mål, der kunne give dem den gode sæsonstart.

Indskiftede Kessie kom til en chance med et kvarter igen, som han dog ikke kunne dirigere indenfor målrammen, selvom det var tæt under mål.

Med ti minutter igen begyndte værterne så for alvor at få presset gæsterne i bund, og det var lige ved at resultere i et Lewandowski-mål, da angriberen fik plads i Rayo-feltet og sendte et skud rundt om en forsvarer. 

Dimitrievski kiggede langt efter forsøget, men det gik heldigvis for ham lige forbi hans højre stolpe. 

Efterfølgende var det så en af hans holdkammerater, han kunne takke, da et Pierre-Emerick Aubameyang-forsøg blev reddet på stregen, efter bolden havde passeret Rayo-målmanden. 

Gæsterne lignede ikke et hold, der kunne holde stand meget længere, men i overtiden fik Radamel Falcao så fremprovokeret det andet gule kort i kampen til Sergio Busquets, som dermed røg tidligt i bad.

Det hjalp gæsterne, som kort efter næsten hev en usandsynlig sejr hjem også, men Ter Stegen viste sig igen for svær at overliste. 

Det lykkedes dog gæsterne ved slutfløjt at hive den flotte uafgjort i land, hvilket må siges at være en flot skalp for gæsterne at starte med og omvendt en skuffende start for det helt nye Barcelona-hold. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

La Liga - 1. runde

FT

BAR

0 - 0

RAY

90'
0 0
Sergio Busquets
To gule kort

45 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0