2021-01-20 20:53:48

City buldrede videre og fører Premier League

I en særdeles chancerig affære vandt Manchester City onsdag 2-0 over Aston Villa og rykkede dermed op på førstepladsen i Premier League efter seks ligasejre på stribe.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 1. runde

FT

MCI

2 - 0

AVL

79'
1 0
Bernardo Silva
Mål
90'
2 0
Ilkay Gündogan
Mål på straffe

Leicester strøg tirsdag til tops i Premier League ved at slå Chelsea, men onsdag kunne Manchester City overtage førstepladsen.

Det krævede dog en sejr i hjemmekampen mod Aston Villa, hvilket skulle vise sig at blive sværere end som så for Pep Guardiolas udvalgte.

City greb som ventet taktstokken fra start, og allerede efter fire minutter fik Bernardo Silva en gigantisk mulighed, som Villa-keeper Emiliano Martinez dog fik blokeret.

Manchester City fortsatte trykket og dominerede både boldbesiddelsen og skudstatistikken stort i første halvleg, men Aston Villa tillod efter den store mulighed til Bernardo Silva sjældent helt åbne målchancer.

Ross Barkley trykkede på kassen efter 37 minutter, men Ederson havde helt styr på englænderens afslutning.

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -City buldrede videre og fører Premier League
Foto: Getty Images

Manchester City fik en sidste stor mulighed i første halvlegs tillægstid, hvor Kevin De Bruyne med en forrygende aflevering fandt Phil Foden. Matty Cash nåede dog ind og blokerede afslutningen, så det var fortsat 0-0 ved pausen.

Chancehav efter pausen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra anden halvlegs start var kampbilledet det samme, og Citys overtag var tæt på at give pote efter 54 minutter.

Her vippede Kevin De Bruyne flot bolden videre til Joao Cancelo, som tog et godt træk ind i banen, inden han sparkede bolden på oversiden af overliggeren.

Det blev startskuddet til en særdeles chancerig anden halvleg, hvor særligt Manchester City var nærgående et hav af gange, men hvor Villa også bød sig til.

Ilkay Gündogan kom i løbet af en god håndfuld minutter til tre store muligheder, men tyskeren manglede den afgørende skarphed gang på gang.

Manchester City blev nødt til at udskifte Kevin De Bruyne, da offensivprofilen så ud til at være skadet, men værterne fortsatte trykket uden belgieren.

Efter 77 minutter var heldet med Aston Villa, da bolden strøg lige forbi den ene stolpe, men to minutter senere gik det ikke længere for gæsterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tyrone Mings mistede bolden, og den fejl udnyttede Bernardo Silva til at hugge City på 1-0 med en fin afslutning fra kanten af feltet.

Hjemmeholdet fortsatte med at presse på i jagten på at lukke kampen, og et enkelt minut før tid lykkedes det, da Ilkay Gündogan udnyttede et straffespark.

2-0 blev slutresultatet, og således er Manchester City tilbage på førstepladsen i Premier League efter seks ligasejre på stribe.

Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 1. runde

FT

MCI

2 - 0

AVL

79'
1 0
Bernardo Silva
Mål
90'
2 0
Ilkay Gündogan
Mål på straffe

48 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0